• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2020

13:42

PA ŠTA SMO MI, JESMO LI MI BUDALE, KAKVE MERE RECIPROCITETA?! Dačić: Kad Er Srbija dobije dozvolu, tada će i Montenegroerlajnz

Politika

PA ŠTA SMO MI, JESMO LI MI BUDALE, KAKVE MERE RECIPROCITETA?! Dačić: Kad Er Srbija dobije dozvolu, tada će i Montenegroerlajnz

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odluka o zabrani sletanja aviona kompanije Montenegro erlajnz nije politička odluka i mera reciprociteta, već je to, kako kaže, mera vazduhoplovne civilne vlasti koja se isključivo bavi pitanjima našeg avioprevoza, koji mora da ima ravnopravan položaj sa njima.


"Juče ste mogli da vidite koliko i ovde u Beogradu ima nerazumevanja i lobiranja za interese crnogorske vlasti povodom odluke da Monenegro eraljanz ne dobije dozvolu za sletanje u Beogradu", naveo je Dačić odgovarajući na pitanja novinara.


Niko, primećuje Dačić, ne pita Mila Ðukanovića i Duška Markovića zašto nisu dali dozvolu Er Srbiji da sleti u Podgoricu i Tivat.

"Kada bude dobila Er Srbija dozvolu, dobiće i Montenegro eraljanz", poručio je Dačić i dodao: "Pa šta smo mi, jesmo li mi budale, kakve mere reciprociteta? Još da njihovi mogu da lete, a naši ne mogu da lete, i onda kao to je strašna mera Srbije, pogodila je strašno CG. Nema tu sentimentalnosti, kada je reč o civilno-vazduhoplovnim vlastima, tu nema politike".

Upitao je one koji se, kako je rekao, zalažu da Montenegro erlajnz ne zalažu i za prava Er Srbije, a neki od njih su, ističe Dačić, i na vlasti.

"Er Srbija je tražila dozvolu za letove za Podgoricu i Tivat, nije je još dobila, kad dobije Er Srbija dobiće i Montenegro erlajnz. Pa šta sad znači sve putnike treba da vozi Montenegro erlajnz... Je l tako? Slušajte, mi jesmo dobri, ali nismo baš glupi", rekao je Dačić.

Mera reciprociteta, objašnjava, bila bi kada bi Srbija zabranila ulazak u zemlju državljanima Crne Gore, a to, ističe, nije uradila i neće uraditi.

"Čuli ste i predsednika Vučića koji je rekao da to nećemo da uradimo", podsetio je Dačić.

Foto: printscreen RTS

Dačić je istakao da je potez Podgorice nelogičan da ne otvori granice sa Srbijom i upitao kako je moguće da srpski državljani nisu zdravstvena opasnost za Grčku, Bugarsku i Mađarsku, a jesu za Crnu Goru.

Dačić je rekao da je Srbija ranije najavila da će od 1. juna otvoriti granice sa BiH, Severnom Makedonijom, Crnom Gorom i Albanijom.

"Malo je nelogično da to sada ne prate i druge zemlje u regionu", rekao je Dačić, odgovarajući na pitanja novinara.

Dačić je povodom te odluke upitao crnogorske vlasti kako je moguće da srpski državljani nisu zdravstvena opasnost za Grčku, Bugarsku i Mađarsku, koje otvaraju granice za naše građane, dok za Crnu Goru jesu.

„Malo je nelogično i da u danu kada mađarski ministar Sijarto kaže da Mađarska otvara granice sa Srbijom, da kada grčki i bugarski premijeri Micotakis i Borisov govore da će otvoriti granice za građane Srbije bez testova i karantina, stignu takve izjave iz Crne Gore“, primetio je Dačić.

Smatra da je politička intencija svih u regionu relaksacija takvih mera.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 3 godine

U Srbiji a i u samom Beogradu ima više srbomrzaca nego u Crnoj Gori! Tako da ne čudi lobiranje za ustaše i teroriste albance!

Ludilo

pre 3 godine

U Beogradu su glavni srbomrsci nevladine organizacije i jedan deo politicara placenika pod pokroviteljstvom EU koji rade protiv ove drzave. Sve je prikriveno navodnim razvojem demokratije i ljudskim pravima dok sustinski podrivaju sistem. Meni je zao sto jedan broj ljudi naseda na price o krsenju fiktivnih prava koje se ne mazu na hleb a nije svesno da moze da zavrsi i bez drzave i bez svoje kuce. Sve bivse republike u okruzenju a najvise CG projektovale su svoju nezavisnost koristeci Srbiju kao tacku materijalnog oslonca bez da se Srbija ista pita, dok u isto vreme po nalozima zapada rade protiv nje i Srpskog naroda. Svi su oni mislili da ce Srbija potpuno pasti i biti razbijena. Sa ulaskom Srbije u Evroaziju i ledjima Rusije i Kine situacija se dramaticno menja jer Srbija pocinje da stiti samu sebe a ekonomija konacno krece u pravcu razvoja. Srbi pocinju da upravljaju svojom drzavom i zato su napadi onih najzavisnijih od Srbije kao sto je CG sve bolesniji. Nije nista bolja situacija ni sa Hrvatskom ali se o tome ne pise. Sto Srbija bude jaca i samostalnija bice sve ludje u okruzenju jer ce tesko moci sami da opstanu kad se zavrnu slavine sa kojih jos curi.

zoki

pre 3 godine

Ja sam SRBIN I ZAHTEVAM da u DRZAVNOJ UPRAVI NE UPRAVLJAJU STRANCI i tacka . Hocu da sa Srbijom upravljaju MOJI DRAGI I MILI SRBI

patriot

pre 3 godine

Srbi su uvijek bili tolerantni (ponekad i previše, nažalost). U vlast pripadaju oni koji su za Srbiju, bez obzira na vjeru!!!

KIKI

pre 3 godine

NAROČITO SMO BILI TOLERANTNI NA KOSOVU , U VUKOVARU , SREBRENICI I TD...

jednosmerno

pre 3 godine

zasto nisu zabranili svojima ulazak u Srbiju? Oni mogu da im prenesu coronu isto kao i Srbi sem ako nemaju tajnu vakcinu pa nisu vec vakcinisani.

Čiča Avalski

pre 3 godine

Vi niste budale, ... BUDALE smo mi što vas trpimo već 30 godina

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija