• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2020

22:37

ŠIPTARI POTPUNO PROLUPALI, HOĆE OD BEOGRADA DA OTKUPE KOSOVO! Ukapirali da od Amera nema vajde kao 1999, U RUSIJI JE SADA PUTIN, A NE JELJCIN!

Politika

ŠIPTARI POTPUNO PROLUPALI, HOĆE OD BEOGRADA DA OTKUPE KOSOVO! Ukapirali da od Amera nema vajde kao 1999, U RUSIJI JE SADA PUTIN, A NE JELJCIN!

Podeli vest

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu kaže da se priznanje Beograda ne može dobiti ukoliko se za to nešto ne da, pa bi, poručuje, Vlada u Prištini trebalo da odredi cenu koju može da plati za nezavisnost

U suprotonom će, smatra on, ovo pitanje ostati nerešeno, prenosi Kljan Kosova.

- U našem je nacionalnom interesu da trgujemo sa Beogradom. Naravno, treba nešto dati, inače moramo vršiti pritisak na Vučića. Naši saveznici ne mogu učiniti ono što su uradili 1999. godine, jer danas je na sceni Putin, a ne Jeljcin - kaže on.

Spahiu je za Info magazin rekao, a preneo je portal Kosovo onlajn, da se zalaže za konsenzus prištinske strane u dijalogu sa Beogradom.

- U tako važnoj trgovini mora da postoji konsenzus. Zavisi od toga koliko podignemo svest ljudi o tome koja je trgovina moguća i lakše izvodljiva. Srbija takođe mora da promeni Ustav. Srbija ima akademiju, crkvu koja je veoma značajna. Moramo odrediti cenu koju možemo platiti sada, ako ne onda moramo zadržati status kvo - smatra Spahiu.

Napominje, međutim, da u tom slučaju postoji rizik od povratka u prošlost.

- Treba reći Beogradu: koliko para želite za priznanje? Koliko milijardi možemo prikupiti kako bismo dali Beogradu? - zapitao je Spahiu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srdjan

pre 3 godine

Čuj koliko milijardi a kolika je cena krvi i kostiju rasutih po Kosovu a pare pred Bogom nemaju vrednost

KiM

pre 3 godine

Jedino rešenje za Kosovo je referendum sa kojim će se pripojiti Albaniji ko šta je i Krim pripojen Rusiji jer drugog rešenja naprosto nema. Samo šta bilo koje rešenje oni mogu da čekaju a Srbija sa takse i na putu u EU ne može..

Ana

pre 3 godine

Jarane, tol´ko kosta da svi vasi narko sefovi i njihovi dileri od Londona do Stambola jos nisu skupili dovoljno !!!

Ma Ja sam

pre 3 godine

Sta je tu lose? Srbiji Albanci ne trebaju jer nikada nece biti lojalni ili icim doprinositi Srpskoj drzavi. Treba zadrzati sever Kosova sa Trepcom i Gazivodama, kao i srpsku zemlju na kojoj su crkve, aq ostalo im treba prodati o priznati im nezavisnost. To je jedino fer resenje. Dobar domacin zna kada treba da proda zemlju koja je nepotrebna ili od koje nema korist.

Dule

pre 3 godine

Da li ovaj stvarno misli da se Kosmet može dobiti parama.

Vlado

pre 3 godine

Da li misli? Da, misli i to najverovatnije ozbiljno. Šta misliš zašto ima tako malo Srba na Kosovu? Dragi moj, Srbi su pre 1999. godine prodavali svoja imanja za debele pare, samo što se danas o tome uopšte ne priča, već se priča okrenula na bombardovanje. Hektar zemlje na Kosovu je tada je bio nekoliko puta skuplji od hektara u Vojvodini. Pametnom dosta!

Trpe

pre 3 godine

Kupili su oni Amerikance da vojuju umesto njih i da im daju "drzavu" na tacnu pa sada misle da je moguce kupiti i Srbe a i u tome ce uspeti ako na vlast dodju marrionete podrzane od"nasih zapadnih prijatelja"!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija