• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

17.07.2020

21:29

(VIDEO) ULAGANJE U NOVOPAZARSKO ZDRAVSTVO! Vlada Srbije sa 30 miliona evra finansira potpunu rekonstrukciju Opšte bolnice i Doma zdravlja

Politika

(VIDEO) ULAGANJE U NOVOPAZARSKO ZDRAVSTVO! Vlada Srbije sa 30 miliona evra finansira potpunu rekonstrukciju Opšte bolnice i Doma zdravlja

Podeli vest

Vlada Srbije opredelila je 30 miliona evra za potpunu rekonstrukciju Opšte bolnice u Novom Pazaru. Radovi će biti finasirani iz Kancelarije za javna ulaganja

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić kazao je za Informer da će projekat biti realizovan u dve faze i da se na pripremi radilo preko godinu dana. On je dodao da je novopazarska Opšta bolnica ušla u izbor od deset zdravstvenih ustanova u Srbiji koje će biti rekonstruisane.

- Grad je učestvovao sa 300 hiljada evra za izradu projektno-tehničke dokumentacije. U prvoj fazi biće izgrađena nova zgrada za odeljenje psihijatrije, kao i novi hirurški blok, a stara hirurgija biće u potpunosti rekonstruisana. Ova faza podrazumeva i izgradnju dva nova sprata internog odeljenja, potpunu rekonstrukciju Doma zdravlja i izgradnju nove toplane, kazao je Ljajić i dodao da bi izgradnja novog psihijatrijskog odeljenja mogla odmah da počne jer je projekat gotov.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Prva faza projekta vredi oko 20,7, a druga 9,3 miliona evra.

U drugoj fazi, za koju je izrada glavnog projekta u toku, predviđeno je rušenje infektivnog i dečijeg odeljenja.

- Tu će biti izgrađeni novi objekti za ta dva odeljenja. U ovoj fazi predviđena je izgradnja novog rehabilitacionog centra (fizijatrija), rekonstrukcija grudnog odeljenja, kao i izgradnja kuhinje i vešeraja, kazao je Ljajić i dodao da se realizacijom ovog projekta stiču uslovi da Opšta bolnica u Novom Pazaru preraste u kliničko-bolnički centar.

Projektom potpune rekonstrukcije novopazarske Opše bolnice predviđena je izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže, kao i druga prateća infratsruktura.

Pored toga, dodao je Ljajić, pored rekonstrukcije i izgradnje novih bolničkih blokova, sva odeljenja biće u potpunosti opremljena medicinskom i drugom opremom. 

Šef odborničke grupe SDP u Novom Pazaru, narodni poslanik dr Muamer Bačevac kazao je za Informer da su u ovoj godini uložena značajna sredstva u novopazarsko zdravstvo.

- Ova godija je istorijska po ulaganju u zdravstvo u našem gradu. Grad je 36 miliona dinara izdvojio za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Opšte bolnice. Za izgradnju angio sale izdvojeno je 18 miliona dinara. U narednom periodu očekujemo velika ulaganja Vlade Srbije u zdravstveni sistem u Novom Pazaru, rekao je Bačevac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija