• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

01.08.2020

19:56

DRAMATIČNO! AMERIKA HOĆE RAT NA KOSOVU! Bliski saradnik Sergeja Lavrova UPOZORAVA na ZASTRAŠUJUĆI SCENARIO!

Politika

DRAMATIČNO! AMERIKA HOĆE RAT NA KOSOVU! Bliski saradnik Sergeja Lavrova UPOZORAVA na ZASTRAŠUJUĆI SCENARIO!

Podeli vest

Aleksej Zajcev, bliski saradnik ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, kaže da SAD planski militarizuju lažnu državu Kosovo i da se pripremaju za otvoreni sukob sa Srbijom

Američki moćnici planski i sistematski militarizuju lažnu državu Kosovo i tako ruše sve međunarodne napore usmerene na to da se obezbedi dugoročno održivi mir na Balkanu. Rusija je zbog tih opasnih planova jako zabrinuta!

Ovo upozorenje stiže od Alekseja Zajceva, zamenika portparola ministarstva spoljnih poslova Rusije, i bliskog saradnika šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova. Zajcev kaže da Moskva sa velikim žaljenjem i zabrinutošću prati informacije o američkim isporukama naoružanja i vojne tehnike vlastima u Prištini, koja je juče objavila da je dobila još jedan kontingent od 42 oklopna vozila 'hamer'!

Prave 'vojsku'

Ruski zvaničnik naglašava da SAD otvoreno rade na štetu međunarodnih napora koji su usmereni na obezbeđivanje mira i stabilnosti na Balkanu.

Hoti u avgustu u SAD sa Pompeom i Palmerom?

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti otputovaće u avgustu u SAD, gde će se sastati sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta Majkom Pompeom i Metjuom Palmerom.
Kako tvrde prištinski mediji, Hoti i zvaničnik Stejt departmenta Filip Riker 'intenzivno komuniciraju o dijalogu Prištine i Beograda'. Hotijev kabinet nije potvrdio ove informacije.

- Ti napori nikako nisu kompatibilni sa militarizacijom samoproglašene 'republike Kosovo'. Zamisao Vašingtona sastoji se u tome da pomogne kosovskim Albancima da formiraju sopstvenu 'vojsku'. Time se grubo krše tačke Rezolucije 1244 SB UN, koja predviđa upravo rasformiranje svih militarizovanih formacija kosovskih Albanaca, dopuštajući prisustvo isključivo međunarodnog mirovnog kontingenta u pokrajini. Pozivamo sve koji nisu ravnodušni prema situaciji na Balkanu da ne dozvole povećanje eksplozivnog konfliktnog potencijala - poručuje Zajcev.

Komentarišući ove navode, dekan Fakulteta za bezbednost 'Edukons' Miroslav Bjegović kaže da nije nikakva tajna da je 'Kosovo' američki projekat i da su ga Amerikanci napravili pod okriljem terorizma i terorističke OVK.

- Americi je bila potrebna jedna takva teritorija na Balkanu gde će locirati vojnu bazu koja će služiti za prljave poslove, ali i tranzit droge ka Evropi. Upravo naoružavanje i opremanje 'vojske Kosova' služiće i u te svrhe, poput meksičke i kolumbijske vojske. Naravno, NATO i SAD na ovaj način ostvaruju vojnu nadmoć na Balkanu u odnosu na Rusiju, to je svima jasno - naglašava Bjegović.

Oružje kao poklon

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da SAD i Nemačka nezakonitu 'vojsku' lažne države bukvalno obasipaju donacijama oružja.

- Nije problem samo u formalnom priznanju 'Kosova' nego i u tome što prilikom donacije i prodaje oružja ovu kvazidržavu tretiraju kao članicu NATO. Osim toga, odvija se i obuka 'kosovskih vojnika' za letačke specijalnosti i teško naoružanje, a to nam pokazuje da planiraju i isporuke aviona, artiljerije i tenkova. Sve to nije moguće shvatiti drugačije nego kao intenzivnu pripremu za vojno rešenje kosovskog problema. Čini se da ključni zapadni faktori ni sami ne veruju u uspeh pregovora koje su sami nametnuli - upozorava Karan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kiza

pre 3 godine

Samo neka udare. Moraju da znaju da posle toga više nema šiptara na Kosovu i Metohiji.

Saradžogla

pre 3 godine

Мајко моја које глупости читам! КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА! Ко не верује нека оде тамо да провери? Проклети аустроугарски каплар Јозеф Вроз Тита је намерно дозволио најезду албанаца на Космет!У Србији тада нико није смео да зуцне! Дошао је са својим партизанима у већ ослобођену Србију од стране Црвене армије.Кренули су са отимачинама фабрика,радњи,кућа и станова.Само у Србији сељак је морао да доноси храну.Ко није имао довољно морао је да купи и преда?Бројна домаћинства су разорена!

kiza

pre 3 godine

"Коло од среће уоколи вртећи се не пристаје: тко би гори, ето је доли, а тко доли, гори остаје. Сад врх сабље круна виси, сад врх круне сабља пада, сад на царство роб се узвиси, а тко цар би, роб је сада..." "Осман" - Иван Гундулић

Vox ex populi

pre 3 godine

Srbija ne sme ni cev okrenuti prema KiM. SAD pripremaju albance za udar na sever KiM. Snage KFOR (NATO) će biti na granici sa Srbijom. Gotova priča. Neće ove godine, ali, pošto nema načina da privole Srbiju na kapitulaciju kroz sporazume, sigurno na proljeće kreću. Na žalost. Nema načina da Srbija odbrani sever bez da zarati sa NATO-m kao 1999- Pa, ko voli.

gaša

pre 3 godine

Rekao bih Deutschland u okviru NATO. Dakle imaćemo priliku da vratimo KiM za nekih nedelju dana od početka operacija...

Milutin

pre 3 godine

Razjebacemo ih za tri dana...ništa ih neće spasiti kad krenemo na naše Kosovo i Metohiju.

Marcco

pre 3 godine

Nisu to oni šiptari, čobani iz devedesetih. Sada su uvežbani, naoružani i dobro zadojeni. Neće moći za tri dana. Trebaće tri nedelje.

Rade

pre 3 godine

Ameri rade za nas, to je jedini način da se reši pitanje Kosova i Metohije na pravedan način! Jer šiptari izgleda stvarno ne razumeju Srpski! A ovo je jedini način da nas stvarno dobro razumeju, da shvate da je Kosovo i Metohija ZEMLJA SRBIJA!

Saveznik

pre 3 godine

Hitno potpisati vojnu saradnju sa Rusijom,Kinom i Indijom.Albanci i NATO hoce da nas rasparcaju,sami ne mozemo da se odbranimo.Trebaju nam jaka ledja da nas ne diraju.Kosovo Amerima treba za svoje geopoliticke ciljeve,Ameri hoce da vladaju svetom na silu,e pa dosta je bilo

Amer

pre 3 godine

Sta je bolje rat ili ekonomija, Kosovo je otislo odavno,a sta se desava da Krimom ko je to okupirao, Rusi su najveci problem srbiji,

PIRGOS

pre 3 godine

Амери, су уз нас. На леп и милозвучни начин желе да реше од њихове и Немачке стране створен проблем и да се сукобимо са Шиптарима. Шиптари хрле, незнајући да је то коначно решење . На жалост то ниј политичко решење јер је номогуће , не од нас Срба него од свих спонзора квази Шиптарске државе. . Гурнуће их у сукоб са нама, знајући коначан исход. Почне ли, нема заустављања до Торане. У Србији нема више Милошевића. Тачка. А онда иду резолуције УН, али нема Јељцина или неке небитне КИНЕ. Иде НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК.

Mika panika

pre 3 godine

Koliko god oni njih naoruzali opet su i manji i slabiji od Vojske Srbije, tako da imaju samo da se brane a ne da napadaju, savetnik Lavrova je malo 'dramatizovao" situaciju, a onaj sto trubi da su partizani usli u oslobodjenu Srbiju neka seden i procita nesto iz istorije.... jeste da su se nemci, grupa armija E povlacili iz Grcke da ih crvena armija ne odsece a Sovjeti pitali Tita da li mogu da stupe na teritoriju YU a i poslali su samo Tolbuhinov mehanizovani korpus (sovjetski korpusi su bili velicine nemacke divizije), ali partizani su morali da se bore i za Nis i za, Kraljevo, i za Cacak i za Beograd.... tako da se do oslobodjenje Srbije ipak doslo krvlju a ne setanjem kako neki polupismeni misle

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija