• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2020

11:30

ĐILAS HAJKOM NA TELEKOM PRIKRIVA SVOJU PLJAČKU DRŽAVNOG PREDUZEĆA! Orlić raskrinkao žutog tajkuna!

Politika

ĐILAS HAJKOM NA TELEKOM PRIKRIVA SVOJU PLJAČKU DRŽAVNOG PREDUZEĆA! Orlić raskrinkao žutog tajkuna!

Podeli vest

Član predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić reagovao je saopštenjem nakon napada Đilasovih opozicionih pajtaša na Telekom Srbju

- Hajka na srpski Telekom, koju sprovodi tajkunsko – lopovski bivši režim pod komandom žutog tajkuna Dragana Đilasa, očigledno je motivisana novcem. Namere da se poslovanje Telekoma ugrozi, njegova vrednost uruši, a potom ova firma baci u čeljusti tajkuna nameračenih da ostvare monopol na srpskom tržištu po svaku cenu, došle su kao posledica činjenice da – ti tajkuni danas Telekom više ne mogu da čerupaju.

A umeli su, još kako. I baš zato što misle da su tada prošli nekažnjeno, danas se ponovo iživljavaju nad imovinom i novcem svih građana Srbije. Toj bahatosti se jednom mora stati na put. Zato tražim od nadležnih organa: hitnu istragu organizovane pljačke Telekoma od strane Đilasovog kartela. Pljačke koja je teška više od 30 miliona evra, naravno – narodnih para.

Upravo toliko su obrnule Đilasova firma „Dajrekt medija“ i njena zavisna društva kroz „poslovne“ šeme sa Telekomom Srbija i njegovim kompanijama u regionu – gle čuda, baš u vreme kada je žuti tajkun bio na vlasti. Samo u periodu od 2004. do 2007. direktno je iz Telekoma Srbija Đilasovim firmama plaćeno više od 4,3 miliona evra za „marketinške usluge“.

Telekomove kompanije u Crnoj Gori i BiH su od 2007. do 2012. platile „usluge“ firmama pod kontrolom ovog tajkuna u vrednosti većoj od 8,1 miliona evra. I kao da je sve to malo, kompanija srpskog Telekoma u BiH je, u istom periodu, omogućila povlašćeni zakup medijskog prostora ponovo Đilasovim firmama: u vrednosti od 17,2 miliona evra, ali po ceni od tek 12 miliona, poklonivši tako kroz „popust“ skoro 5,2 miliona evra tajkunskoj „sirotinji“ koja se u silnim milionima prosto davi.

Ovo je sve novac naše nacionalne kompanije, dakle novac građana ove zemlje. I ovo je istina o čerupanju Telekoma i isisavanju miliona koji tim građanima pripadaju u privatne džepove razbojnika na političkim funkcijama. U aranžmanima kakvih nije bilo nikada pre Đilasovog dolaska na vlast, niti nakon što je tu vlast on izgubio, kroz „popuste“ kakve su dobijale samo njegove firme i niko drugi, ovaj novac građana Srbije završio je u večito nezasitim kandžama šefa žutog kartela. Institucije ove zemlje pred tim građanima imaju obavezu: da ovaj mulj konačno razgrnu i najzad utvrde odgovornost za očiglednu pljačku.

Jer dok se to jednom ne dogodi, uništitelji Srbije i tajkunske derikože se očigledno neće zaustaviti. Nastaviće da ruše sve što ne mogu više da pljačkaju direktno, ne libeći se da sruše čak i celu Srbiju u svom paklenom pohodu na vlast, moć i narodnu kasu. Da li će pojedini nosioci pravosudnih funkcija najzad početi da se bave svojim poslom, ili će ćutanjem i dalje dokazivati vernost bivšem režimu koji ih je i izabrao na funkcije?

Ovo pitanje danas postavlja cela pristojna, odgovorna i poštena Srbija. Mada uvek uljudna i često tiha, ona je u ubedljivoj većini, i zato odbija da ćuteći posmatra dok joj grabljivci ponovo spremaju omču. Nju tajkuni ne mogu ni da zastraše, ni da pokore, ma koliko silni i bogati bili. Njanu su snažnu volju osetili već mnogo puta, krajnje je vreme da osete i njene zakone - kaže Orlić


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17