• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2020

09:36

ALBANCI, HOĆETE NEZAVISNOST U VAŠINGTONU? MALO SUTRA! Marko Đurić ima poruku za prištinske pregovarače!

Politika

ALBANCI, HOĆETE NEZAVISNOST U VAŠINGTONU? MALO SUTRA! Marko Đurić ima poruku za prištinske pregovarače!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić poručio je danas prištinskoj strani da ne kreću u Vašington na razgovor, koji je u Beloj kući zakazan sa Beogradom za 4. septembar, ukoliko im je cilj da razgovaraju o nezavisnosti

On je na taj način reagovao na izjavu potpredsednika vlade u Prištini Fatmira Ljimaja, koji je rekao da će se u Vašingtonu voditi razgovori o nezavisnosti Kosova.

- Citiraću ono što im je poručio predsednik Aleksandar Vučić. Ako im je cilj i namera da razgovaraju o nezavisnosti KiM bolje da ne kreću na taj put jer će se sigurno vratiti praznih kofera i neostvarenog cilja - rekao je Ðurić za TV Pink.

METOHIJA JE BILA I OSTAĆE SRPSKA! Đurić odgovorio na Tačijevu SRAMNU OBJAVU: VINO IZ ORAHOVAČKOG VINOGORJA SLUŽILO SE NA DVOROVIMA NEMANJIĆA!


On je naglasio da Srbija želi "konstruktivan" razgovor o ekonomskim pitanjima, kako da se pomogne mladim ljudima, sa obe strane, koji nemaju posao, kako da se otvore administrativne linije i da se trguje bez prepreka, kako CEFTA sporazum da funkcioniše.

Foto: Beta

Fatmir Ljimaj



- O nezavisnosti sami sa sobom mogu da razgovaraju, ne treba da troše kerozin i vreme na takve razgovore - naveo je on.

Kroz razgovor sa Prištinom, kako je naveo, Beograd se bori za očuvanje stabilnosti i mira za narod na KiM i u drugim delovima Srbije, te da su predsednik Vučić i državna delegacija uložila ogromne napore od 2012. godine.

ĐILAS I NJEGOVI MEDIJI NAVIJAJU ZA ŠIPTARE! Pišu da je Vučić PRITERAN UZA ZID pred razgovore u Vašingtonu!

Kroz razgovore, navodi, kupljeno je vreme za Srbiju da može ekonomski da jača, da popravlja spoljnopolitički položaj u svetu.

Upitan kako EU gleda na razgovor u Vašingtonu on je rekao da pretpostavlja da "nisu oduševljeni"

- Sutra, prekosutra očekujem da razgovaramo sa (Miroslavom) Lajčakom. Očekuje nas nastavak tehničkog dijaloga u Briselu koji ću ja predvoditi. Razgovaraćemo o ekonomskoj saradnji, temi nestalih i raseljenih lica i u Briselu - rekao je on.

Pojašnjava da će se ti razgovori iskoristiti da se stvore uslovi da se Srbi vrate na svoja ognjišta.

- Iskoristićemo priliku da čujemo i stav EU o razgovorima u Vašingtonu. Naša pozicija je određena Rezolucijom Generalne skupštine UN iz 2010. godina koja je EU odredila kao posrednika u dijaloga za statusna i politička pitanja - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija