• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

27.08.2020

09:02

RAZOTKRIVENE IZMIŠLJOTINE ĐILASOVOG PREVARANTA! UNESCO POSLAO PISMO, OPTUŽIO GA ZA LAŽNO PREDSTAVLJANJE!

Politika

RAZOTKRIVENE IZMIŠLJOTINE ĐILASOVOG PREVARANTA! UNESCO POSLAO PISMO, OPTUŽIO GA ZA LAŽNO PREDSTAVLJANJE!

Podeli vest

Vojinu Rakiću iz Centra za bioetičke studija stiglo je pismo iz Uneska zbog lažnog predstavljanja

Rakić se, podsetimo, u tajkunskim medijima predstavljao kao šef katedre za bioetiku Uneska, i nedavno je kritikovao Srbiju kao jednu od četiri zemlje u kojoj su zloupotrebljene restriktivne mere radi jačanja vlasti u pandemiji.

POTPUNO RASKRINKAN JOŠ JEDAN ŽUTI PREVARANT! ĐILASOV PSIHO! Pljuje Srbiju zbog korone, glumi borca za ljudska prava, a sud mu zbog nasilja oduzeo troje dece!

Pismo koje je iz Uneska stiglo Rakiću prenosimo u celosti:

Poštovani g. Rakiću,

Obraćam vam se u vezi sa aktivnostima koje vaša organizacija sprovodi koristeći ime, akronim i logotip UNESCO-a bez odobrenja.

Predstavljate se kao šef UNESCO-ove Katedre za bioetiku za Evropu, što lažno navodi javnost da veruje da upravljate organizacijom koja je zvanični deo UNESCO-a. Osim toga, izdavali ste saopštenja i davali izjave u vezi sa nacionalnim politikama u Srbiji, koristeći logotip UNESCO, što je u suprotnosti sa politikama ove organizacije.

Mi nemamo nikakvu evidenciju da je UNESCO dao takvo ovlašćenje vama ili bilo kojoj akademskoj instituciji ili entitetu sa kojim biste mogli biti povezani.

UNESCO takve stvari shvata izuzetno ozbiljno.

U svetlu gore navedenog, molimo vas da odmah uklonite ime, logotip i akronim "UNESCO" iz naziva vaše organizacije ili akademske ustanove, sa internet stranice i iz štampanih materijala. Molimo vas da prestanete da koristite UNESCO-vo ime, akronim i logotip i da se suzdržite od bilo kakvog pozivanja na UNESCO u bilo kojoj javnoj komunikaciji koju biste vršili u vašem ličnom svojstvu, posebno u vezi sa nacionalnim politikama, pri čemu ovaj zahtev stupa na snagu odmah.

Države članice Pariske unije obaveštene su o akronimu i logotipu UNESCO-a i isti su prihvatile na osnovu člana 6. Pariske konvencije o zaštiti intelektualne svojine. Budući da predstavljaju intelektualnu svojinu UNESCO-a, ime, akronim i logo UNESCO ne mogu se koristiti bez prethodnog pismenog odobrenja Organizacije. UNESCO se poziva na domaće sisteme država članica Pariske konvencije kako bi sprečio njihovu upotrebu od strane svih pojedinaca ili subjekata u kojima takva upotreba lažno sugeriše vezu sa UNESCO-om.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Da li kod opozicionara okupljenih oko Đilasa i zbog Đilasovog i Šolakovog novca postoji bar jedan politički protivnik sadašnje vlasti, uključujući i Šolaka i Đilasa, a da nije lažov?

Suncica

pre 3 godine

Kakvim se prevarama Đilas služi, spreman je na sve.

Milorad

pre 3 godine

Za ovako nešto treba da odgovara a ne samo da bude opomenut.

Prvoborac

pre 3 godine

Ovim lažnim predstavljanjem ovaj gospodin nanosi štetu Srbiji i njenim građanima jer će nas gledati kao prevarante iako to što je on uradio služi samo za uništavanje kredibiliteta Srbije i u čisto političke svrhe.

Ivan

pre 3 godine

Drago mi je svaki put kada se razotkrije neki prevarant iz okruzenja tajkuna Djilasa

Nikolija

pre 3 godine

Sve na kraju dođe na svoje. Kad tad se razotkriju prljavi poslovi.

Sanja

pre 3 godine

Za svoje postupke svako treba da snosi odgovornost.

Petrovicka

pre 3 godine

Ne znam kako ih vise nije sramota,pogotovo za ovakve stvari,pa ovo se barem lako razotkrije.

BozaB

pre 3 godine

Unesco je konacno reagovao na ocigledno lazno predstavljanje. Sada je red na tuzilastvo.

Ivan

pre 3 godine

Svi ti koji se tako lazno predstavljaju i hoce da budu neko i nesto a nisu niko i nista,se trebaju veoma strogim merama kazniti.....

Ivan

pre 3 godine

Ovim se veoma lepo vidi,da je Djilas spreman na sve. Ali se i vidi,da nasa policija veoma dobro radi posao,pa sve to i otkrije....

Mira

pre 3 godine

Oko Djilasa sve prevaranti, bice da su povukli na gazdu

Kristina

pre 3 godine

To je Djilas i od njega se sve moze ocekivati.

Drugar

pre 3 godine

Od djilasa se moze ocekivati samo prevare i afere...

Sandi

pre 3 godine

Sve su to prevaranti, koji su spremni na jos prevara...

Filip

pre 3 godine

Đilas i njegova ekipa ne prestaje da lažu, ali medunarodne organizacije neće to tolerisati.

Djole

pre 3 godine

Oho ho... eto, jos jednog lažnog predstavnika Đikijeve intelektuale. Jedan po jedan, dan za danom... razotkrivanje!

Mica

pre 3 godine

Klupko Đilasovih laži se odmotava. Šta je sledeće?

Aron

pre 3 godine

Polako, ali sigurno otkriva se jedna po jedna laz predstavnika opozicije. Iz dana u dan se gradjani Srbije uveravaju na sta su sve celnici opozicije spremni...

Daliborka

pre 3 godine

Još jedna bruka kada čovek sebi da pravo koje mu ne pripada. Svako ko zloupotrebi položaj treba da snosi odgovornost.Svako se danas predstavlja kao veliki stručnjak koji zna sve. Bilo bi lepo kad bi svi gledali svoja posla i prestali da se mešaju u stvari o kojima nemaju pojma.

Marija

pre 3 godine

Ne kaže se džaba da su u laži kratke noge, istina uvek nadje svoju put.

dtsj

pre 3 godine

U laži su kratke noge, i sve neistine Djilasa se lako razotkriju.

srtrhstr

pre 3 godine

U laži su kratke noge, i sve neistine Djilasa se lako razotkriju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija