• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2020

12:38

(FOTO) RAZMOTRILI AKTUELNA PITANJA SRPSKO-RUSKIH ODNOSA I BILATERALNE SARADNJE! Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Politika

(FOTO) RAZMOTRILI AKTUELNA PITANJA SRPSKO-RUSKIH ODNOSA I BILATERALNE SARADNJE! Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o pripremama za posetu predsednika Vladimira Putina, ali i o toku dijaloga Beograda i Prištine


S tim u vezi, dvojica sagovornika razmotrili su aktuelna pitanja srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje.


Dvojica sagovornika su razgovarali i o toku dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, kao i o mogućnostima za ekonomsku saradnju Beograda i Prištine, koja bi trebalo da bude predmet razgovora u Vašingtonu u narednim danima.

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o rezultatima borbe protiv zarazne bolesti KOVID-19 u dvema zemljama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ambasador Bocan-Harčenko je obavestio predsednika Vučića o napretku ruskih stručnjaka u razvoju vakcine.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili i druga aktuelna pitanja u regionu, saglasivši se da je očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg značaja.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ksenija

pre 3 godine

Ništa nije moglo da naruši prijateljske odnose Srbije i Rusije a deo zasluga za to imaju i ambasadori Harčenko i Čepurin.

Marko

pre 3 godine

Istorija nasih odnosa ne zaboravlja davno razvijene i duhovno bliske veze, koje su oduvek podrazumevale postojanje spremnosti da jedni drugima pomognemo u vremenima kada je bilo najteze.

Kole

pre 3 godine

Rusija je naš najiskreniji prijatelj. Saradnja treba nastavi na svim poljima. Hvala Rusiji što nas podržava.

BozaB

pre 3 godine

Saradnja sa Rusijom nikada nije bila bolja, na zadovoljstvo obe strane.

Vasilije Simic

pre 3 godine

Састанак са амбасадором Руске Федерације - Александром Босан - Харченком је од изузетне важности за нас. Пуно среће на састанку.

Sandra

pre 3 godine

Srbija sa Rusijom ima jake prijateljske odnose i uspesnu bilateralnu saradnju koju treba nastaviti u buducnosti.

Saša

pre 3 godine

Drago mi je što i Rusija vidi u Srbiji iskrenog prijatelja i spoljnopolitičkog partnera. Veoma nam znači podrška jedne tako velike sile.

Filip

pre 3 godine

Rusija je važan i pouzdan partner Srbije. Mnogo nam znači njena podrška po pitanju KiM.

Bojansu

pre 3 godine

Sve je lakse kad imas iskrenog prijatelja. Rusija je nas oslonac! Srbi jedva cekaju da ih poseti Ruski predsednik Putin!

Perica Savic

pre 3 godine

Sastanak u jednom prijatnom razgovoru i atmosferi.

jova

pre 3 godine

Prijatelj ostaje prijatelj, i u dobru i u zlu,zauvek

Ivana

pre 3 godine

Putin je uvek dobro došao u našu Srbiju, jer svaka njegova poseta važna za građane Srbije. Srbija i Rusija zaista treba da rade, na ekonomskom napretku i razvoju naše države.

Ana

pre 3 godine

Srbiji je velika cast sto ce opet biti domacin, predsedniku Rusije.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17