• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2020

14:53

A KO TO IMA OVLAŠĆENJA, AKO NE PREDSEDNIK? Vučić odgovorio hejterima iz opozicije da nije imao pravo da potpiše sporazum u Vašingtonu!

Politika

A KO TO IMA OVLAŠĆENJA, AKO NE PREDSEDNIK? Vučić odgovorio hejterima iz opozicije da nije imao pravo da potpiše sporazum u Vašingtonu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podsetio je danas, povodom primedbi da nije imao ovlašćenje da stavi potpis na sporazum u Vašingtonu, da kao predsednik Republike po Ustavu zastupa zemlju unutar i izvan države


- Ja sam predsednik, koji po Ustavu zastupa zemlju unutar zemlje i u inostranstvu, koji je dobio ovlašćenje vlade, koje nije bilo ni potrebno... Kako bez ovlašćenja i legitimiteta, kad imam najveći legitimitet po broju glasova i podršci - reagovao je Vučić na izjavu advokata Vladimira Gajića.


Rekao je za Pink da je pitanje "ko bi od njih mogao da izdrži pritiske, da su oni bili u situaciji u kojoj je on bio u Vašingtonu".

- Video sam kako su izrdžavali, šta god su im tražili prihvatali su i uvek izlazili u susret onih najgorih zahteva po Srbiju - podvukao je on.

Takve izjave ga, međutim, ne brinu, već, kako ističe, proces kao u Briselu, zbog kojeg je neraspoložen.

- Sve ću reći pred Narodnom skupštinom s kojim problemima ćemo se suočiti - najavio je on.

Vučić je primetio da je teško boriti se protiv onih kojima je savest čista kao što je on i da se ne plaši, niti se plašio pretnjama zatvorom, kao što nije ćutao ni na lopovluke prethodne vlasti.

- Da tako govore protiv čoveka koji je otvorio više od 200 fabrika, otvorio 100 puta više puteva i 50 puta više mostova izgradio, da ne govorim o bolnicama, školama, vrtićima.... Zbog čega da se plašim? Sve sam doživeo i preživeo. Radim najviše i najbolje. Moje je da radim i da se borim, iako nije lako - kazao je on.

- Oni ni Hram Svetog Save ne bi završili još 300 godina jer su nesposobni. Razmišljali su samo o punim džepovima - zaključio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lak

pre 3 godine

Po pitanju drzave predsednik ima najveca ovlascenja.

Verica

pre 3 godine

Predsednik Vucic je imao pravo da potpise sporazum,osim toga sporazume su potpisali su i potpisuju i predsednici drugih drzava.

Poslednji mohikanac

pre 3 godine

Institucija predsednika države uvek će biti iznad interesa kvazi elite i političkih kalkulanata.

Perica

pre 3 godine

Predsednik ima ovlascenje da potpise sporazum.

Filip

pre 3 godine

Predsednik Vučić postupa u skladu sa svojim ovlašćenjima.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija