• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2020

16:51

SRBIJA NE PREMEŠTA AMBASADU U JERUSALIM?! Izraelski mediji izneli neverovatno otkriće!

Politika

SRBIJA NE PREMEŠTA AMBASADU U JERUSALIM?! Izraelski mediji izneli neverovatno otkriće!

Podeli vest

Srbija nece premestiti ambasadu u Jerusalim ako Izrael prizna Kosovo i priznanje Kosova zaostrilo bi odnose sa Srbijom, piše Džeruzalem post pozivajući se na izvor blizak predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Izraelsko priznanje Kosova kao nezavisne zemlje zaoštriće odnose sa Srbijom, uprkos tome što je to u okviru sporazuma koje su balkanske zemlje potpisale u Beloj kući, tvrdi za izraelski list izvor blizak predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Srbija neće preseliti svoju ambasadu u Jerusalim ako Izrael prizna Kosovo kao nezavisnu zemlju - rekao je izvor, koji je, kako se navodi, dobro upoznat sa sporazumom potpisanim u Vašingtonu.

NISAM ZAINTERESOVAN DA NI NA KOJI NAČIN ODGOVARAM NA TAKVE STVARI! Vučić o tenzijama u Crnoj Gori: Žao mi je što neki uvek i u svemu pronađu Srbiju


- Štaviše, ovaj potez Izraela naškodio bi inače bliskim odnosima između Izraela i Srbije i oni nikada više neće biti isti. Toliko je jednostavno - kaže izvor.

Izvor je dodao da „mnogi tvrde da bi Izrael koji prizna Kosovo bio poput zemalja koje jednostrano priznaju ’Palestinu’“.

Foto: Reuters

Jerusalim čeka srpsku ambasadu

Džeruzalem post prenosi saopštenje Vučićevog kabineta da je prošle nedelje došlo do „velike rasprave“ između predsednika Srbije i američkih pregovarača oko izraelskog priznanja Kosova.

- Mislili su da treba da pozovemo Izrael da prizna Kosovo, a mi smo rekli da ne možemo jer to podriva našu politiku. Rekli smo da ako se Izrael i Priština slože oko toga - u redu - izjavio je Vučić.

- Takođe smo rekli Izraelu da će ako budu poštovali Srbiju naša zemlja premestiti ambasadu u Jerusalim - rekao je predsednik.

Džeruzalem post piše da bi „poštovanje Srbije“ moglo značiti nepriznavanje Kosova.

Ranije ove godine, Srbija je najavila da će otvoriti trgovinsku kancelariju u Jerusalimu i šalje delegaciju u Izrael ove nedelje s tim ciljem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Finalna odluka jos nije doneta, potrebno je jos razmotriti istu.

Veliša

pre 3 godine

Mislim da se uradili pravu stvar. Srbija je postigla ogroman rezultat zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

Marko

pre 3 godine

Srbije će postupiti onako kako je u njenom najboljem interesu.

Miro

pre 3 godine

Mislim da ostavljam komentar uzalud jer ih ne objavljujete. Nije sija nego vrat. Sećam se kako je Aleksandar Vučić objasnio ponovno uvođenje pretplate " Gradjani ce platiti 50% ( desni džep) a drzava 50% iz budžeta ( levi džep). Izrael nece priznati Kosovo nego ce SAMO uspostaviti diplomatske odnose, a Srbija " nece" premeštati ambasadu u Jerusalem nego ce otvoriti novu odnosno drugu. Isto tako bih želeo da kazem da u Srbiji postoji mnogo načitanih ljudi koji znaju da SAD ne mogu dati pomoc izvan Zakona o zajmu i najmu. Mi jos uvek plaćamo " pomoc" za bombardovanje Srpskih gradova u skladu sa Zakonom o zajmu i najmu u drugom svetskom ratu. Ako bi neko iz SAD dao bezpovratnu pomoc prekršio bi Ustav. Nema potrebe vređati inteligenciju naroda.

Timea

pre 3 godine

Srbija zeli sa svima graditi dobre i korektne odnose ali postoji crvena crta koju nece dozvoliti ma koliko nam necije misljenje i stav bili od koristi.

Pera

pre 3 godine

Srbija ce uraditi kako njoj pase odnosno kako je Srbiji u interesu.

Nada

pre 3 godine

Srbija neće preseliti svoju ambasadu u Jerusalim ako Izrael prizna Kosovo kao nezavisnu zemlju.Srbija će postupiti onako kako je u njenom najboljem interesu.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17