• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2020

10:50

SRBIJA OD DANAS NA ZELENOJ LISTI IZRAELA! Vučić razgovarao sa ambasadorom Vilanom o merama koje dve zemlje preduzimaju u borbi protiv koronavirusa

Politika

SRBIJA OD DANAS NA ZELENOJ LISTI IZRAELA! Vučić razgovarao sa ambasadorom Vilanom o merama koje dve zemlje preduzimaju u borbi protiv koronavirusa

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Izraela Jahela Vilana, koji mu je preneo pozdrave premijera Benjamina Netanjahua, rekao da državljani Srbije od danas ne moraju u karantin po dolasku u tu zemlju i pozdravio rezultate razgovora u Vašingtonu


Ambasador Vilan je najpre obavestio predsednika Vučića da je od danas za Izrael Srbija na tzv. "zelenoj listi", odnosno da srpski državljani ne moraju u karantin po dolasku u tu zemlju.

S tim u vezi su dvojica sagovornika razgovarali i o merama koje dve zemlje preduzimaju za otklanjanje posledica pandemije COVID-19 po njihove ekonomije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Poželevši ambasadoru Vilanu uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Izraela.

On je istakao da je tome posebno doprinelo međusobno poštovanje i solidarnost dvaju naroda, koji su kroz istoriju često delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata.

Takođe je rekao da u Srbiji nema mesta antisemitizmu i podsetio na mnoga zakonska rešenja, koja su doneta u cilju uvažavanja prava ovdašnje jevrejske zajednice, a što daje pečat i sveukupnim odnosima sa jevrejskim narodom.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo nedavnim razgovorom sa premijerom Izraela Netanjahuom i njegovim razumevanjem stavova Srbije.

Predsednik Vučić je rakao da Srbija podržava uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na Bliskom istoku.

On je istakao da se nada da će u budućnosti biti nađen način da bude postignut dogovor koji će doprineti boljem životu svih ljudi u tom regionu.

Ambasador Vilan je rekao da s pažnjom prati izuzetno angažovanje predsednika Vučića na uspostavljanju bližih veza dveju zemalja i pozdravio rezultate razgovora u Vašingtonu.

Foto: Tanjug

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će u narednim godinama više izraelskih investitora bolje upoznati i koristiti povoljne uslove za ulaganje na srpskom tržištu.

Tome će, kako se navodi u saopštenju, mnogo doprineti i kancelarija Privredne komore Srbije i Ministarstva ekonomije koja će uskoro biti otvorena u Jerusalimu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojan

pre 3 godine

Pruzena ruka iskrenog prijateljstva Srbije i Izraela. Novom ambasadoru zelim svu srecu u daljem radu.

ksenija

pre 3 godine

Novi ambasadori i nadam se da će biti na nivou starih, ćak smatram da će biti i bolji.

Vasilije Simic

pre 3 godine

Ovo je jasan signal od strane Izraela, da ce ostati dosledna u postovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije!

Avram

pre 3 godine

Ovako dobar odnos Srbije i Izraela je zasluga ličnog zalaganja predsednika Aleksandra Vučića.

BozaB

pre 3 godine

Bitna odluka koja ce zaista znaciti nasim gradjanima u narednom periodu.

Ivana

pre 3 godine

Srbija i Izrael danas grade dobre odnose i to će nas ekonomski potpuno osnažiti.Srbija ima predsednika kojem je stalo do interesa naroda i države, i koji radi na ekonomskom jačanju i prosperitetu naše države.Hvala Vučiću na svemu što čini za narod i državu.

Filip

pre 3 godine

Verujem da će novi ambasador doprineti poboljšanju odnosa Srbije i Izraela.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija