• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.10.2020

17:34

(FOTO/VIDEO) STEFANOVIĆ OBIŠAO IZLOŽBU RETKIH KNJIGA! Budući policajci će moći da vide najčuvanije nasleđe naše zemlje

Politika

(FOTO/VIDEO) STEFANOVIĆ OBIŠAO IZLOŽBU RETKIH KNJIGA! Budući policajci će moći da vide najčuvanije nasleđe naše zemlje

Podeli vest

Autori izložbe su Renata Samardžić, istoričar umetnosti i rukovodilac biblioteke na Kriminalističko-policijskom univerzitetu, i Viktor Lazić, predsednik Udruženja „Adligat“

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je izložbu „Zakonom zaštićene stare i retke knjige“ koja je danas otvorena na Kriminalističko-policijskom univerzitetu.

Foto: MUP

Na ovoj izložbi budući policajci, studenti Univerziteta, u narednim danima imaju priliku da vide „Srbljak“ iz 17. veka, prvo izdanje Vukovog „Novog zavjeta“ iz 1847. godine, kao i fototipska izdanja mnogih drugih rukopisa, među kojima „Beogradsko četvorojevanđelje“ iz 1552., najvrednije ostvarenje ranog srpskog štamparstva i prva knjiga štampana u Beogradu.

Autori izložbe su Renata Samardžić, istoričar umetnosti i rukovodilac biblioteke na Kriminalističko-policijskom univerzitetu, i Viktor Lazić, predsednik Udruženja „Adligat“.

Ministar Stefanović inače je danas na Kriminalističko-policijskom univerzitetu prisustvovao svečanoj promociji nove generacije studenata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija