• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

16.10.2020

23:00

RUSKI AMBASADOR OŠTRO DEMANTOVAO LAŽI ŽUTIH, HEJTERSKIH MEDIJA  Putin nije otkazao posetu! Dolazak u Srbiju je odložen zbog kovida

Politika

RUSKI AMBASADOR OŠTRO DEMANTOVAO LAŽI ŽUTIH, HEJTERSKIH MEDIJA Putin nije otkazao posetu! Dolazak u Srbiju je odložen zbog kovida

Podeli vest

Đilasovski 'Danas' na naslovnoj strani objavio strašnu laž da je Putin otkazao dolazak u Beograd jer je ljut na Vučića zbog Vašingtonskog sporazuma

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin nije otkazao ranije najavljenu posetu Srbiji, već je ta poseta odložena zbog pandemije koronavirusa! Putin će doći u Beograd čim se za to stvore odgovarajući epidemiološki uslovi, poručio je juče ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko.
 

Prethodno je đilasovski niskotiražni tabloid 'Danas' objavio lažnu vest da Putin ne dolazi Beograd 20. oktobra zbog navodnog nezadovoljstva postignutim Vašingtonskim sporazumom!?!

Strašna izmišljotina

Pisanje 'Danasa' nema nikakve veze sa stvarnošću i jeste potpuna i neodgovorna izmišljotina
Aleksandar Bocan-Harčenko, ruski ambasador

 

 

Lideri u stalnom kontaktu
Ovakve njihove laži oštro je juče demantovao ambasador Rusije, koji je poručio da je posredi najobičnija izmišljotina i da predsednici Putin i Vučić održavaju veoma bliske međusobne kontakte i da se redovno konsultuju o svim važnim pitanjima.
"Neverovatna pisanija u listu 'Danas' da je ruski predsednik Vladimir Putin 'otkazao' srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću. To nema nikakve veze sa stvarnošću i jeste potpuna i neodgovorna izmišljotina. Predsednici Rusije i Srbije su u stalnom i sadržajnom kontaktu i uvek međusobno koordinišu svoje poteze. Čim dođe vreme, sve će biti zvanično obelodanjeno", napisao je Bocan-Harčenko na Tviteru.

Šutanovac: Nije tačno da ne
dolazi zbog sporazuma u SAD

 

Đilasovi hejterski mediji pokušali da proture priču kako je Putin ljut na Vučića zbog potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, ali ovu lažnu vest demantovao je čak i bivši ministar odbrane i lider DS Dragan Šutanovac.


"Kako javlja 'Raša tudej', potvrđuju Mlađan Šubara i Regnum, a 'Danas' zabrinuto prenosi. Nije tačno da ne dolaze zbog sporazuma u SAD, ali koga briga..." - napisao je on na Tviteru.


Prvi čovek Kremlja trebalo je da poseti Beograd 20. oktobra, na godišnjicu oslobođenja našeg glavnog grada u Drugom svetskom ratu, i da tada zajedno sa državnim vrhom Srbije obiđe i završetak radova na Hramu Svetog Save na Vračaru, koji su velikim delom finansirani iz Rusije. Ta poseta je, međutim, morala da bude odložena zbog novog talasa koronavirusa.


- Čitav svet se bori sa pandemijom koronavirusa i ovo nije vreme za putovanja i masovne skupove. Vidite, kada bi Putin došao ispred Hrama, niko ne bi mogao da spreči bar nekoliko desetina hiljada vernika iz Srbije da ga tu sačekaju i prirede mu doček, što bi predstavljalo ogroman epidemiološki rizik za sve. A Srbija svakako želi da ruskom lideru priredi doček za pamćenje, što u trenutnim epidemiološkim okolnostima nije moguće, niti je odgovorno - objašnjava naš izvor iz diplomatskih krugova i napominje da predsednik Putin u svojoj spoljnopolitičkoj agendi i rasporedu nema nijedan jedini planirani put u narednom periodu.

Foto: Reuters/Wikipedija/Fotomontaža


Nema loših odnosa
Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost kaže da Putin mora da rešava goruća pitanja u Rusiji i da u tome treba tražiti razloge za odlaganje posete.
- Opozicija u Srbiji se služi svim sredstvima da bi diskreditovala vlast. Zna se dobro da su Srbi rusofilski orijentisani i zato sada neki pokušavaju da prikažu da će Vučić pokvariti odnose sa Moskvom zbog Vašingtona... Međutim, jasno je rečeno da su Putin i Vučić u redovnom kontaktu i da će o poseti javnost biti blagovremeno obaveštena. Činjenica je da trenutno imamo otvorenu krizu između Jermenije i Azerbejdžana, pa krizu u Belorusiji, što je sve za Rusiju važna stvar i praktično joj se dešava u dvorištu. Putin ima i druge probleme, da ne pominjemo Siriju i kovid-19, što ga sve ograničava kada su u pitanju njegove posete... - objašnjava Graovac.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija