• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.11.2020

11:32

(FOTO) BEZOBRAZLUK ŽUTOG PREVARANTA NEMA GRANICE! Unesko poslao JOŠ JEDNO PISMO VOJINU RAKIĆU: SMESTA PRESTANITE DA SE PREDSTAVLJATE KAO ŠEF NAŠE KATEDRE!

Politika

(FOTO) BEZOBRAZLUK ŽUTOG PREVARANTA NEMA GRANICE! Unesko poslao JOŠ JEDNO PISMO VOJINU RAKIĆU: SMESTA PRESTANITE DA SE PREDSTAVLJATE KAO ŠEF NAŠE KATEDRE!

Podeli vest

Vojinu Rakiću iz Centra za bioetičke studije ponovo je stiglo pismo iz Uneska zbog lažnog predstavljanja

Podsetimo, Vojin Rakić se u tajkunskim medijima predstavljao kao šef katedre za bioetiku UNESKA i kritikovao je Srbiju kao jednu od četiri zemlje u kojoj su zloupotrebljene restriktivne mere radi jačanja vlasti u pandemiji. 

U pismu, koje je potpisao direktor Odseka UNESKO za javno informisanje Matije Gievel, oštrim tonom se navodi da su morali da mu se obrate ponovo, s obzirom da i dalje koristi ime UNESKO, uprkos ranijim upozorenjima.

Pogledajte samo ton novog dopisa koji mu je upućen.

Poštovani gospodine Rakiću,

Ponovo Vam se obraćam povodom korišćenja Vašeg imena uz UNESKO

Uprkos našem pismu od 26. avgusta i mejlu od 1. septembra, u kojem smo jasno ukazali da nemate pravo da koristite ime i logo UNESKO, obavešteni smo da ste nastavili da obajvljujete saopštenja u ime "predsedavajućeg Katedre za bioetiku za Evropu, lažno ukazujući da vi imate veze sa našom organzacijom", stoji u pismu Rakiću, koje je istovremeno dostavljeno i Komisiji Srbije za UNESKO, kao i UNESKO regionalnom bioru za nauku i kulturu u Evropi."

U pismu se ističe da Rakić nije bio imenovan kao predsedavajući, niti je ovlašćen da koristi ime i znak UNESKO.

Dodaje se da Međunarodni centar za zdravstvo, pravo i etiku na Haifa Univerzitetu ima status sedišta UNESKO i zaista ima zadatak da koordinira međunarodnu mrežu, ali nema dozvolu da drugim institucijama daje ovlašćenje da koriste ime ili logo UNESKO.

"Ime, akronim i logo UNESCO su registrovani i prihvaćeni Pariskom konvencijom o zaštiti intelektualne svojine, kao intelektualna svojina UNESKO. Vi ne možete da koristite ime naše organizacije bez naše pisane saglasnosti", ukazuju iz UNESKO.

Ističu i da ovakve stvari shvataju vrlo ozbiljno i, shodno Pariskoj konvenciji, imaju na raspolaganju pravne mogućneosti da se zaštite od neovlašćenog korišćenja svog imena.

"Molimo vas da se, bez odlaganja, nadalje ne predstavljate kao predsedavajući Katedre za bioetiku za Evopru, da ukonite formulaciju UNESKO s vaše profesionalne titule i da se više ne pozivate na UNESKO u komunaciji koju budete vodili", poručuju iz ove organizacije.

Foto: Informer

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija