• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.11.2020

12:21

SELAKOVIĆ RAZMONTIRAO KOSOVSKU MINISTARSKU SPOLJNIH POSLOVA! Bolje da ste sproveli Briselski sporazum i ZSO, nego što nepripremljeni dolazite na sastanke

Politika

SELAKOVIĆ RAZMONTIRAO KOSOVSKU MINISTARSKU SPOLJNIH POSLOVA! Bolje da ste sproveli Briselski sporazum i ZSO, nego što nepripremljeni dolazite na sastanke

Podeli vest

Tokom današnje video-konferencije ministara spoljnih poslova učesnica "Berlinskog procesa“, čija je tema saradnja mladih i civilnog sektora u regionu, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković oštro je reagovao na nastup takozvane ministarke spoljnih poslova i dijaspore Kosova Meljize Haradinaj Stubla

Naime, iako je sam format Berlinskog procesa statusno neutralan i bez obeležja učesnica, ministarka takozvanog Kosova uključila se putem video-linka sa simbolima te samoproglašene države. Ni to joj nije bilo dovoljno, pa je svoje vreme za obraćanje, umesto na teme današnjeg sastanka, iskoristila da kaže “da je Srbija agresor, a Kosovo žrtva, te da se Srbija nikada nije izvinila za svoje zločine na Kosovu, i da je ubijeno 1500 dece, a 200 hiljada žena silovano”.

Srpski šef diplomatije odmah je oštro reagovao na ovakvo istupanje Haradinaj Stubla, prvo ukazujući organizatoru da nisu ispoštovana pravila Berlinskog procesa od strane svih učesnika o statusno neutralnom predstavljaju i bez “nacionalnih” simbola, a potom se direktno obraćajući takozvanoj ministarski spoljnih poslova Kosov da izgleda da nije razumela format samom dijaloga I teme I da bi joj bolje bilo da se pripremi za ovakve konferencije. 

- Umesto što nepripremljeni dolazite na ovakve skupove, bolje bi bilo da ste sproveli Briselski sporazum i omogućili formiranje Zajednice srpskih opština, rekao je Selaković takozvanoj kosovoskoj ministrki spoljnih poslova - istakao je Selaković. 

Ministar Selaković je dodao da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu i okrenuta budućnosti, o čemu i saradnji među mladima I civilnim sektorom će govoriti na konfrenciji koja je i posvećena tome. 

Aktuelna sitacija u Prištini, hapšenja albanskih zvaničnika i početak procesa u Hagu primetno unosi veliku nervozu među kosovske političare, pa se može očekivati da nemoćnih nastupa njihovih zvaničnika bude još više.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija