• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. CRNOGORAC - M. DOBROMIROVIĆ

23.01.2021

22:25

OTKRIVAMO! TAJKUN IMA 'GENIJALAN PLAN' ZA OTIMANJE VLASTI! LUDO Đilas traži da EU zabrani i izbore i Vučića!

Politika

OTKRIVAMO! TAJKUN IMA 'GENIJALAN PLAN' ZA OTIMANJE VLASTI! LUDO Đilas traži da EU zabrani i izbore i Vučića!

Podeli vest

Đilasovci spremili zahteve za 'pregovore' o izbornim uslovima, od EU traže da Srbiji zabrani istovremeno održavanje predsedničkih i izbora u Beogradu, kao i da se Vučiću zabrani učešće u kampanji!?!

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas spremio je novo pismo za najviše zvaničnike EU, a u njemu od Brisela traži da se u Srbiji zabrane i izbori i predsednik Aleksandar Vučić!

Neverovatno, ali istinito - glavni Đilasov zahtev evropskim liderima jeste da Brisel zabrani Srbiji istovremeno održavanje predsedničkih izbora i izbora u Beogradu! Drugi zahtev đilasovaca jeste da EU predsedniku Vučiću zabrani da vodi kampanju za parlamentarne i lokalne izbore, kao i da mu se odredi da sme da učestvuje samo na predsedničkim izborima!

Klasična ucena

Naši odlično obavešteni izvori prenose da će Đilas i njegovi saradnici ove zahteve ispostaviti Evropljanima kao uslov da uopšte učestvuju u najavljenom dijalogu o izbornim uslovima.

- Glavni zahtev jeste da EU pritisne Srbiju da razdvoji predsedničke i beogradske izbore, ali i da zabrani Vučiću da učestvuje u kampanjama za parlamentarne i lokalne izbore, kao i da se SNS zabrani da Vučićevo ime koristi u kampanji! Ideja im je da predsednika ograniče samo na kampanju za predsedničke izbore... - prenosi naš izvor, koji je insistirao na anonimnosti.

Prema njegovim rečima, đilasovci u pismu imaju još 'egzotičnih prohteva'.

Pisao pisma i Tusku, Fabriciju...

Dragan Đilas poznat je, inače, po pismima uticajnim evropskim ličnostima u kojima se žali na Vučića. Tako je predsedniku Evropske narodne partije Donaldu Tusku zamerio što je čestitao Vučiću na svemu što je uradio tokom mandata i što mu je poželeo pobedu na parlamentarnim izborima u junu 2020. godine.
Đilas je prethodno je pisao i Semu Fabriciju, šefu delegacije EU u Srbiji, i žalio se na 'Vučićev režim koji maltretira građane i uništava Srbiju'. Tajkun je 'novi biser' imao u novembru 2020, kad je pozvao EU da proces vakcinacije u Srbiji bude sproveden vakcinama koje će biti korišćene u EU!?!

- U pismu se ponavlja da se opozicija zalaže za osnivanje ministarstva za izbore, ali i za 'paralelno uređivanje' RTS i RTV. Ideja je da se u okviru Ministarstva za kulturu i informisanje izaberu tri pomoćnika ministra, koji bi uređivali program javnih servisa Srbije i Vojvodine. Jednog pomoćnika bi imenovala vlast, drugog opozicija, a trećeg struka, odnosno novinarska udruženja - objašnjava naš izvor.

I Đilas i SSP juče nisu komentarisali naša saznanja, politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je nerealno i sasvim neprihvatljivo da politički akteri u Srbiji traže da Brisel diriguje političke procese u Srbiji.

- Valjda bi sve stranke trebalo da zastupaju stav da Srbija upravlja samom sobom. Brisel ne može i ne treba da nam bude tutor. Mi nismo članica EU i više smo u fiktivnom nego stvarnom procesu integracija. Dakle, nema šta oni nama da naređuju. Izborne uslove, ako je potrebno, treba menjati u dogovoru svih stranaka, a Đilas nikako ne može da postavlja zabrane Vučiću. Logično je da lider najjače stranke bude deo kampanje, to je tako i u Nemačkoj, i u Britaniji, i u Francuskoj, i svuda u svetu... A to što SSP i njegovi sateliti imaju problem sa Vučićevim nastupom i zasluženim poverenjem građana, nije problem ni demokratije u Srbiji, ni Brisela, već je samo dokaz da Vučić dobro radi - naglašava Stanković.

Foliraju dijalog

Politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da iracionalni zahtevi lidera bivšeg SZS jasno pokazuju da taj deo opozicije u stvari ne želi nikakav dogovor, niti učešće na izborima.

- Oni za cilj imaju isključivo stvaranje veštačke krize i novih podela u društvu. Ovaj deo srpskih opozicionara svestan je svoje slabosti i nikakvih šansi da dođe na vlast izborima. Zato sada pokušavaju da prizovu nekakav petooktobarski scenario, koji bi ih, voljom stranog faktora, a ne građana Srbije, doveo na vlast - upozorava Vukoičićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zemlja prokletih

pre 3 godine

Zašto se prepodobni Vučić Hilandarski i onaj luzer Đilas tako fanatično bore za vlast? Možda ne umeju pošteno da zarade platu, pa im je to najlakši način da zadovolje svoju pohlepu? Možda tako leče svoje komplekse okupljajući armiju botova da ih pozdravljaju i aplaudiraju ? Gori od njih su prodane duše iz partijskih medija, koje ostaju slepe i gluve na bol i bes roditelja ubijene dece od strane bahatih vozača.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija