• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.02.2021

14:01

DAČIĆ: Nema odlaganja izbora u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu

Politika

DAČIĆ: Nema odlaganja izbora u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da lokalni izbori u Kosjeriću, Zaječaru i Preševu, koji su zakazani za 28. mart, ne mogu biti odloženi, jer bi se na taj način kršio Ustav Srbije

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da lokalni izbori u Kosjeriću, Zaječaru i Preševu, koji su zakazani za 28. mart, ne mogu biti odloženi, jer bi se na taj način kršio Ustav Srbije.

Deo opozicije tražio je odlaganje lokalnih izbora dok se ne okonča dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropske unije.

Dačić je, nakon sednice Kolegijuma Skupštine Srbije koja je održana u Valjevu, rekao novinarima da su lokalni izbori raspisani jer su preošle četiri godine mandata i da nijedna druga mogućnost ne postoji.

- Zar mislite da bih ja raspisao izbore da nije bio red da se raspišu izbori u Kosjeriću i Zaječaru. Što se tiče Preševa tu postoji privremeni organ i bio je zahtev od strane Šaipa Kamberija da se rasišu izboru - rekao je Dačić.

On je naveo da ima mnogo zahteva opozicije za koje jeva čeka da stignu pred Evropski parlamenta i da ga zanima šta će oni reći na predlog kao što je uvođenje uređivački timovi u Javnom servisu, da se postave poverenici - krizni štabovi u Vladu i javna preduzeća.

Kako kaže uskoro će biti međustranački dijalog uz posredovanje EU.

- Nadam se da će biti nastavljeno i potkrepljeno konktretnim predlozima o tome kako da se unapredi politička situacija u Srbiji - rekao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17