• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.03.2021

11:59

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Nigerije, Eniolu Olaitan Adžaji /FOTO/

Politika

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Nigerije, Eniolu Olaitan Adžaji /FOTO/

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Savezne Republike Nigerije Eniolu Olaitan Adžaji.

Predsednik je ambasadorku Savezne Republike Nigerije primio na nerezidencijalnoj osnovi, i zahvalio joj na doprinosu jačanju veza dveju zemalja.

Fotografije oproštajne posete objavljene su na instagram profilu "budućnost Srbije".

 

 


Vučić je rekao da Srbija želi da jača politički dijalog i intenzivira ekonomsku saradnju sa Nigerijom, imajući u vidu tradicionalno prijateljstvo Beograda i Abudže, koje potiče još od zajedničkog rada u Pokretu nesvrstanih zemalja.

S tim u vezi, izrazio je očekivanje da bi nigerijska ambasada mogla ponovo da bude otvorena u našem glavnom gradu, kako bismo imali češće kontakte, sa ciljem boljeg korišćenja velikih mogućnosti za svestranu saradnju.

Vučić i ambasadorka Adžaji su naglasili značaj obrazovnog programa „Srbija i svet“, u okviru kojeg studenti iz Nigerije uz naše stipendije studiraju u Srbiji, uz mogućnost povećanja njihovog broja.

Vučić je zahvalio Nigeriji na poštovanju međunarodnog prava kroz uvažavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. On je uputio pozdrave predsedniku Buhariju, izrazivši nadu da će svet zajedničkim snagama i uzajamnom solidarnošću, pobediti pandemiju KOVID-19.

Abasadorki Adžaji poželeo je mnogo uspeha na novoj dužnosti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jana

pre 3 godine

Nadamo se da će joj Srbija ostati u lepom sećanju.

Perica

pre 3 godine

Srbiaj je sa Nigerijom imala korektne odnose i tako bi trebalo da ostane.

Mily

pre 3 godine

Srbija razvija saradnju sa velikim brojem zemalja sirom sveta u najrazlicitijim domenima, a Nigerija je jedna od njih. Mudrom spoljnom politikom ostvaricemo dalekosezne rezultate i dobit za celu drzavu.

Marko M

pre 3 godine

Gradjani,kao i vlast R. Srbije,uvek su za saradnju sa svima,pa cak i sa Nigerijom! Važno je što se odnosi sa njom jačaju,i bas zato ovo godinama istrajno prijateljstvo treba odrzavati i negovati!

Milan

pre 3 godine

Drzavljani Nigerije uvek su dobrodosli u Srbiju!

Brankić

pre 3 godine

Sasvim je normalno da želimo da unapredimo našu saradnju i već dobre odnose sa Nigerijom. Ambasadorki puno uspeha na novoj dužnosti!

Brankić

pre 3 godine

Srbija je otvorena za saradnju sa svim zemljama.

Brankić

pre 3 godine

Hvala Nigeriji koja nije priznala Kosovo. Hvala prijatelji Srbije.

Igor

pre 3 godine

Imamo prijatelje širom sveta a to je rezultat dobre spoljne politike.

Ivana

pre 3 godine

Srbija i Nigerija zaista treblo da imaju zajedničku saradnju. Srbija Nigeriji treba da oomogne, kao i da se otvoraju ambasade koje nedostaju u Srbiji, a to su i države Polinezije kako bi lakše spremili i oslobodili se duple dokumentacije. Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što čini za ekonomski opravak i razvoj.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija