• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2021

10:35

SPAS PRISTUPIO SNS-u! Predsednik Vučić im poželeo dobrodošlicu: Želim vam mnogo uspeha, da pobeđujete i da pobeđujemo i da za Srbiju uradimo mnogo dobrih stvari

Politika

SPAS PRISTUPIO SNS-u! Predsednik Vučić im poželeo dobrodošlicu: Želim vam mnogo uspeha, da pobeđujete i da pobeđujemo i da za Srbiju uradimo mnogo dobrih stvari

Podeli vest

Nakon što je Glavni odbor SNS doneo odluku o ujednjinjenju te stranke sa Srpskim patriotskim savezom, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić ušao je u salu u kojoj zaseda Glavni odbor.

Šapić se zatim pridružio funkcionerima SNS i seo pored predsednika Aleksandra Vučića, koji je njemu i članovima SPAS-a poželeo dobrodošlicu.

- Želim vam mnogo uspeha, da pobeđujete i da pobeđujemo i da za Srbiju uradimo mnogo dobrih stvari - poručio je Vučić novim stranačkim kolegama.

Zatim je pročitao zajedničku deklaraciju SNS i SPAS-a, koji su potpisali Vučić i Šapić.

Ulazeći u salu, Šapić je pozdravljen aplauzom.

Srpska napredna stranka i SPAS usvojili su danas Deklaraciju o priortetima nacionalne i državne politike sa 11 principa, koja će biti temeljni politički dokument naprednjaka za budućnost.

Zaštitićemo Srbe na KiM

Novi potpredsednik SNS i doskorašnji lider SPAS-a Aleksandar Šapić rekao je danas da će država, u slučaju nasilja nad Srbima na KiM, adekvatno na to odgovoriti i da će znati da zaštiti srpski narod.

Šapić je, upitan šta misli po pitanju KiM, s obzirom na najave analitičara da može doći do nasilja nad Srbima i šta bi država trebalo da preduzme, rekao da se na Glavnom odbornu SNS čula izjava predsednika da će država Srbija adekvatno odgovoriti.

- Nadamo se, i duboko verujemo da srpski narod koji živi u severnom delu KiM neće biti ugrožen, da će međunarodni faktor, Kfor pre svega, ostati, i da će nastaviti da čuvaju bezebdnost. Ako dođe do nasilja svakako da će odgovor biti adekvatan da bi se zaštio srpski narod koji živi dole - podvukao je on.

SNS i SPAS doneli deklaraciju o prioritetima sa 11 principa

Lider SNS Alesandar Vučić je, na Glavnom odboru SNS nakon što se SPAS Aleksandra Šapića ujedinio sa SNS, izneo glavne principe deklaracije.

- SNS i SPAS donose Deklaraciju o pravcima i prioritetima državne i nacionalne politike Srbije - naglasio je Vučić.

Pod jedan - očuvanje mira i političke, ekonomske i društvene stabilnosti za dalji razvoj.

Drugi princip je očuvanje nezavisnsti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta i samostalnost u odlučivanju Srbije.

Treći princip je dalji ekonomski rast i razvoj Srbije, finansijska stabinsoti i viši standard za građane.

Četvrti je očuvanje i obnova demografske slike Srbije - podrška porodicama i deci i briga o mladima i stvaranja uslova za njihov opstanak.

"To je najvažniji i najhitniji zadatak", naglasio je Vučić.

Pet - negovanje nacionalnog identiteta srpskog naroda, negovanje istorije i nasleđa.

Šest - iskorenjivanje organizovanog kriminala i proterivanje mafije i borba protiv korupcije.

Sedam - razvoj Srbije uz poštovanje životone sredine i prirodnih resurasa, uravnoteženi razvoj.

Osam - u javnom delovanju suprotstavljanje podelama i mržnji u političkom i društvenom životu Srbije.

Devet - građani Srbije se pozivaju bez obzira na poreklo, nacionalnu i versku i stranačku pripadnost da ove pricnip podrže iz ljubavi prema svojoj otadžbini.

Deset - svi politički predstavnici SNS i SPAS na vlasti svoje političko delovanje zasnivaju na ovim postulatima i njihovo delovanje će biti procenjivano.

Jedanaset - ujednjienje SNS i SPAS podrazumeva pristupanje svim pricinpima i obavezuje na njihvo poštovanje u političkom radu.

"To smo potpisali Šapić i ja, mi smo ga usvojili na sednici Predsedništva", dodao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 2 godine

Šapiću spusti glavu i gledaj u pod tako te lakse prepoznaju.

Jovana

pre 2 godine

Странка СНС , је много урадила за Србију и њен народ, уједињена са СПАС-ом даће још више!

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Preplivavanje SPAS-A u SNS , ostavka Stefanovica i sve sto se desava oko njega, pa i Djilas i njegova skupina je samo dokaz kakv smo narod . Potkupljivi bez obraza , casti. Sve bi prodali i dali samo za malo vlasti. Isto tako oni prije njih a ni novi neve biti drugaciji. Malo tko od njih moze opravdati ime zemlje u kojoj zive.

Anna

pre 2 godine

Danas smo zagarantovali siguran put ka napretku

Anna

pre 2 godine

Jedno je sigurno - ovo je dodatna snaga za napredak i dalji razvoj nase zemlje

Luka

pre 2 godine

Svi se nadamo odlicnoj saradnji. Nema sumnje da ce tako biti.

MILE

pre 2 godine

Neka je sa srećom ,još jači i snažniji u svakom pogledu

Ivana

pre 2 godine

Hvala našem predsedniku Vučiću koji želi da ekonomski osnaži našu državu, Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu. Nijedan predsednik do sada nije radio za narod i državu koliko Vučić i njemu su potrebni ljudi koji će da rade u korist naroda. SNS je danas ojačala.

Maja

pre 2 godine

Ovo ujedinjene je za dobrobit Srbije i srpskog naroda. Zajedničkim zalaganjem SNSa i SPASa ćemo imati bolju buducnost u Srbiji. Šapić je mlad, nergičan, humani i obrazovani. Pravi izbor. Bravo i mnogo uspeha u daljoj saradnji.

Moma

pre 2 godine

Ne sumnjam da ce zajedno postizati sjajne rezultate.

Ana

pre 2 godine

Ujedinjenje SNSa i SPASA je u interesu naše države i dobrobit za građane. Dve stranke koje imaju isti cilj i vizuju, a to je dalji napredak i jačanje Srbije udruženi mogu sve.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija