• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

14.10.2021

15:42

Bacili su nam 15 suzavaca u dvorište, KRKLJALA JE SVE VREME I POKUŠAVALA DA POVRATI... Sin preminule Verice u Zvečanu: Moja majka nije imala gde da pobegne!

kosovo online

Politika

Bacili su nam 15 suzavaca u dvorište, KRKLJALA JE SVE VREME I POKUŠAVALA DA POVRATI... Sin preminule Verice u Zvečanu: Moja majka nije imala gde da pobegne!

Podeli vest

ROSU mi je zasula dvorište sa 15 patrona suzavca u pola dva, a u pet mi je nepokretna majka umrla od gušenja u kući. Majka je bila bolesna žena, vezana za krevet, ne želim nikoga da optužujem, ali je činjenica da je umrla istog dana kada su u dvorište kuće bačeni suzavci - naglašava za "Blic" Igor Đelić (48) iz Zvečana čija je majka Verica (71) juče preminula nedugo nakon brutalne akcije kosovskih specijalaca i policije

Na dan kada sahranjuje majku Đelić pokušava koliko-toliko racionalno da sagleda porodičnu tragediju.

- Odrastao sam čovek, imam 48 godina, nisam spin majstor, niti želim da koristim smrt majke za ličnu promociju. Majka mi jeste bila bolesna i vezana za postelju, ali zvanično je umrla od gušenja. U trenutku kada je ROSU bacila 15 suzavaca u moje dvorište u kući su bili otac i majka. Majka nije imala gde da pobegne. Kuća nije hermetički zatvorena da suzavac ne prođe u nju - podvlači Đelić za "Blic" koji živi u drugoj kući.

 

 

Kako kaže, njegovi roditelji su držali mokar peškir na licu kako bi mogli da dišu.

- Otac je jedva preživeo, povraćao je nekoliko puta. Inače je zdrav čovek. U pet sati me je pozvao i rekao mi "majka ti se odmorila". Nakon suzavaca krkljala je sve vreme i pokušavala da povrati. Iako je bila bolesna žena svakako da je akcija ROSU ubrzala njenu smrt. Ponovo kažem ne želim da nikoga optužujem, ali činjenice su takve - naglašava Đelić.

ČUĆE SE I GLAS BEOGRADA U UJEDINJENIM NACIJAMA! Selaković sutra u Njujorku o napadima na Srbe u Kosovskoj Mitrovici!

Naš sagovornik objašnjava zbog čega se dvorište njegovih roditelja našla na udaru kosovskih specijalaca.

- Kuća se nalazi na takozvanoj prvoj liniji odnosno odmah kod pružnog prelaza Zvečan - Rudar. Tu su se u sredu stacionirali pripadnici ROSU i došlo je do obračuna sa okupljenim srpskim narodom. U jednom trenutku nasrnuli su na ljude i pobacali čak 15 suzavaca u dvorište mojih roditelja. To je primer bahatosti, niko ih nije terao na toliku primenu sile. Postavlja se pitanje dokle će srpski narod moći to da trpi i toleriše - apostrofira Đelić.

Iako je prošao mnogo toga u životu nije mu bilo svejedno u sredu u Zvečanu.

- Prošao sam rat, oblačio uniformu, išao na most, ali mi nije bilo prijatno. Sve je trajalo 45 minuta i uopšte mi nije jasno zbog čega je bačeno toliko suzavaca ispaljeno toliko metaka. Da se nekoj albanskoj porodici nešto slično dogodilo kao mojoj verovatno bi Albanci stigli i do CNN-a - zaključuje Đelić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Viola fon Kramon podržava akcije u kojima je ranjen Srbin, a druži se s fašistima?!
Politika

Viola fon Kramon podržava akcije u kojima je ranjen Srbin, a druži se s fašistima?!

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon kritikovala je izjavu predstavnika EU za spoljnu politiku Žozepa Borelja. Naime, Borelj je posle brutalne akcije ROSU pozvao da se hitno obustavi nasilje na Kosovu i Metohiju. Ta, izjava, međutim, nije naišla na odobravanje Fon Kramon, koja je podržala akciju u kojoj je Srbin ranjen metkom u leđa i i dalje se nalazi u životnoj opasnosti

14.10.2021

14:05

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sergej i Mitar tresli mrežu, Al Hilal je šampion! (VIDEO)
Fudbal

Sergej i Mitar tresli mrežu, Al Hilal je šampion! (VIDEO)

Napadač Al Hilala Aleksandar Mitrović postigao je dva, dok je njegov kolega iz reprezentacije Sergej Milinković Savić upisao jedan gol u pobedi protiv Al Hazema 4:1 u 31. kolu prvenstva Saudijske Arabije i tako matematički obezbedili titulu šampiona.

11.05.2024

17:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija