• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.10.2021

17:53

NESTVARNI LUKSOR ZA DUGO PAMĆENJE! Srpska delegacija koju predvodi Dragan Marković Palma završila boravak u Egiptu /FOTO/

Informer

Politika

NESTVARNI LUKSOR ZA DUGO PAMĆENJE! Srpska delegacija koju predvodi Dragan Marković Palma završila boravak u Egiptu /FOTO/

Podeli vest

Dragan Marković Palma organizovao je članovima delegacije, u kojoj je najviše bilo zdravstvenih radnika iz 18 srpskih gradova, a najviše iz Jagodine, na kraju boravka u Hurgadi, posetu najvećim znamenitostima i uživanje u turističkoj ponudi grada Luksor. Reč je o jednom od gradova koji krije brojne misterije drevne egipatske civilizacije, smešten je na reci Nil i nekada je bio glavni grad gornjeg, odnosno južnog Egipta

Luksor je neverovatan spoj 21.veka i duha Starog Egipta.

Severno od grada je hram Karnak, velelepni kompleks izgradjen pre više od 1300 godina, koji je srpska delegacija najpre posetila. 

Foto: Informer

Egipat

Usledila je zatim vožnja turističkim brodićem sa jedne na drugu obalu reke Nil.

Foto: Informer

Nil

Obišli su i "Dolinu kraljeva", gde su se skoro 500 godina uklesivale grobnice za faraone i imućne plemiće tokom Novog carstva, a postala je poznata početkom 20.veka kada je otkrivena Tutankamonova grobnica, koja je bila potpuno očuvana i puna blaga.

Foto: Informer

Egipat

Delegacija je tokom sedmodnevnog boravka u Egiptu posetila beduinsko selo i videla običaje i način života beduina, upoznali su običaje i tradiciju Egipta i upoznali se sa drevnom egipatskom civilizacijom obilazeći arheološke lokalitete.

Dragan Marković Palma je izjavio da su zdravstveni radnici svojom borbom za živote građana Srbije zaslužili da svi mi učinimo koliko možemo da im pomognemo u toj borbi. I ovo putovanje je samo jedan mali znak zahvalnosti za to što zdravstveni radnici čine za zdravlje naroda koje nema cenu.

Foto: Informer

Egipat

 

Ove godine više od hiljadu zdravstvenih radnika putovalo je u organizaciji Dragana Markovića Palme u što u Egipat u aprilu i sada, što u Grčku u junu mesecu. Sa ovom praksom da vodimo zdravstvene radnike u Egipat i Grčku nastavićemo i naredne godine.

Sredstva za ovo putovanje kao i za sva putovanja do sada i ubuduće, obezbeđena su isključivo od donatora. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija