• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.11.2021

13:50

PA DA LI JE OVO REALNO?!? Na čelu vukovarske kolone sećanja USTAŠKA ZASTAVA SA NATPISOM "JASENOVAC ZA DOM SPREMNI"!

printscreen

Politika

PA DA LI JE OVO REALNO?!? Na čelu vukovarske kolone sećanja USTAŠKA ZASTAVA SA NATPISOM "JASENOVAC ZA DOM SPREMNI"!

Podeli vest

Manifestacija "Vukovarska kolona sećanja" koja je trebalo da bude posvećenja svim žrtvama rata u tom gradu početkom devedesetih, protekla je u znaku ustaštva, parole "za dom spremni" i crnih uniformi...


I sve to ne bi trebalo da čudi, jer se zvanična Hrvatska i dalje ne odriče nasleđa zločinačkog režima iz Drugog svetskog rata za vreme kojeg je stradalo više stotina hiljada Srba, Jevreja i Roma.

Ali ono što čudi je što su u toj i takvoj koloni, na čijem čelu se vijorila crna zastava sa ustaškom šahovnicom sa prvim belim poljem, ispod koje piše JASENOVAC - ZA DOM SPREMNI, koračali i istaknuti predstavnici Srba iz Hrvatske.

Foto: Beta

Među njima i potpređednik hrvatske vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), koji je tom prilikom izjavio da se nada da želi "da Vukovar danas bude grad pijeteta, sutra grad života, radosti i veselja, ljubavi svih svojih stanovnika, i Hrvata, Srba i drugih nacionalnosti koji u njemu žive".

Milošević je dodao kako se nada da kao član SDSS u vladi Hrvatske, može da doprinese da odnosi Hrvata i Srba budu bolji, pogotovo u gradovima poput Vukovara i Knina.

A ima li nade za tako nešto, sve dok se takve manifestacije održavaju pod ustaškim simbolima?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
frano franic

pre 2 godine

Trebalo je pisati Milosevico posalji salate ,bit ce mesa klat cemo Hrvate? Bando krvnicka cetnicka! Ali ima jos dana i traktora! Srbi su nauceni na bjezanje.

Vera

pre 2 godine

Tamo je zato jer to nije "ustaška", nego pobednička Braniteljska zastava HOSa. Vi od Ustaša ne vidite Branitelje. Jadni ste više.

frano franic

pre 2 godine

Kolona sjecanja posvecena je zrtvama cetnickog pokolja ranjenika, zena i djece. Vukovar vam zaboravit ne ce kao ni ostala mjesta srbskih zlocina u Hrvatskoj!

TIŠINA

pre 2 godine

Svi srpski mediji još ćute i za to da Plenković, od Nove godine diže hrvatsku MINIMALNU platu na 500 evra i po Zakonu se ne sme dati manja! Kako je moguće da duplo manja Hrvatska, posle porušene i obnovljene 2/3 zemlje ima takvu pobedu na kraju, već 30g ima veći BDP od Srbije i plate i penzije, a da za to svi srpski političari i mediji ćute... MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.

milankukic

pre 2 godine

e sad se vidi da sve oko aspada jugoslavije stoje nacisticke -ustaske i kvinsliske snage i sad možemo slobodno da kažemo ako Hrvatska nebude izopštena iz evrope da je nacizam pobedio samo je cekao da se regeneriše

Srpski ratni poklič

pre 2 godine

Za dooooooooooooom! Beeeeeeeeeeeeeeežiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

DO KADA cete se vi iz Srbije cuditi ustasama ?

Milan

pre 2 godine

Када ће овим србима доћи из д... а у главу да их хрвати никада неће прихватити да са њима граде суживот . Они желе само да у Хрватској не живи ни један србин.

Baja

pre 2 godine

Eto, to je članica toliko izvikane Evropske unije.I mi treba sa takvima da budemo sutra zajedno u EU? Ustaše ostaju ustaše. NDH ostaje NDH. Sve ostalo je samo fasada. Mi sa njima nikada nećemo postići mir. Oni se ničega ne stide. Nijednog svog zločina. Kao i Šiptari. I to jednom treba da shvatimo, a ne da ih pozivamo na dijalog. Jer oni to tumače kao našu slabost. Budimo realni i pragmatični. Jer zlu stati za vrat, nije zlo.

Navaljni

pre 2 godine

JNA, četničke i srpske formacije i paraformacije napale se, srušile VUKOVAR, ubile civile hrvatske i srpske nacionalnosti, a vi lupetate o zastavi ustaškoj (u svakoj HR zastavi vidite ustaštvo) a nigdje izvinjenja od srpskog predsjednika Vučića i drugih članova vlade. Sramota Srbije je Vukovar i sve žrtve Domovinskog rata, Srebrenica, Račak, logori po Srbiji. Sramota Hrvatske je Jasenovac. Neka živi vječno hrvatski i ponosni grad Vukovar!

Petar

pre 2 godine

O Hrvatima sve znamo. A da li znamo zasto on "mrtvi hladni" nose natpis koncenrtacionog logora i sa njim velicaju svoju borbu. Iz prostog razloga. Nikada i niko nije OSUDJEN za zlocine u tom logoru, a za to nam nisu krivi Hrvati. Za to su krivi ocevi i dedovi onih koji ovih dana "kreche" murale sto generala Mladica, sto Borislava Pekica. Deca i unuci tih zlotvora koji su po kompartijskoj liniji sprecili PRAVICNO SUDJENJE za JASENOVAC, sada sirom Srbije povampiruju pokret svojih predaka i ponovo prete. Prete i to iz sve snage a svi se prave da to ne vide.

PeraX

pre 2 godine

Zar je to uopste upitno? Za to su se borili, to su im dozvolili. Cemu cudjenje?

Svetko Njemanitz

pre 2 godine

ustaska nacisticka zastava i rimskosolomonska imperijalna okupatorska dvorska monarhisticka Nato kruna na zastavi Srbije su jedna te ista jezuitska vatikanska saudijsko-solomonsko-britanska oligarhijska firma koja financira naciste i teroriste da napadaju pobunjene robove i ekonomiju radnicke klase . Vatikanski nacisti i rimskosolomonski venecijanski monarhisti su agencije rimske imperije bas kao i brizelska EU . Kraljevina i Monarhija nisu simboli srpskog naroda niti srpske drzave . Kraljevina , kruna i monarhija su simboli rimskolomonske klasnodiskriminativneoligarhijske imperije i solomonskog oligarhijskog izraela koji zele da im srpska deca i narod budu dvorski robovi i sluge . Kruna i Monarhija je rimskosolomonska venecijanska oligarhijska agencija koja je financirala Habsburga dca izvrsi genicid nad Srbima i Hitlera da napravi Jasenovac i ubija pobunjenu radnicku klasu srbe i jevreje antimonarhiste .Monarhisti i americki sponzorisani lazne patriote cetnici su sve vreme ratova radili protiv srpskog naroda i suradjivali sa hrvatskim nacistima i islamskim teroristima i NATO paktom u bombardovanju srpske dece uranijumom. Naprimer , zapadno monarhisticki general Draza Mihajlovic je bio bio naivan covek koji jij shvatao da je monarhija rimskoimoperijhalna jezuitska agencija koja zeli da unisti srpski narod , naivni srbin Drazhiyahu Mihajlowitz je bio monarhisticka dvorska sluga i spasavao americke pilote koji su posle zajedno sa nacistima i klintonovim islamskim teroristima okupieali i bombardovali srpsku decu uranijumom pa opet postavili rimskosolomonsku okupatorsku Nato krunu na zastavu Srbije. https://www.bitchute.com/video/MjPrG0y2p2gF/ https://www.bitchute.com/video/gErwmK1nZhOk/i https://www.bitchute.com/video/meQnmwOLa9Ds/

Tomas gustafsson

pre 2 godine

Опет ви,из редакције,изненађени!!! НЕГО ШТА НЕГО ЈЕ РЕАЛНО! ЗАШТО? ЗАТО ШТО ОНИ ЈЕСУ УСТАШЕ И ТИМЕ СЕ ПОНОСЕ! КАДА ВИШЕ ЋЕМО,МИ СРБИ, ДА СХВТИМО СА КИМЕ ИМАМО ПОСЛА?!?!

BorisDe

pre 2 godine

EU takve stvari ne osudjuje a Vučić tako žarko želi, da nas ubaci kod kadije. Jesu to oni razvijeni Europijani, koji drže uz svoje, kako bi napakostili Srbiji kad god i gde god mogu? Ni jedna jedina osuda nije došlaod strane EU zemalja, da ne mislite, da nekoga stvarno boli .... za Srbiju. Ko za lanjski sneg.

Zagy

pre 2 godine

На западу ништа ново... У кратким цртама..

Lola

pre 2 godine

Јадници. Ништа научили нису. Нема довољно логора и смрти да се овај народ (Срби) затре, макар са њима корачао и тај издајник Милошевић.

frano franic

pre 2 godine

Za Dom spremni ,Hrvatsku od cetnika braniti!

Oluja 1995

pre 2 godine

1991 Vukovar nisu branile ustaše,već mladiči iz cijele Hrvatske pod ovom zastavom...Đabe vam sve...Nije problem zastava,već je problem što se uopče odaje počast žrtvi Vukovara...Vi bi htjeli da se to zaboravi,da buduče generacije ne znaju što je velikosrpska armada napravila u Vukovaru i okolici,al taj film gledati nečete.Nikad ni onda Hrvati i svi ostali koji su branili Vukovar i Hrvatsku zaboravit neće....Smeta vam zastava pod kojom je branjena Hrvatska,a ne smeta vam mural osuđenom genocidašu u po Beograda....

Smederevac

pre 2 godine

Ustaska stoka ponovo na ulicama -Eu naravno cuti ????

sledeća vest

Izbori 2024

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15