• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragoslav Bokan

05.12.2021

16:53

VELIKA PREVARA! Autorski tekst Dragoslava Bokana koji morate da pročitate!

printscreen

Politika

VELIKA PREVARA! Autorski tekst Dragoslava Bokana koji morate da pročitate!

Podeli vest

Dragoslav Bokan, srpski režiser, književnik i kolumnista u svom autorskom tekstu razotkriva pokušaj obojene revolucije koji se dešava pod sloganom ekološkog protesta

Sada je na delu nova verzija petooktobarskog prevrata, ulična ("narodna") obojena revolucija. U istoj režiji, sa istim scenarijem i veoma sličnim glumcima i statistima. Ti statisti me najviše i brinu, jer, za razliku od ostalih učesnika ove ujdurme, u velikoj meri predstavljaju naivnog "trojanskog konja" kojim naši spoljašnji neprijatelji (sa svih strana "regije" i zapadnog sveta) žele da uđu u našu Tvrđavu i unište je. Kao kada je na Koštunici u srpsku vlast "ujahao" Nenad Čanak (Žarko Korać etc...), a sve to u organizaciji (pare, logistika, medijska podrška) najmoćnije obaveštajne agencije na našoj poprilično porobljenoj i kolonijalizovanoj planeti. 

Bez slobode, (makar delića) suverenosti i našeg srpskog otadžbinskog identiteta - ništa drugo nam ne vredi. Ništa. Pa ni prirodne ili ljudske lepote.

Dakle, histerično propovedanje tobožnjeg "genocida" srpske vojske "nad muslimanima u Srebrenici", kao i prihvatanje okupiranog dela Kosova i Metohije kao nezavisne šiptarske države (i buduće velikoalbanske pokrajine) - trenutno DISKVALIFIKUJE svakog ovdašnjeg političara. Bez izuzetka.

Pa i kada je reč o ekološkim aktivistima/aktivistkinjama i njihovim političkim upravljačima (i medijima).

Nema "čiste vode" bez slobode, ni Srbije bez udruženog spoja naše Crkve i naše države. 
Zbog toga se i vrši toliki pritisak da se subotnji protesti prihvate kao tobože "svenarodni" i navodno "spontani". I da se, mašući srpskom trobojkom, konačno iskopa dovoljno duboki grob za sve srpsko što je poslednjih godina počelo da se pomanja i projavljuje iz titoističkih ruševina. 

Danas se mnogi među svojevremenim učesnicima Petog oktobra glasno kaju zbog svog "doprinosa"; svi oni koji su u međuvremenu ipak shvatili da je to bio, u stvari, samo vešto maskirani udar na srpsku državu i, posebno, na srpsku vojsku.

Pa opet mnogi od tih, činilo se naknadno osvešćenih učesnika - opet ulaze u isto đavolje kolo (Vašington - Brisel - London - Zagreb - Priština). Ne primećujući da ponavljaju istu grešku, i to u još gorem obliku.

Jer sada imamo, za razliku od 2000. godine:

i srpski film o Jasenovcu, 
i dovršen veličanstveni Hram Svetog Save, 
i monumentalne spomenike velikim Srbima iz prošlosti, 
i povezujuću ideju srpskog sveta (brigu o Srbima "iz regiona"), 
i izrazito blagonaklon odnos države prema SPC, 
i rodoljubive srpske oficire na čelu vojske (koja je danas raskinula sve veze sa titoističkom ideologijom), 
i pametnu državnu spoljnu politiku (zasnovanu na prijateljstvu i zaštiti sa Istoka, ali i na jasnim načelima: "ne u NATO!" i "nikada sankcije bratskoj Rusiji"),
imamo i neskriveno sećanje države na strašnu "Oluju", 
i kult srpske zastave i himne, 
i (do skoro nezamislivo) celivanje ruke srpskim sveštenicima od strane predsednika Srbije i nekih ministara,

pa, eto, i mogućnost da čujemo srpski glas na ponekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom (recimo moj, ili nekih drugih koji, kao ni ja, ranije nisu imali tu mogućnost)... 

Ovde namerno neću da pominjem izgradnju autoputeva, bolnica i ma šta vezano za strane investicije, jer to nije moja tema. I ma koliko bilo značajno, nije onoliko važno i onako nesporno koliko sve ovo prethodno nabrojano - zato jer je naša budućnost organski vezana za neophodnu dekonstrukciju ogavnog titoističkog jugoslovenstva i idiotskog malograđanskog "urbanog" snobizma (ispunjenog rusofobijom i prezirom prema svemu srpskom). 
Bez toga nam nema obnove, ni spasa. 

A sve ovo što gledamo subotom i slušamo svakog dana sa takozvanih "opozicionih medija" sobom nosi i direktni napad na Crkvu, na njeno jedinstvo (kroz artemijevce, nikodimovce, antonijevce i druge raskolnike, osuđene od strane naše jedne i jedine, saborne i apostolske Srpske Pravoslavne Crkve) i na naše pastirsko vođstvo (pre svih, bezbrojni jezivi napadi na srpskog patrijarha i uličarske uvrede koje pritom dobija). 

Zato me posebno pogađa i rastužuje što deo učesnika nezaboravljenih svetosavskih litija u Crnoj Gori naseda na klopku naših zajedničkih neprijatelja, pokušavajući da vidi u našoj verziji masno sponzorisanog "arapskog proleća" - nešto navodno slično njihovom herojskom podvigu iz prošle godine!

Sistemski (godinama) građena mržnja prema aktuelnom srpskom predsedniku im vezuje oči i zaslepljuje njihov pogled na ono što se ovde zaista dešava. Pa se i ti neki tamošnji, zabludeli rodoljubi stavljaju na stranu zapadnog "marša na Moskvu" (preko Beograda). 
Neverovatno, ali istinito. 

Na sreću, mi ove godine dobismo mladog i sposobnog, pobednički nastrojenog patrijarha, Njegovu Svetost, Gospodina Porfirija, pa ćemo se, uz Božiju pomoć, uz njega i njegovu mudrost izboriti za povratak u normalnost, uprkos tolikim iskušenjima i rušiteljima naše Otadžbine. 

U tome će mu konkretno pomoći svako od nas još preostalih svetosavskih Srba, spremnih da svoju borbu vode obasuti klevetama i lažima, kamenjem i mržnjom čak i sopstvenih zabludelih sunarodnika. 

I pobedićemo!



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
georgpk

pre 2 godine

BOKANE,TI SI GROMADA OD COVEKA I SRBINA...SAMO OTRESI RAMENIMA

Komsija

pre 2 godine

Bravo za patriotu Bokana! Ulicne blokade su delo pete kolonone. Tacka. Nemojte mi reci da su Beogradjani koji zive u betonskim kavezima po soliterima zabrinuti i ugrozenui zbog eksproprijacije poljoprivrednog zemljista!? Od zemljista, oni imaju samo saksije na terasi. Ali, zato su nasli izgovor da razbijaju Srbiju i ruse srpsku legitimnu vlast. Ovo je vec treci put da nas strani agenti navlace - 27. mart, 5. oktobar, i sada opet! Dokle vise, braco Srbiji?

korisnik

pre 2 godine

Pa vidis to bi ja ovako formulisao,mislim na tvoj prostacki komentar.Da imas MUDA i da svoga kritikujes onako kako druge klevetas,onda bi Svet bio lepsi i svima bi bilo bolje.Ovako,kad mozes da odobravas postupke jednog CETNIKA,onda i rezultati su ovakvi kakvi jesu. CETNIK koji ulazi u koje kakve kaveze kao npr tv pink,i pozdravlja prisutne sa "pomozi bog"da bi sledeceg trenutka pricao i lajao o "ustasama,siptarima,milogorcima"itd,a ti ga u tome podrzavas,njegov govor mrznje,pa sta mogu drugi da misle o tebi? Verujem da sa takvim umnobolnima cete docekati da Dunav i Sava promene svoj tok pre nego se dese nekakve pozitivne promene na Balkanu.Jos niste dostigli dno,ali sa ovakvim sovinistima ste na pravom putu.

Kosovojesrpsko

pre 2 godine

Ako ne znate ko radi u interesu drzave i naroda, onda gledajte koga najvise progone. Ivo Andric je rekao; ,,Dodju tako vremena kad fukara progovori a pamet zacuti!,, Mislim da su ovi u Subotu blokadama i urlicima pokazali, da je Ivo bio prorocki. Vucica mrze jer ima cvrstu veru u svoj narod, crkvu i drzavu, zlo i naopako da ga vole oni koji su za debele pare prodali svoju zadnjicu.

Miki

pre 2 godine

Tom logikom je onaj koji progoni sve ostale bas Vucic. Sto po emisijama, sto po novinama, sto njegovi na lokalu.. Progoni se sve sto nije Sns, ne mozes posao da dobijes, ne mozes dete u vrtic da das, ne mozes nista da zavrsis ako nisi u stranci..

VamTam

pre 2 godine

Gospodin Novak treba da pročita gospodina Bokana a ne da gleda lucprde i lažljive labine.

Komsija

pre 2 godine

Сплит 06.05.1991. године - Дављење војника ЈНА Ustase ponovo na delu, ovog puta dave bageristu u Srbiji.

Zaharova

pre 2 godine

Bagerista mogao da zgazi 10 ljudi,onesposobljen da to uradi svi zivi i zdravi on malo polupan a ovo sa Splitom je neukusno za porediti,moderator pusti ovaj komentar znam da imas nalog da brises sve koji nisu po volji Bokana.

Milica

pre 2 godine

Bravo,bravo za pravog i iskrenog Srbina Bokana:)))

ZAvram

pre 2 godine

И пише, и говори, као да бисер броји...Уживала сам читајући ово сажето, продуховљено упутство за пут ка истини. Паметном доста. Дивни Драгослав Бокан, слободар, горостас српске културне сцене, поносни чувар српске душе, вишевековне баштине, путоказ ка очувању српства, државе Србије, вере у Господа и човека... Заслужује сво дивљење и поштовање овога света...

Antun cupak

pre 2 godine

Живела Србија,живео господин Бокан!!!!

Zoran

pre 2 godine

Zar je malo što se ne skida sa dve TV, samo što ga nema u vremenskoj prognozi, a sad bi da histeriše na sve i svakog i u novinama. Kad već ne zna ništa korisno da radi, što ne igra sah.

Penzionerj

pre 2 godine

Bokane, potpuno si u pravu. Ove samo zanimaju zelene novčanice i ništa više. Narod, ma njih zanima kao lanjski sneg. Džaba urliču i mekeću. Narod ih je davno otpisao. Osvrnuo bi se na onu izjavu o Rumunima. Dali je neki Rumun kritikovao onu, što Srbe hoće da proglasi genocidnim, dali su njeni roditelji nešto rekli i izvinili se što je njihova ćerka zlo koje živi i debelo uživa u Srbiji. Dali se Država Rumunija ogradila od njenih fašističkih radnji? Koliko sam razumeo, Bokan nije pomenuo Rumunski narod već samo da su joj roditelji poreklom Rumuni. Mi sa Rumunima nikada nismo ratovali jedino što su dali onim fašističkim natovcima aerodrume da izvrše agesiju na našu zemlju što se može reći da su saučesnici i sada su natovci. Pored svega mi smo im oprostili jer je možda tada bio fašista koji je uzeo debele pare. Rumunski Narod to nebih dozvolio.

bata

pre 2 godine

Немамо ми ништа, кукавче хвалисави. Ми смо робови. Србија никада није била у тако рђавим робовским ланцима. Роб нема ништа. Ропством му је одузето. Кад се ослободимо, изградићемо шта нам је потребно, и окадићемо цркве и манастире од некрста. Тада, кад се Срби ослободе, ти, Бокане, не да нећеш писати у новинама, него ћеш туцати камен у каменоломима са осталом дружином.

vođin zanosač muda u krivini

pre 2 godine

СНС мафија окупља само ратне профитере (Бокан - командант Белих орлова), криминалце (Кристијан Голубовић), старлете (Кија Коцкар), и наркомане (Ацо Шмркас).

Zoran

pre 2 godine

O čemu piše ovaj diabolik i ljudska nakaza.?Bio i ostao okoreli fašista koji cviki kao pas kada se razboli..

Vucicesku

pre 2 godine

I u Rumuniji se 1989. godine revolucija dogodila u decembru. Mnogo slicnosti nalazim. Vuciceskua vec ionako imamo. Znam da ovaj komentar ne smete da objavite, ali ga barem procitajte vasem uredniku "Gebelsu". Pozdrav od Srbina ciji su preci i rumuni, madjari, bugari!

Rade R

pre 2 godine

Ulice blokiraju one iste kukavice čiji su se preci poturčili, oni isti koji su zbog kukavičluka prešli u katoličku veru i postali veće ustaše od Hrvata ustaša! Oni isti koji misle da se uvek treba prikloniti onome za koga oni procene da je jači, pa i po cenu da je to protiv sopstvenog naroda, protiv svojih predaka, protiv svojih potomaka, oni koji gledaju samo svoju zadnjicu! KUKAVICE! Zašto kad su toliko hrabri ne idu da brane goloruke Srbe na Kosovu i Metohiji od šiptara, nego napadaju Srbe u Srbiji!? A to sve rade jer znaju da bi od Šiptara istog momenta dobili po nosu, a isto tako znaju da ovi ljudi ovde ne žele sukobe, ne žele građanski rat, srpsko srpske sukobe! Znaju da su ovi ljudi, koje trenutno blokiraju, normalni i da im neće uzvratiti, zato su ovako osioni, bahati, bezobrazni! Ali nemojte "gospodo" da zaboravite da batina ima dva kraja, da svakom strpljenju ima kraja! Zato mislim, da nije baš pametno da idete baš do kraja, u traženju te granice trpeljivosti! ŽIVELA SRBIJA!

Mika

pre 2 godine

Ma pola od njih su slucajni gradjani koji nisu mogli da predju niti oni podrzavaju djilasa nisu mogli ljudi da predju pa su djilas i ekipa prepisali kao da su to njegovi ljudi daj te ljudi ko jos njih podrzavaju kad oni ni sebi ne veruju

Dragojlo

pre 2 godine

Bokan je srpska ljudina i patriota!!!Bokana za ministra obrane!!!

Boban

pre 2 godine

Браво Драгославе. Досманлијској лоповској багри било је мало што су од 2000-2012. године крали и буквално "разарали" Србију а војску хтели, по налогу фашистичке НАТО алијансе на челу са америма, да сведу на 12000 (и словима дванаест хиљада) војника. Остало си све рекао

JOVAN

pre 2 godine

Izgibo smo,opljačkaše nas,ponoziše nas i sve to jer prodaše se i izdaše nas.Mi ih nismo kaznili,a ni osudili,mi im nismo ni oprostili niti zaboravili,zato me ne brinu oni nego mi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17