• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2022

08:08

Za Vučića organizovan svečani doček, knez Albert II od Monaka mu uručuje Veliki krst reda Svetog Šarla! Predsednik Srbije danas u poseti Monaku!

Reuter

Politika

Za Vučića organizovan svečani doček, knez Albert II od Monaka mu uručuje Veliki krst reda Svetog Šarla! Predsednik Srbije danas u poseti Monaku!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u zvaničnoj poseti Monaku, gde će razgovarati sa knezom Albertom Drugim od Monaka


Prema programu posete, za predsednika Srbije biće priređen svečani doček ispred Kneževske palate, a zatim će uslediti sastanak Vučića i kneza Alberta.

Potom će predsednik Vučić prisustvovati potpisivanju Okvirnog sporazuma o saradnji između Kneževine Monako i Srbije.

Tokom boravka u Monaku biće održana i ceremonija uručenja Velikog krsta reda Svetog Šarla, koji će knez Albert II od Monaka uručiti predsedniku Vučiću.


Sam predsednik Vučić je pre nekoliko dana, najavljujući svoj put, rekao da je poseta Monaku i susret sa izuzetno uglednom ličnošću kakva je knez Albert II od Monaka, koji ima veliki uticaj i čiji se glas čuje u Evropi i širom sveta, veoma važna.

Inače, knez Albert II od Monaka boravio je u zvaničnoj poseti Srbiji 7. i 8. oktobra 2020. godine, što je bila njegova prva zvanična poseta Beogradu od kada su 2007. godine uspostavljeni diplomatski odnosi između dve države.

Tada je predsednik Srbije odlikovao kneza od Monaka Ordenom Republike Srbije na lenti, za zasluge u razvijanju i učvršćvanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Monaka, a potpisan je sporazum o saradnji privrednih komora.

Knez Albert II od Monaka, sin Grejs Keli i princa Renijea, potiče iz porodice Grimaldi, jedne od najstarijih i najuticajnijih kraljevskih porodica Evrope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kosta

pre 2 godine

Predsednik lepo predstavlja Srbiju svuda, na veliki ponos svih nas!

Joka

pre 2 godine

Nadamo se uspešnoj saradnji između Kneževine Monako i Srbije.

Sara

pre 2 godine

Velika je čast za Republiku Srbiju što je naš predsednik Aleksandar Vučić dobio ovako značajno priznanje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Nafta i gas iz Rusije nesmetano teku u EU - i to legalno! A, licemeri iz Brisela i od Srbije traže da uvede sankcije Moskvi!
Može li podlije

Nafta i gas iz Rusije nesmetano teku u EU - i to legalno! A, licemeri iz Brisela i od Srbije traže da uvede sankcije Moskvi!

Ruska nafta ulazi u EU preko Turske. I to je u potpunosti u skladu sa zakonom zahvaljujući određenim rupama u politici sankcija EU, Glavni mehanizam koji omogućava takvo snabdevanje je mogućnost uvoza u Evropsku uniju goriva koje je pomešano i preimenovano na takav način da nije klasifikovano kao proizvod ruskog porekla, piše Politiko.

16.05.2024

07:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija