• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2022

10:40

Grenel "oladio" Šiptare: NAROD TREBA DA BUDE LJUT!

Politika

Grenel "oladio" Šiptare: NAROD TREBA DA BUDE LJUT!

Podeli vest

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Ričard Grenel reagovao je danas na zahtev Prištine upućen SAD da dobiju stalnu američku vojnu bazu i članstvo u NATO, i podsetio da je "sadašnja vlada upravo odbila američku pomoć za gasovod"

 

Grenel je reagovao na retvitovanu vest da je ministar odbrane Kosova Armend Mehaj, nakon ruske intevnecije u Ukrajini, zatražio hitno članstvo Kosova u NATO i da SAD uspostave stalnu bazu američkih snaga na Kosovu.

Grenel je krajem januara takođe na Tviteru naveo da je "aktuelna vlada Kosova, koju predvodi Aljbin Kurti, upravo odbila pomoć SAD za gas, što bi dramatično smanjilo cene. Narod treba da bude ljut", napisao je Grenel.

Foto: printscreen Twitter

 

Podsetimo, ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj pozvao je članice NATO koje ne priznaju jednostrano proglašenu nezavinost tzv. Kosova da to učine i zatražio da se Priština brzo primi u NATO. 

Mehaj je na Fejsbuku zatražio i da se uspostavi "stalna baza snaga SAD" na KiM.

On tvrdi da je uspostavljanje ove baze potrebno kako bi se garantovali mir, bezbednost i stabilnost na Zapadnom Balkanu i šire.

"Na osnovu realnosti nastale nakon vojne agresije Rusije na Ukrajinu i njenog odraza u opšte bezbednosno okruženje Zapadnog Balkana, Evrope i sveta, tražimo od SAD i svih saveznika i partnerskih zemalja da ubrzaju proces članstva Kosova u NATO", naveo je Mehaj.

Foto: printscreen Twitter

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

U NATO i EU ulaze drzave a vi to niste. A ovo sa RUSIJOM, dogodice vam se isto zato se i plasite.Amerika vam nije zavrsila posao i kao sto vidite zavisite od Srbije.

vukasin pesukic

pre 2 godine

Carl Bilt Svedski - diplomata ??? (srbo mrzac) Neko iz Srbije-treba damu zapusu njusku ! - koje god osetio da moze da pljuje po nama takvi-olos nije nikad prestao- da pljuje . treba-reci dosta olosu !!!!!!!!!!!!!!!!.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija