• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

28.03.2022

07:58

Albanac odbio da se priključi OVK, zbog toga mu je ubijeno šest članova porodice - tri brata, sin i dva bratanca!

printscreen RTS

Politika

Albanac odbio da se priključi OVK, zbog toga mu je ubijeno šest članova porodice - tri brata, sin i dva bratanca!

Podeli vest

Albanac Muharem Ibraj tokom 1998. godine odbio je da se priključi takozvanoj Oslobodilačkoj vojsci Kosova i nastavio je da radi kao policajac u Đakovici. Zbog toga su mu pripadnici OVK ubili šest članova najuže porodice. Ibraj od tada živi u Nišu

Posle Kumanovskog sporazuma, za porodicu Ibraj nije bilo opstanka na Kosovu i Metohiji. Svi su bili na spisku za likvidaciju. Zato su izbegli. Ima ih svuda, od Niša do Australije, ali više nikog u Đakovici.

Muharemu su pripadnici OVK ubili šest članova porodice. Stradala su mu, kaže, tri brata, sin i dva bratanca. Razlog je, dodaje, to što je on radio u policiji:

"Zbog mene, čisto zbog mene, jer sam ja radio u policiji. To je razlog..."

Foto: printscreen RTS

"Ko je bio protiv OVK, on je nastradao na neki način – ili je ubijen ili kidnapovan. Ja sam rođen u ovoj državi, otac mi je rođen tu, ja nisam mogao protiv države", ističe Muharem Ibraj za RTS.

Saznanje da je postupio ispravno jače je, kaže, od svih kleveta koje ga prate u kosovskoj javnosti. Međutim, izlazi na videlo da u kosovskom društvu cvetaju kriminal, nemoral i ubistva.

"Nisu ni oni na Kosovu zadovoljni sad. Zadovoljni su oni koji su krali, pljačkali, prodali našu decu... bogati su, a narod – većina su siromašni", kaže Ibraj.

Jagodu su držali zaključanu, roditelji nikada nisu pronađeni

U Orahovcu, Jagodu Ulamović tukli su i držali zaključanu pripadnici OVK.

Istovremeno su joj kidnapovali roditelje Živka i Desanku Petković, koji nikada nisu pronađeni.

"Za vreme rata 1999. godine, nas je napao OVK u stanu. Tu smo bili zarobljeni osam dana bez hrane, bez vode, dvoje dece, nepunoletni su bili tada. Rekli su: ko bude izašao, dobiće metak u čelo", seća se Jagoda.

Patnje koje su proživeli na Kosovu i Metohiji ne mogu da zaborave.

Pravo na imovinu bez koje su ostali ne mogu da ostvare, a o njihovom povratku više niko i ne govori.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milovan

pre 2 godine

I verovatno sada zivi u velikoj bedi. Ali zato uzivaju izdajnici,Ceda,Canak ,Ponos,Tadic i ostali. Nikada Srbija nije pomagale svoje rodoljube nego samo izdajnike. Tome coveku treba dodeliti nacionalnu penziju ako nema pristojna primanja. A ne kojekakvim pevaljkama i pevacima.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija