• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.03.2022

12:22

Cenimo podršku teritorijalnom integritetu Srbije! Vučić sastao se sa ministrima Angole!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Cenimo podršku teritorijalnom integritetu Srbije! Vučić sastao se sa ministrima Angole!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Angole Teteom Antonijom i ministrom nacionalne odbrane i veterana otadžbine Žoaom Ernestom duš Santošom o jačanju bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije, odbrane i poljoprivrede

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija izuzetno ceni podršku Angole njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu, saopštila je pres služba predsednika.

"Srbija je u potpunosti posvećena pronalaženju dugoročnog, trajnog i održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, uz puno poštovanje osnovnih načela međunarodnog prava", istakao je Vučić.

Ministar Tete Antonio je ponovio da je pozicija Angole po pitanju suvereniteta Srbije principijelna i da se neće promeniti. On je izrazio zadovoljstvo napretkom Srbije i ukazao na dugogodišnje prijateljstvo dveju zemalja.

"Prve diplomate Angole, posle sticanja nezavisnosti, školovane su u Srbiji. Potpisaćemo dokument o ukidanju viza između Srbije i Angole za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, kao i više bilateralnih dokumenata, među kojima su Memorandum o razumevanju između privrednih komora i Memorandum o razumevanju između diplomatskih akademija", istakao je ministar Antonio.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Tokom susreta zvaničnici su razgovarali i o jačanju privredne saradnje dveju zemalja.

Vučić je rekao da postoji značajno interesovanje srpskih firmi za povratak na angolsko tržište. S tim u vezi, ministar Antonio pozvao je investitore iz Srbije da ulažu u prehrambenu industriju, posebno proizvodnju i preradu kafe, kako bi Angola ponovo bila četvrti proizvođač u svetu.

Vučić je naglasio da postoji mnogo potencijala za unapređenje saradnje na planu odbrane i bezbednosti i dodao da Angola predstavlja strateškog partnera naše zemlje, kao i značajno i perspektivno tržište za odbrambenu industriju Srbije.

Tokom susreta, ministar spoljnih poslova Tete Antonio uručio je predsedniku Vučiću pismo predsednika Angole Žoaoa Manuela Gonsalveša Lourensa, koji je zahvalio na Ordenu Republike Srbije i najavio svoju posetu posle izbora u Angoli, u avgustu ove godine.

Predsednik Vučić je rekao da će mu biti čast da ugosti predsednika Angole u Srbiji, što će biti prilika za detaljne dogovore o daljim pravcima razvoja odnosa dveju zemalja.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 2 godine

Vucic je ojacao spoljnu politiku Srbije sa svim zemljama. Pogledajte samo koliko je zemalja povuklo priznanje Kosova...molim lepo, dela.

SAra

pre 2 godine

Ohrabruje činjenica da Vučić uspeva da unapredi odnose sa skoro svim državama i da razvija saradnju na svim poljima!

Petar

pre 2 godine

Dobri odnosi sa svim državama donose mnogobrojne prednosti Srbiji.

Dragi

pre 2 godine

Koliko god da su teška vremena, moramo da održavamo dobre odnose!

Drina

pre 2 godine

Angola poštuje tritorijalni integritet Srbije i mi smo joj na tome zahvalni.

Nešo N

pre 2 godine

I do sada smo imali dobre odnose za Angolom i verujem da će tako biti i u buduće.

Veljko M

pre 2 godine

Ovo je najbolji dokaz da Srbija vodi politiku da sa svim državama uspostavi što bolje odnose.

Mina

pre 2 godine

Srbija ceni podrsku Angole, nastavicemo da jacamo odnose.

Mare

pre 2 godine

Dobri odnosi sa svim državama donosi mnogo prednosti Srbiji.

Mare

pre 2 godine

Srbija je usmerena ka jačanju bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije.

Nada

pre 2 godine

U ovim trenucima i periodu, kada trebamo voditi doplomotasku politiku, oko ne priznavanja lažne države Kosovo, potreban nam je svaki prijatelj.Naravno i Angola.

Dragan

pre 2 godine

Srbija i Angola imaju dobre odnose i treba pojačati ekonomsku saradnju dve države jer je to u interesu i nas i njih.

Željko

pre 2 godine

Srbija i Angola imaju mnogo prostora za unapredjenje saradnje u mnogim oblastima, i sigurno ce to iskoristiti. Mnogo vaznih dokumenata bice potpisano, da bilateralni odnosi nasih dveju zemalja budu podignuti na visi nivo!

Miloš

pre 2 godine

Hvala R. Angoli na doslednom postovanju medjunarodnog prava a time i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije uz nadu da ce nase privredne veze postati jos jace i uvecana trgovinska razmena.

Dušan

pre 2 godine

Srbija i Angola imaju odnose koji bi se mogli okarekterisati kao prijateljski, otvoreni i iskreni.Lideri Angole prepoznaju interese koji mogu biti obostrani ukoliko se saradnja i odnosi dveju zemalja podignu na jedan jos visi nivo.

Miloš

pre 2 godine

Republika Angola je dugogodišnji prijatelj Srbije i sa njom saradjuje skoro u svim oblastima. Sastanak sa ministrima te države jos više će proširiti i učvrstiti saradnju dve zemlje.

Emilija

pre 2 godine

u ovom trenutku nam je bitno da imamo saradljive prijatelje i nadam se da će tako i ostati ukoliko se rat proširi i nastavi

ana

pre 2 godine

Biti toliko poštovan od strane spoljnih saradnika može da postigne samo predsednik Vučić. Vodi odgovornu politiku Srbije i spoljnu politiku koju cene druge zemlje. Ekonomski i privredni razvoj Srbije je zagarantovan samo uz Aleksandra Vučića.

Jovanka

pre 2 godine

Srbija sa svima ima dobre odnose i to joj pomaze u napredjenju!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija