• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović

29.03.2022

16:26

USAME ZUKORLIĆ: Stranka pravde i pomirenja podržava Aleksandra Vučića!

sandžakpress.net

Politika

USAME ZUKORLIĆ: Stranka pravde i pomirenja podržava Aleksandra Vučića!

Podeli vest

Stranka pravde i pomirenja čiji je predsednik Usame Zukorlić podržala je Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima

Kako je saopšeno iz ove stranke, nakon opsežne analize, 217 delegata Glavnog odbora izjasnilo se o predstojećim predsedničkim izborima i glasovima većine doneta je odluka o podrška Aleksandru Vučiću.

- Pored razlika u političkom diskursu između Stranke pravde i pomirenja i Srpske napredne stranke i tačaka oko kojih se naše dve političke opcije ne slažu, Glavni odbor je odlučio dati  poverenje Aleksandru Vučiću jer su preostali kandidati iz redova kvazi-demokratskih režima koji su u ranijim periodima počinili veliku štetu našem narodu u Sandžaku, ili su iz redova ultra-desničara koji negiraju Bošnjake, Sandžak i bosanski jezik, stoji u saopštenju SPP.

U saopštenju se navodi trinaest argumenata zbog kojih je doneta ovakva odluka, a neki od njih su i taj što je, kako se navodi, Aleksandar Vučić prvi lider države i većinskog naroda nakon Zorana Đinđića koji je želeo da razgovara sa muftijom Muamerom Zukorlićem, dok su drugi, "isključivo iskazivali otvoreno neprijateljstvo."

- Aleksandar Vučić je na zahtev muftije Zukorlića zaustavio torturu i nasilje u vidu policijskog otimanja džamija i slanja žandarmerije protiv našeg naroda u  Sandžaku. Aleksandar Vučić je na zahtev muftije Zukorlića zaustavio proces delovanja Beograda ka cepanju Islamske zajednice i omogućio ambijent ka vraćanju jedinstva Islamske zajednice, čime se Srpska napredna stranka obavezala koalicionim sporazumom, stoji u saopštenju.

Foto: sandžakpress.net

 

Dalje se navodi da je pod režimom Aleksandra Vučića Islamskoj zajednici vraćeno više vakufa, Islamske ustanove u centru Novog Pazara, Stara Banja i druge parcele. SPP želi nastaviti procese restitucije vakufske imovine Islamskoj zajednici.

Pod režimom Aleksandra Vučića vraćen je na posao značajan broj veroučitelja koji su nepravedno uklonjeni iz obrazovnog sistema 2008. i 2010. godine. SPP želi nastaviti sa procesom vraćanja  islamske veronauke u potpunosti u sistem Islamske zajednice, navodi Stranka pravde i pomirenja čiji je predsednik Usama Zukorlić.

U saopštenju ove stranke se navodi i to da je neposredno pre smrti Muamera Zukorlića otpočeo proces akreditacije departmana Internacionalnog univerziteta.

- U mandatu SPP-a, koji nosi stožernu vlast u Sjenici, Vlada Republike Srbije je na teritoriji te opštine najviše uložila u Sandžaku. Sjenica dobija najmoderniju školu u Srbiji, koju je dogovorio Muamer Zukorlić.

Aleksandar Vučić je ispunio dogovor iz koalicionog sporazuma između SPP i SNS stranke da auto-put kroz Sandžak prođe trasom preko Peštera, umesto trasom preko Zlatara. Time su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik SPP-a Usame Zukorlić otvorili kamp za početak izgradnje auto-puta  kroz Sandžak, saopštila je stranka SPP.

Dodaje se i to da SPP ima potpisan koalicioni sporazum sa SNS i da čine vlast u Sjenici, Prijepolju i Priboju. 

- SPP ima nameru proširiti svoju vlast i na opštinu Tutin i u perspektivi na grad Novi Pazar. Naša namera je da reprezentujemo Bošnjake i druge nacionalne zajednice u Vladi Republike.

Foto: Informer

Novi Pazar

  Srbije kroz funkcije ministarstva, državnih sekretara, pomoćnika, savetnika, direktora i drugih visokih funkcionera. SPP ima nameru da na čelo škola, bolnica, privrednih i bezbedonosnih ustanova u Sandžaku dođu časni direktori, načelnici usled čega će se obezbediti bolji uslovi za  proporcionalnu nacionalnu zastupljenost uposlenika, navela je Stranka pravde i pomirenja. 

Kao jedan od razloga zbog kojih je SPP podržala Aleksandra Vučića podržala na predsedničkim izborima navodi se i to da je cilj realizacija velikih infrastrukturnih prijekata kao što su auto-put,  željeznica, gasovod, klinički centar i određivanje lokacije za aerodrom u Sandžaku. 

- Stranka pravde i pomirenja zahvalna je predsedniku države Aleksandru Vučicu što je podržao inicijativu da se u Skupštini Republike Srbije odvoji molitveni prostor gde narodni  poslanici muslimanske veroispovijesti mogu obavljati svoje verske dužnosti, ugledajući se na kralja Aleksandra Karađorđevića.

Akademik muftija Muamer Zukorlić je imao poverenje u Aleksandra Vučića da ga podrži na  predsedničkim izborima 2017. godine, kada je imao mnogo manje argumenata, navela je SPP i dodala da je rukovodstvo stranke uvereno da će plodovi ove podrške u sledećem mandatu biti još veći za regiju Sandžak i sve narode Republike Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15