• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.04.2022

11:01

VAŽAN SASTANAK ZA SRBIJU! Vučić razgovarao sa delegacijom Svetske banke!

printscreen

Politika

VAŽAN SASTANAK ZA SRBIJU! Vučić razgovarao sa delegacijom Svetske banke!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Svetske banke, koju je predvodila regionalna direktorka za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Linda Van Gelder.


Tokom susreta, predsednik Vučić i predstavnici Svetske banke razgovarali su o okvirima državne saradnje sa Svetskom bankom u narednih pet godina, zajmu za projekat razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja, programu Evropske unije „Zeleni rast“, sa posebnim osvrtom na razvoj energetskog sektora u Republici Srbiji.

Čestitajući predsedniku Vučiću pobedu ostvarenu na nedavno održanim izborima, regionalna direktorka Svetske banke Van Gelder pohvalila je značajan oporavak Srbije nakon krize izazvane pandemijom, istakavši da naša zemlja beleži visoku stopu rasta bruto društvenog proizvoda od 7,5% u 2021. godini.

 

„Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa najznačajnijim svetskim finansijskim institucijama, uspeli smo da obezbedimo i dodatnih 380 miliona dolara od Razvojne banke Nemačke i Francuske za projekte u Srbiji“, rekao je predsednik Vučić dodajući da je za narednih pet godina dogovorena i realizacija okvirnog plana u visini od jedne milijarde dolara. Plan obuhvata projekte razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja, energetske efikasnosti, modernizacije zdravstvenog, železničkog i rudarskog sektora, kao i zajam za razvojnu politiku zelenog rasta.  

Predsednik Vučić je istakao da očekuje podršku Svetske banke za unapređenje energetskog sektora Srbije kroz projekat Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji (SURCE), čiji je cilj povećanje energetske efiskanosti u pojedinačnim domaćinstvima u celoj zemlji.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa predstavnicima Svetske banke i njihovim doprinosom razvoju srpske ekonomije, istakavši da su pozitivne ocene najkredibilnijih svetskih finansijskih institucija najbolji pokazatelj napretka, koji je Srbija ostvarila u oblasti ekonomije. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Elena

pre 2 godine

Ovaj sastanak je od krucijalnog značaja za dalji razvojni put Srbije.

Emilija

pre 2 godine

Važni pregovori će biti obuhvaćeni ovim sastankom.

Uroš

pre 2 godine

Ovaj sastanak je jedan od važnijih koje Srbija vodi.

Valentina

pre 2 godine

Nadamo se da će biti pozitivan ishod ovog važnog sastanka.

Milena

pre 2 godine

Srbija nastavlja svoj razvojni put i zbog toga je važno da vodi veoma bitne pregovore kako bi sve teklo onako kako treba.

Mila

pre 2 godine

Pozicija Srbije je sve bolja, danasnji sastanak ne znacajan za jos bolju Srbiju

Ivan

pre 2 godine

Sastanci ovog tipa su uvek bitni i važni, jer Srbija želi da sačuva svoju finansijsku situaciju.

Čiča Avalski

pre 2 godine

'Dok je ovaca, biće i vune', reče tetka iz svetske banke.

Jerome Burchael

pre 2 godine

Zdravo, Jeste li poslovni čovjek ili žena?, Trebate li zajam? Jeste li zainteresirani za bilo kakvu vrstu kredita? ili ste u nekom financijskom neredu ili su vam potrebna sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam za podmirenje duga ili otplatu računa ili pokretanje lijepog posla? uz nisku kamatnu stopu od 2% u pristupačnom iznosu po vašem izboru. kontaktirajte nas putem e-pošte tvrtke na: jeromeburchael91@gmail.com Kontaktirajte putem Whatsappa: +12149748303 Lijepi Pozdrav, Jerome Burchael

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija