• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2022

12:07

Vučić i Erdogan sutra o odnosima, regionu i globalnoj krizi!

Politika

Vučić i Erdogan sutra o odnosima, regionu i globalnoj krizi!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, koji će danas i sutra, boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji. Erdogan će u Beograd doputovati večeras, gde će mu na aerodromu "Nikola Tesla" biti priređen doček


Prema programu posete, ceremonija svečanog dočeka turskog predsednika biće priređena sutra, ispred Palate Srbija, u 11 sati.


Uslediće zatim sastanak predsednika Vučića i Erdogana, a nakon toga i plenarni sastanak delegacija Srbije i Turske.

Posle toga, u prisustvu dvojice predsednika, uslediće ceremonija potpisivanja sporazuma između Srbije i Turske, nakog čega će se Vučić i Erdogan obratiti javnosti.

Zatim će biti održan i Srpsko-turski biznis forum.

Erdogan stiže u Beograd iz Sarajeva, gde će danas razgovarati sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine, a svoju posetu regionu završiće 8. septembra, posetom Hrvatskoj.

Pre nekoliko dana, u Beogradu je, povodom Samita u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", boravio i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu, koji je najavljujući Erdoganovu posetu, rekao da za Tursku postoje dva izazova u ovom regionu, a jedan je politička kriza u BiH.

- Situacija u BiH biće nam prioritet. Ne možemo dozvoliti da postoji konflikt u srcu Balkana. Drugi izazov je dijalog Beogarda i Prištine koji je pokazano koliko je potrebno koncentrisati se na zajedničke interese - rekao je Čavušoglu.

Istakao je da se Turska ponosi što je deo Balkana i odbija veštačke podele na zapad i istok.

- Moramo da rešimo naše probleme u interesu svih nas. Balkan treba da uzme svoju sudbinu u svoje ruke i uklonimo sve prepreke da bolje rastemo i veći prosperitet. Nastavićemo da podržavamo svaki napor za dobrobit svih u regionu - kazao je Čavušoglu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MILA

pre 1 godinu

Turska bi mogla da ulozi sredstva u razvoj Raske oblasti i tako omoguci razvoj tog dela Srbije na dobrobit svih stanovnika tog podrucja.Bice interesantno čuti šta Erdogan misli o globalnim kretanjima, pogotovo jer Turska ima upečatljiv stav u vezi s ukrajinskom krizom, obzirom da ni Srbija ni Turska nise uvele sankcije Rusiji.

MILA

pre 1 godinu

Erdogan je u dobrim odnosima i s Beogradom i s Prištinom, pa ne treba zanemariti ni njegovu podršku dijalogu koji se vodi pod okriljem Evropske unije.Tokom ove posete biće konačno otvoren i put Novi Pazar - Tutin, što je i najbolji primer zajedničkih napora i aktivnosti dveju zemalja.

milica99

pre 1 godinu

Ово су добре вести јер добра сарадња са Турском нашој држави може да осигура напредак у сваком смислу ово што Вучић ради је за сваку похвалу.Док год имамо Вучића за председника за ову нашу државу нема зиме једини човек који се искључиво бори за интресе своје државе и сваког народа је управо он.

MILA

pre 1 godinu

Mir i stabilnost su glavna tema svih sastanaka.Erdogan dobro vodi svoju zemlju kao što i Vučić čvrsto vodi Srbiju napred.

MILA

pre 1 godinu

Erdogan je dobrodošao u Srbiju, čovek koji je, pored Vučića, zaslužan za ovako dobre odnose Srbije i Turske.Biće interesantno čuti njegov stav po pitanju trenutne političke situacije u svetu i njegovo mišljenje o stavu Srbije i njenoj neutralnosti.

MILA

pre 1 godinu

Srbija je gostoprimiva zemlja, verujem da ce predsednik docekati predsednika Turske kako dolikuje.Srbija sa svima dobro saradjuje sto potvrdjuju i susreti sa visokim zvanicnicima drugih zemalja.

Daki91

pre 1 godinu

Vučić je jedan od retkih političara koji dobro sarađuje i sa zapadom i sa istokom.

Gaga

pre 1 godinu

Srbija ce nastaviti da se zalaze za mir i stabilnost !

Joxa

pre 1 godinu

Nastavlja se odlična saradnja između Turske i Srbije zahvaljujući predsedniku Vučiću.

Goksi

pre 1 godinu

Tursko srpsko prijateljstvo i saradnja su na najvećem mogućem nivou od kako je Vučić na vlasti.

Mario

pre 1 godinu

Vučić će i iz ovog sastanka i saradnje sigurno izvući najbolje moguće uslove i sporazume za Srbiju.

Zeljko

pre 1 godinu

Turska i Erdogan pokazali su jaku podršku predsedniku Vučiću i njegovoj politici mira i stabilnosti.

Maja

pre 1 godinu

Sutra je vazan sastanak pred predsednicima i Vucica i Erdogana, kljucno pitanje je energija u evropi generalo, ali sam sigurna da se ta kriza previse nece odraziti na Srbiju, jer imamo dobre temelje protekljih godina na kojima se baziraju sve rezerve pa tako i energenata.

Marija

pre 1 godinu

Mnoge teme imaće za razgovor Vučić i Erdogan.

Zoran

pre 1 godinu

Turska se ukuljucuje u resavanje problema na Balkanu, jer je i sama deo tog dela Evrope.

Dejana

pre 1 godinu

Srbija neguje iskrene prijateljske odnose kao i snaznu saradnju sa Turskom

Marija

pre 1 godinu

Srbija i Turska odrzavaju snazne bilateralne odnose kao i ekonomsku saradnju na zavidnom nivou

Marta

pre 1 godinu

Turske kompanije su zainteresovane i dalje da investiraju u nasu zemlju

Marija

pre 1 godinu

Znace nam turske investicije kojih je sve vise

Ana

pre 1 godinu

Odnosi Srbije i Turske bi trebalo da se i dalje razvijaju.

Olja

pre 1 godinu

Traicionalno dobri odnosi nastaviće se potpisivanjem novih sporazuma.

Jana

pre 1 godinu

Erdogan, Vučić i još par političkih lidera vode jasnu nacionalnu politiku kojoj je cilj ujedinjenje i prosperitet Balkana.

tomicgm

pre 1 godinu

Današnaj poseta erdogana jasno govori koliko je Srbija jak partner i saradnik u svetu. Nadolazeća energetska kriza biće samo jedan od tema dva predsednika.

tomicgm

pre 1 godinu

Doček Erdogana, kao i njegova poseta jasno ukazuju da je Srbija pokretačka snaga Balkana, zemlja čija je energija i prespektiva dominirala poslednjih godina u regionu.

ntomic61

pre 1 godinu

Dva predsednika će rzgovarati o odnosima u regionu, kao i o energetskoj krizi koja je pogodila svet.

Jana

pre 1 godinu

Očekujem da će odnosi Srbijei Turske dodatno ojačati i da će dva predsednika razmenjivati teme aktuelne u vremenima kada je svetska kriza uzela maha.

Kosta

pre 1 godinu

Poseta predsednika Turske prilika za jačanje međusobne saradnje Srbije i Turske.

Branko

pre 1 godinu

Erdogan i Vučić su pre par godina započeli vrlo dobru saradnju koja je rezultirala nizom projekata važnih za nas. Sad je vreme da se nastavi sa tom praksom.

David

pre 1 godinu

Svet je pred velikim izazovima, rat u Ukrajini, energetika, zaštita životne sredine samo su neka pitanja. za nas je mir u regionu jedno od najvažnijih. Sa Erdoganom se o svemu tome može ozbiljno razgovarati.

David

pre 1 godinu

Siguran sam da će ceo svet pratiti posetu Erdogana Beogradu i regionu. Sigurno je s razlogom baš sad u poseti. Globalni mir, energetska kriza, stabilnost regiona i dijalog sa prištinom svakako su u njegovom fokusu. Uticaj Erdogana na sve zemlje u regionu je veliki, naročito zbog investicija koje Turska u njima ima.

Sofika

pre 1 godinu

Važni razgovori očekuju predsednike Vučića i Erdogana, Srbija će biti dobar domaćin.

Mima

pre 1 godinu

Srbija je počastvovana što može da ugosti predsednika Turske, i što ima tako moćne prijatelje. Naš predsednik se trudi i bori za Srbiju i dobre odnose u regionu i šire. Jedva čekam da čujem informacije o najnovijim aktuelnostima.

Zoka

pre 1 godinu

Izuzetno važan susret za nastavak dobrih odnosa Turske i Srbije.

Aca

pre 1 godinu

Saradnja sa Turskom je na istorijskom maksimumu zahvaljujući oddličnoj spoljnoj politici Vučića.

Bajram

pre 1 godinu

Sve su bolji bilateralni odnosi Srbije i Turske i imaju tendenciju daljeg napretka.

Radoš

pre 1 godinu

Ozbiljni političari razgovaraju, takve su i teme. Ne znam koja je najteža, za nas možda najvažnija odnosi u regionu. Važno nam je da se sačuva mir.

stevo

pre 1 godinu

Uveren sam da ce odnosi dve zemlje biti jos bolji i kvalitetniji u buducnosti

stefan

pre 1 godinu

Bice mnogo vaznih tema za razgovor Vucica i Eedogan,za nas svakako veoma vazno je unapredjenje odnosa i jacanje saradnje sa tom zemljom

Pavle

pre 1 godinu

Ovo je prilika da se odlicni odnosi dve zemlje dodatno unaprede.

Jova

pre 1 godinu

Iskreno se nadam da ce ovaj sastanak dosta toga pozitivnog doneti nasoj zemlji!

kole

pre 1 godinu

Srbija svim svetskim zvaničnicima pokazuje da je dobar domaćin koji želi mir i saradnju. To je jedina ispravna politika, a gradjani mogu biti bezbedni po pitanju svoje budućnosti.

Nina

pre 1 godinu

Predsednik Turske dolazi u dobrom raspoloženju u Srbiju, nema sumnje da će ova poseta doprineti još boljoj saradnji dveju zemalja.

Bane

pre 1 godinu

Srbija ima odlične odnose i saradnju sa Turskom.

David

pre 1 godinu

Predsednik Vučić svakodnevno niže sastanke a sve zarad dobrobiti Srbije i njenih gradjana.

Goran

pre 1 godinu

Ovakvi sastanci su dokaz odlične i stabilne politike koju vodi predsednik Vučić.

Vida

pre 1 godinu

Vučić se zalaže za saradnje i u ovim teškim vremenima

Ranka

pre 1 godinu

Mir je glavni prioritet Vučiću za koji se zalaže u teškim momentima

Zoran

pre 1 godinu

Može se reći da je gospodin Erdogan veliki prijatelj naše zemlje i našeg predsednika Vučića..

Ivan

pre 1 godinu

Veliki prijatelj naše zemlje i našeg naroda jeste gospodin Erdogan. Dobro je da predsednik Vučić ima korektne i čak šta više dobre odnose sa ovim čovekom.

Nadja

pre 1 godinu

Srbija i Turska imaju dobru bilateralnu saradnju

Sanja1999

pre 1 godinu

Srbija i Turska se zalazu za mir i stabilnost

micko

pre 1 godinu

uvek cemo biti uz Vucica, koji se bori za nasu zmelju i narod...

Aca

pre 1 godinu

Vučić će ugostiti turskog predsednika i delegaciju, i biće to na nivou kakvom i treba da bude, sa svim sastancima i događajima koji su planirani.

Ana

pre 1 godinu

Politička kriza u BiH može se smiriti ako poseta turskog predsednika urodi plodom, svakako može doprineti smirivanju tenzija u regionu, Erdogan je državnik koji može da ispuni tu misiju. Što se Srbije tiče, poseta je i više nego dobrodošla da bi se nastavili dobri bilateralni odnosi.

Tasa

pre 1 godinu

Turska je ozbiljna zemlja. Moze mnogo da doprinese miru i razvoju na Balkanu

Hana

pre 1 godinu

Srbija i Turska su prijatelji ali isto tako nam je značajna podrska Turske u teskoj situaciji sa KIM.

Miloš

pre 1 godinu

Mnogo mi je drago što smo ovako veličanstveno dočekali naše prijatelje. Dobro došli!

Dragan

pre 1 godinu

Srbija sve svoje prijatelje dočekuje srdačno i sa poštovanjem!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17