• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

03.10.2022

16:29

SKANDAL U SKUPŠTINI! POMAHNITALI ĆUTA POCEPAO INFORMER jer su članovi Odbora za kulturu odbili da glume u "novoj predstavi" Siniše Kovačevića!

printscreen

Politika

SKANDAL U SKUPŠTINI! POMAHNITALI ĆUTA POCEPAO INFORMER jer su članovi Odbora za kulturu odbili da glume u "novoj predstavi" Siniše Kovačevića!

Podeli vest

Sednica Odbora za kulturu i informisanje skupštine Srbije, koju je za danas zakazao predsednik tog Odbora Siniša Kovačević sa predlogom da se razgovara o načinu na koji je sačinjen i objavljen intervju u Informeru sa silovateljem Igorom Miloševićem, nije održana jer članovi nisu podržali predlog dnevnog reda, a tokom glasanja o dnevnom redu zamenik predsednika poslaničke grupe "Moramo - Zajedno" Aleksandar Jovanović Ćuta pocepao je primerak "Informera"

Od 16 prisutnih poslanika, sedam je glasalo za dnevni red, a devet ih je bilo protiv.

Iako sednica Odbora za kulturu i informisanje nije održana polemike je bilo tokom rasprave o dnevnom redu, a prvi je negodovao poslanik SNS Nebojša Bakarec.

- Kada sazivate sednicu bilo kog odbora morate imati predlog akta. Sednicu ste, po meni, sazvali na nekorektan način. Niste konsultovali nikoga iz većine i konstatujem da je sramota da ste sazvali sednicu sa ovakvim dnevnim redom - rekao je Bakarec i ocenio da je Kovačević pokušao da privatizuje Odbor za kulturu, da uređuje medije i ide u "lov na veštice".

Foto: printscreen

On je odbacio Kovačevićeve tvrdnje tokom jedne emisije da je tekst u Informeru "pustio Vučić u medije da bi prikrio neuspeh u UN".

- Mi sa pisanjem informera nemamo nista i ne pada nam na pamet da uređujemo medije - rekao je Bakarec i konstatovao da Kovačević nije reagovao na intervju u listu Danas, koji je objavljen u maju ove godine, i to sa osuđenim licem koji je upisan u Registar pedofila.

Tokom obraćanja Bakareca, Aleksandar Jovanović Ćuta je ustao sa mesta i pocepao primerak "Informera", nazivajući ga "đubretom".

Foto: printscreen

Poslanica Srpske napredne stranke Nataša Jovanović aludirajući na cepanje dnevnog lista Informer je rekla da bi trebalo sprečiti "ovakve neuspele dramske scene" i poručila da poslanici moraju da upodobe svoje ponašanje u skladu sa Poslovnikom.

- Nikada se u Srbiji nije desilo da glavnog i odgovornog urednika jednog lista koji je hteo srpsku javnost da upozna sa jednim slučajem udare po glavi, a posle su ga polivali vodom. Nisu mu dali da dođe do mesta gde vodi i uređuje uvaženi i cenjeli list. To me podseća na vreme kada su neistomisljenici zatvarani na Goli otok. Da postoji Goli otok vi biste i Vučićevića i Bakareca i mene poslali na Goli otok... - rekla je Jovanović.

Poslanica DS Tatjana Manojlović zahvalila je predsedniku Odbora što je, kako je rekla, shvatio važnost teme i zakazao sednicu odbora.

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović pozitivno je ocenio dnevni red odbora, rekavši da je to odličan primer kako treba da radi Narodna skupština.

- Kroz samu raspravu imaćete priliku da istaknete sve sto ste rekli. Niko vas ne sprečava da hvalite Infomer, da kažete da je Dragan J. Vučićević savršen novinar, da je intervju bio prava stvar. Ne vidim šta je sporno da se održi sednica - rekao je Obradović.

Foto: printscreen



Kovačević je uoči glasanja o dnevnom redu istakao da se ne radi o tome što je objavljen intervju, navodeći da su novinari intervjusali i diktatore i masovne silovatelje, ali je da to zahteva novinarskog majstora.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 1 godinu

Jos jedan mentalno oboleli koji seta bez nadzora.

ratko

pre 1 godinu

tu stoku cutu a i nadimak mu je debilan treba uhapsiti,dokle ce na slobodi takve skandale da pravi

Komsija

pre 1 godinu

Jadnog li odbora za kulturu i informisanje koji podrzava linc novinara. Nakon sto je odbranio Kosovo sadjenjem jagoda, Cuta-Zelena-Majica presao je na odbranu novinara. Teatralno cepanje lista Inofrmer od strane narodnog predstavnika je poziv na linc i progon, sasvim u duhu nacista krajem tridesetih ili ustasa u vreme sececije Socijalisticke Republikie Hrvatske.

PETAR

pre 1 godinu

CUTA DA SE UCUTI KAKO ,PA LAKO PESNICOM U GLAVI I TAKO OSAMUCENOG U DUNAV ,..PA NECE NEKI TAMO CUTA DA UCUTKUJE SRBIJU AJMO SRBI OVO KOPILE U DUNAV NEK GOVNO OTPLOVI U CRNO MORE GDE MU JE MESTO GOVNETU

Marcco

pre 1 godinu

Krajnje je vreme da se Čuta navikne na sistem rada skupštine i da nauči šta je to parlamentarna većina.... ili možda očekuje da sa par procenata i tim zalutalim mestom u parlamentu vodi državu.

Zaharova

pre 1 godinu

Koji sistem,da na zvonce glasas za vlast kao ovca

Ljubiša

pre 1 godinu

Kojih par pricenata? Pa da nije bio u koaliciji sa "svim i svačim" ne bi ni prešao 0,5%.

Žigolo

pre 1 godinu

Siniša Kovačević i Ćuta umislili da, zato što su predsednici skupštinskih odbora, imaju vlast i da će oni da određuju pravila igre, da rade šta hoće i donose odluke kako su oni naumili ... Neće moći, moraće da shvate da su oni samo MANJINA i da većina odlučuje. Iskreno, nije mi jasno zašto su oni uopšte i dobili tolike funkcije predsednika skupštinskih tela

Aco

pre 1 godinu

Kupite izdajniku Srbije i srpskog naroda hlace i kosulju.Jad i bjeda od covjeka.

Rade R

pre 1 godinu

Ma zadnje je vreme došlo! U skupštinu je uspela da uđe bagra! Bagra koja se udružila i prešla cenzus, a svako od njih posebno ima podršku građana koja teško može da se izrazi i u promilima! Ovo je bruka! Pod hitno da se poveća cenzus na izborima!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija