• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.10.2022

10:20

(FOTO) Mediji ustaše Plenkovića se KUNU u “osloboditelja” Pavelića: Pogledajte kako veličaju MONSTRUMA!

Politika

(FOTO) Mediji ustaše Plenkovića se KUNU u “osloboditelja” Pavelića: Pogledajte kako veličaju MONSTRUMA!

Podeli vest

Žustro brane NDH i Pavelića, čija je politika bila da jednu trećinu Srba treba pobiti, jednu trećinu proterati, a jednu trećinu pokatoličiti

Stigla je još jedna potvrda da je režim u Hrvatskoj otvoreno ustaški! Naime, u današnjem broju lista Dnevno, koji se nalazi pod kontrolom hrvatskog premijera ustaše Andreja Plenkovića, osvanuo je skandalozan tekst u kome se otvoreno veliča poglavnik Nezavisne države Hrvatske Ante Pavelić.

U tekstu pod naslovom “Ante Pavelić uspeo je spasiti Pag, Brač, Hvar, Obrovac, te obalu od Makarske do Dubrovnika”, tvrdi se da je izneta “prava istina o optužbama da je NDH 1941. navodno prodala Dalmaciju, Istru i Kvarner italijanskoj državi”.

U tekstu se žustro brane NDH i Pavelić, čija je politika bila da jednu trećinu Srba treba pobiti, jednu trećinu proterati, a jednu trećinu pokatoličiti i za čije vreme je počinjen genocid nad srpskim narodom, kao i nad Romima i Jevrejima.

Foto: Printscreen

Najveći zločin NDH bio je ozloglašeni logor Jasenovac u kom je ubijeno više stotina hiljada ljudi, najviše Srba, a zatim Roma i Jevreja, žene i deca, stari i mladi.

Zatvorenike i sve one koji su završili u Jasenovcu, ustaše su klale posebno oblikovanim noževima (srbosjek) ili su ih ubijale sekirama, maljevima i čekićima; bivali su takođe i streljani ili vešani po drveću ili banderama. Neki su živi spaljivani u usijanim pećima, kuvani u kazanima ili davljeni u reci Savi.

Ustaša Plenković ne pokušava da sakrije da je ustaša, već ponosno pokazuje da je ideološki naslednik Pavelića, a njegovi mediji se kunu u poglavnika i, kako ga oni vide, “osloboditelja”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija