• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.10.2022

17:31

Ministar Stefanović: Neka Hrvatska stisne petlju i otvoreno kaže da joj smetaju Srbija i Vučić

Tanjug/Tara Radovanović

Politika

Ministar Stefanović: Neka Hrvatska stisne petlju i otvoreno kaže da joj smetaju Srbija i Vučić

Podeli vest

Hrvatska ne može da sakrije činjenicu da je prema Srbiji povukla prljav potez, koliko god se njen premijer trudio da nađe izgovor, rekao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović

- Nema izgovora za podmuklo zloupotrebljavanje članstva u EU radi nanošenja štete Srbiji, kao prvom susedu. Uzalud se Andrej Plenković sada zaklanja iza odluka EU o zabrani uvoza ruske nafte u Srbiju, ostaje činjenica da su on i njegova država tražili takvu meru, bez ikakvog razloga i bez ikakvog značaja za EU, osim da se nanese šteta Srbiji. To je jedini motiv Hrvatske, njene vlade i njenog premijera.

I sada im je kriv predsednik Aleksandar Vučić zato što je odmah, jasno i precizno rekao da to što rade nema veze ni sa Evropom, ni sa njenim vrednostima, nego je samo stvar njihove pakosti i neprekinute želje da se Srbiji nanese šteta. Nema skrivanja iza Evropske unije, neka Plenković stisne petlju i kaže otvoreno da mu smeta jaka i razvijena Srbija i da je to njegova glavna politika, a ne nekakvo evropsko jedinstvo.

Koliko god se u Zagrebu trudili, Srbija neće odustati od svoje politike, ni od svog snažnog razvoja, koji očigledno toliko smetaju Hrvatskoj i njenom rukovodstvu. A naročito neće zaustaviti predsednika Vučića da vodi Srbiju tim putem, iako bi to najviše voleli. Srbija je dovoljno jaka da ima rešenja i za mnogo teže probleme od ovih koje Hrvatska i njen premijer pokušavaju da stave pred nju. Zato što ima čistu i jasnu politiku svog razvoja i zato što ima predsednika koji uživa ogromno poštovanje u celoj Evropi - kaže Stefanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija