• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

28.12.2022

19:17

ALBANCI DA PUSTE SVE SRBE I POVUKU SE SA SEVERA, TEK ONDA ĆE MOĆI... Grenelova oštra poruka Kurtiju!

Politika

ALBANCI DA PUSTE SVE SRBE I POVUKU SE SA SEVERA, TEK ONDA ĆE MOĆI... Grenelova oštra poruka Kurtiju!

Podeli vest

BIvši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel istakao je da nakon puštanja Dejana Pantića u kućni pritvor, svi uhapšeni Srbi treba da budu pušteni, specijalne jedinice da se povuku sa severa, i da Vlada Srbije insistira na uklanjanju barikada.

Grenel je na Tviteru naveo da je američko vođstvo neophodno.

- Jednostavno reći "deeskalirati" nije dovoljno, previše je bljutavo. Treba nam američko vođstvo da budemo konkretni! Sada kada je Pantić premešten u kućni pritvor, svi uhapšeni Srbi koji su mirno protestovali treba da budu pušteni, specijalne snage na severu treba da ispoštuju član 9 Briselskog sporazuma i u isto vreme Vlada Srbije treba da zahteva uklanjanje barijera - poručio je Grenel.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nešto posle 19 časova posetiće administrativni prelaz kada će Srbi sa severa Kosova saopštiti konačnu odluku o povlačenju barikada.

Kako je najavio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, Vučić će helikopterom otputovati na administrativni prelaz.

On će sačekati zaključke Srba sa barikada i odgovarati na njihova pitanja. Prihvatio je njihov zahtev da dođe i odgovara na pitanja i sasluša šta imaju da mu poruče, a očekuje se da će Vučić izneti tada i svoj stav po tim pitanjima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
šta li sve znaju zapadnjaci o

pre 1 godinu

Mora Vučko da posluša Amerikance, inače će završiti kao Manuel Norijega

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Tom zlocincu ne treba vjerovati nista ... to je samo novi signal Siptarima .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija