• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

16.02.2023

20:31

Pavle Bihali iz Levijatana i Srpsko-ruskog pokreta: Damnjan Knežević je neiskusan i hirovit, vreme će pokazati ko stoji iza njega!

Politika

Pavle Bihali iz Levijatana i Srpsko-ruskog pokreta: Damnjan Knežević je neiskusan i hirovit, vreme će pokazati ko stoji iza njega!

Podeli vest

Damjan Knežević nije neko ko se pojavio juče, on je aktivan na "ulici" duži niz godina. Njegova borba protiv migranata je bila karta koja mu je uslovno rečeno otvorila vrata u krug nas desničara, rodoljuba. Dok se bavio migrantima imao je donekle simpatije desnog bloka, onog uličnog, i tu treba da razdvojite tzv uličnu desnicu od političke, jer politička parlamentarna ne postoji, to su interesne grupe koje malo toga mogu da pruže narodu, rekao je predsednik Pokreta Levijatan Pavle Bihali.

- Godinama unazad na raznim protestima na kojima je moj pokret učestvovao sretali smo Damnjana i njegove momke, nije ih bilo mnogo, uvek tu oko desetak, i činili su se ok, kooperativni, Damnjana i lično poznajem, par puta smo imali ozbiljne razgovore.

Damnjan je sad iskočio jer je narod veoma nezadovoljan onima koji sebe predstavljaju u parlamentu kao desničarima, sa druge strane mislim da mu se daje previše pažnje. Svako može da bude opasan, ne radi se o tome, nego o percepciji stvarnosti i ponašanja u datom momentu, a sve uslovljeno političkim prilikama i tu teeba imati širinu. Kada kažem širinu mislim na strane agenture, zar nam jedan 5. oktobar nije bio dovoljan?

To da Rusi stoje iza Damnjana malo mi je verovatno, bez namere da nipodaštavam Narodne patrole, verujem da bi Rusi ipak zaigrali na nekog mnogo ozbiljnijeg, da se našalim malo, mene (MOŽDA) niko iz Rusije nije zvao a i da jeste to se ne radi ovako.


Takođe danas je portal Sputnik objavio jedan članak gde sa ne baš lepim rečima govori o Damnjanu, ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali ipak mislim da Rusi ne stoje iza Damnjana, pre bih rekao da je zaveden na neki drugi način.

Lično, svoju "uličnu" borbu sam preneo na teren politike, jer jedino je tako ispravno doći danas u parlament, a sutra na vlast, ulica kao put kojim se dolazi na vlast je uvek i isključivo popločana stranim agenturama.

Da vas podsetim, na prošlim izborima (gde nam je falilo 275 glasova za ulazak u Parlament) u RIK smo uneli potpise u kutijama na kojima je bilo slovo Z, nisam video druge "desničarske" stranke da su nešto slično uradile.

Foto: printscreen

Damnjan Knežević

Da se budem jasan do kraja, pravi desničar nikada nije protiv svoje države i naroda, a pogotovo ne udara na vojsku i policiju.

Da li mi se predsednik Vučić i niegova politika sviđaju? Pa ne baš, ali ovde govorimo o institucijama, predsednik Republike Srbije je institucija, a njega je birao moj narod i ma koliko god mi se ne sviđa taj izbor, ja to moram da poštujem.
O Vučiću sam sve rekao u predizbornoj kampanji i moj stav je poznat, ali pozivati na ubistvo predsednika republike je nedopustivo čak i u naznakama. I Tadić je bio predsednik pa mi tako nešto nije padalo na pamet već sam borbu vodio argumentima a ne nasiljem i nasilnim povicima.

Ulične političke borbe se moraju preneti u parlament i tu moja organizacija i ja vidimo svoju šansu da damo doprinos u stvaranju bolje Srbije.
Protiv sam NEM-FRA sporazuma kakav god da je, protiv sam NATO i EU, ali to nije povod da rušim svoju državu ili pozivam na atentate, a pogotovo što taj sporazum, a kako tvrdi i cela opozicija niko od njih nije video.

Damjan je neiskusan, brz, hirovit i videli smo veoma sklon manipulaciji, a ko je sa njim manipulisao i još manipuliše to ćemo vreme pokazati - kaže Bihali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15