• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2023

19:42

SRPSKA LISTA: Zabrinuti ambasador izazvao zabrinutost celog srpskog naroda!

Politika

SRPSKA LISTA: Zabrinuti ambasador izazvao zabrinutost celog srpskog naroda!

Podeli vest

Srpska lista saopštila jeda su Srpska lista i srpski narod na Kosovu i Metohiji duboko zabrinuti što je ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer zabrinut.

"Umesto da jasno osudi pokušaj ubistva Milana Jovanovića, prošle noći na nelegalnom punktu Kurtijevih parapolicijskih jedinica na Bistričkom mostu, on je zabrinut," saopštila je Srpska lista.
"Tek nakon što je Srpska lista reagovala i ukazala da je Milan Jovanović žrtva oružanog napada od strane Kurtijevih specijalaca koji se nelegalno nalaze na severu Kosova i Metohije, kasno popodne se oglasio zabrinuti gospodin Hovenijer i uputio ovu sramnu izjavu kojom umanjuje odgovornost onih koji su prolili srpsku krv, čime je zabrinuti ambasador izazvao zabrinutost čitavog srpskog naroda, posebno jer on radi na normalizaciji situacije", navela je Srpska lista.


Šta više, kako se naglašava, ovo nije prvi slučaj u kome se relativizuje napad na Srbe, i umanjuje odgovornost zločinaca.

"Podsećanja radi, zbog izgorelog automobila za šta nije utvrđena ničija odgovornost, reagovale su sve ambasade Kvinte, međunarodne misije i organizacije, a neki ambasadori čak prozivali Srpsku listu, a kada se po treći put puca u Srbina, civila, sinoć, čak i na oca troje dece, nema osuda od strane ambasadora Kvinte, niti zahteva da se prestane sa napadima na nedužne srpske građane", kaže se u saopštenju.


Ovakvim delovanjem, poručuju iz Srpske liste, svim našim građanima je jasno da ambasadori Kvinte rade sve suprotno od onog što je neophodno za normalizaciju odnosa na Kosovu i Metohiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

OVK teroristi presvuceni u policijske uniforme seju strah i prolivaju krv dok medjunarodna zajednica cuti. Sramno. Podrska Srbima sa KiM.

Ena

pre 1 godinu

Očigledno je da Priština ima prećutno odobrenje Zapadnih sila da vrši ove terorističke napade. Teško da će pregovori moći da se nastave.

Misko

pre 1 godinu

Gospodin Hovenijer zabrinut a naši ginu,baš njega briga za Srbski narod

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija