• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.04.2023

19:41

BRNABIĆ POKRENULA PITANJE O POSETI VUČIĆA JASENOVCU: Njegova želja je civilizacijska norma koja bi trebalo da bude potpuno normalna!

Tanjug

Politika

BRNABIĆ POKRENULA PITANJE O POSETI VUČIĆA JASENOVCU: Njegova želja je civilizacijska norma koja bi trebalo da bude potpuno normalna!

Podeli vest

Predsedica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas u Zagrebu da je sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem razgovarala o želji predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Jasenovac, položi cvet i upali sveću na tom stratišu i da joj je tom prilikom rečeno da je to pitanje tajminga i organizacije.

Brnabić je to rekla odgovarajući na pitanje hrvatskih novinara o razgovoru koji je vodila sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem kojima je naglasila i da je svesna da Hrvatska Srbiji zbog nerešenih pitanja može da pravi problem oko pristupa EU, kao što ih Bugarska pravi Severnoj Makedoniji, ali da se toga apsolutno ne plaši.

- Da li se bojim toga, apsolutno da ne, radićemo svoj posao. Hrvatska treba da vidi da li je njen interes u proširenju ili da pravi probleme, ali je to unutrašnje pitanje Hrvatske, sa druge strane mislim da u EU nema naročitog apetita za proširenje. Meni deluje da ćemo svi na ZB malo pričekati za proširenje, a do tada imamo mnogo vremena da rešimo otvorena pitanja - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje da li se boji zastoja oko pristupa i da li Zagreb zbog zastoja u rešavanju sudbine nestalih može da pravi problem Srbiji.

Na pitanje o nameri predsednika Vučića da poseti Jasenovac rekla je da Vučić nije odustao od zahteva, i dodala da je Plenkovića zamolila da Hrvatska razmotri zahtev. 

- Vučićeva želja je civilizacijska norma koja bi trebalo da bude potpuno normalna. Želeo je samo da ode u Jasenovac da postavi cvet, da upali sveću. Njegovi preci stradali su na tim stratištima. Neformalno je tražio nekoliko puta da ide u privatnu posetu, a kada su rekli da treba da ide u službenom kapacitetu uputili smo zahtev i nikada nismo dobili odgovor - kazala je ona.

Vezano za razgovor sa Plenkovićem na tu temu kaže da je dobro što su mogli da razgovaraju o svim temama.

- Zadovoljna sam što sastanak nije bio samo protkolaran već što smo na sto stavili sve stvari koje nas opterećuju - rekla je ona i naglasila na pitanja novinara koji su pitanje nestaih apostrofirali kao najteže, da joj je drago što je u 2023. napravljen pomak po tom pitanju - nadležna tela su se sastala i određene aktivnosti su obavljene i u martu.

- I nas to opterećuje, u mrtvačnicama u Zagrebu, Rijeci u Osjeku postoje posmrtni ostaci 878 nedientifikovanih osoba koje treba identifikovati, to je nešto na šta se čeka godinama, Srbija je pozudano tvrdim otvorena da rešimo sva otvorena pitanja - rekla je i naglasila da je to ne politički već civilizacijski i ljudski čin i jedna od privh tema na kojoj će se raditi.

Na pitanje šta misli o izjavi koju je dala ranije da je Hrvatska neprijateljska zemlja kada je bilo reči o blokadi uvoza nafte, Brnabić je rekla da stoji iza rečenog i da misli da je to trenutak kada se enrgetika korisiti u politčke svrhe, što, kako je ocenila, nije dobro i primereno za dve susedne zemlje.

Brnabić je na pianje kako se oseća trentuno u Hrvatskoj rekla - zahvaljući vama ne baš najbolje i dodala da je veruje da je to zbog prirode pitanja.

- Ja se uvek dobro osećam u Hrvatskoj imamo mnogo prijatelja, deo rodbine, posebnu emociju koja me vezuje za Staru Bašku i Krk - navela je ona i naglasila da prvo treba da se zatvori deo nekih otvorenih pitanja kako bi išla na Krk, za koji je vezuje posebne emocije iz detinjstva.

- Mislim da to možemo da iskoristimo takve emocije za zatvaranje nekih otvorenih pitanja - rekla je i podsetila da i Vučić rekao da odnosi Srbije i Hrvatske treba da prave osovinu za stabilne odnose i novi Balkan. 

Na pitanje da li veruje da rešavanje pitanja nestalih neće ostati na papiru, naglasila je da neće, i podsetila da Srbija čeka identifiakciju 878 posmrtnih ostataka nestalih kao i to da je Beograd rešio sve zamolncie iz Zagreba. Naglasila je da su to teška pitanja i za Srbiju i za Hrvatsku.

Daću sve od sebe da odnosi nastave da napreduju da budu pozitivniji da nadograđujemo ovaj sastanak i ovu posetu, navela je ona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anja

pre 11 meseci

Jasno je da nas zapad ne podnosi, nikad nista sto ide na nasu stetu nisu osudili.

Sasa

pre 11 meseci

Ne dozvoliti Vučiću da poseti Jasenovac je sraman čin koji se ne zaboravlja!

Ruki

pre 11 meseci

Директно, без увијања. И ту су истина и правда на нашој страни.

Jela

pre 11 meseci

Ne dozvoliti posetu Vucica Jasenovcu je sramno od Hrvatske

Una

pre 11 meseci

To što nisu dozvolili posetu predsednika u Jasenovac je sramota. Takvi postupci su trebali biti kažnjeni.

frka panika

pre 11 meseci

Ako bude frka kao sa onim avionom punim srpskog oružja, opet će nenajavljeno da trči u Jasenovac. Jebeš protokole, čuvaj biznis ???

Darko

pre 11 meseci

Nadamo se da neće biti problema pri poseti Vučića u Jasenovcu, nadam se da će Hrvati konačno imati razumevanja.

Uros

pre 11 meseci

Zabrana Vucicu da ode u Jasenovac je jadan i bedan potez.

Jela

pre 11 meseci

Poseta Vučića Jasenovcu je normalna stvar ,žrtve ne smeju biti zaboravljene

Hana

pre 11 meseci

Nema osude zapada što jedan legitimni predsednik ne može da ode da oda počast žrtvama u najvećem logoru Drugog svetskog rata.

misterijanemoguca

pre 11 meseci

Na pitanje posete Vucica u Jasenovac odgovor je otvoreno pitanje, da li je mogu da ne moze da ode da oda pocast stradalima ?

Tanja

pre 11 meseci

Srbija želi da sa Hrvatskom ima bolje odnose. Verujemo da protiv toga nema ništa ni Hrvatska

Jastog

pre 11 meseci

Hrvatska ne želi da vidi Vučića u Jasenovcu da oda počast žrtvama jer će Hrvatska biti suočena sa istinom o zverstvima koja su ustaše činile u logoru.

Mima

pre 11 meseci

Tako se ne može obezbediti mir na Balkanu ako se stalno Vučić sputava u rešavanju sukoba.

Ena

pre 11 meseci

Jos kad bi Hrvati znali konkretno da odgovore ne pitanje.

Stefan

pre 11 meseci

Zabranom Vucicu da poseti Jasenovac,Hrvati nece sakriti istinu,cak,stavise,istna o stradanju srpskog naroda ce izaci na videlo

Mira

pre 11 meseci

Da se nikada ne zaboravi Jasenovac,OLuja,stratista srpskog naroda.....

Rasa

pre 11 meseci

Zabranom Vucicu da poseti Jasenovac nisu uspeli da sakriju istinu Hrvati,secanje na zrtve Jasenovca ne blede

Bane

pre 11 meseci

Hrvati su zadojeni mržnjom prema Vučiću i Srbiji da ništa što je srpsko kod njih ne može da prođe bez skandala.

Ana

pre 11 meseci

Tako se ponasaju ljudi sirokih shvatanja i vidika. Vucic je ostvarena licnost, a opet prizeman i vrlo objektivan.

Ognjen

pre 11 meseci

Predsednik Vučić je želeo da u Jasenovau postavi cvet, da upali sveću. Njegovi preci stradali su na tim stratištima. Neformalno je tražio nekoliko puta da ide u privatnu posetu, a kada su rekli da treba da ide u službenom kapacitetu uputili smo zahtev i nikada nismo dobili odgovor.

misterijanemoguca

pre 11 meseci

Iako je pitanje jasno zato je odgovor nejasan.

Ena

pre 11 meseci

Očigledno je da sa Hrvatskom nikada nećemo imati prijateljske odnose, kad oni ne mogu da reše običan civilizacijski zahtev.

misterijanemoguca

pre 11 meseci

Sramota je da nemoze da se ode u Jasenovac, mi nikome nismo zabranili da dodju u Srbiju.

Desa

pre 11 meseci

Tako je! To treba da bude potpuno normalno i legitimno

Olja

pre 11 meseci

Krajnje je vreme da se predsedniku dopusti da poseti Jasenovac.

misterijanemoguca

pre 11 meseci

Da li je tako otvoreno pitanje dolaska samo za Vucica ili uopsteno za srbe?

Željko

pre 11 meseci

Predsednik Vučić je jedini imao hrabrosti da govori o srpskim žrtvama nastradalim od zločinačke ustaške ruke.

Iva

pre 11 meseci

Neverovatno je da Hrvatska još uvek ne daje predsedniku da poseti Jasenovac.

Zoran

pre 11 meseci

Time sto ne daju VUčiću da poseti Jasenovac nece nas spreciti da ukazujemo na istorijske podatke i cinjenice

misterijanemoguca

pre 11 meseci

Iako vrsen genocid u Jasenovcu, sada je mir nema rata, Vucic bi u miru da ode,zasto bi tako neto predstavljalo problem Hrvatskoj?

Ana

pre 11 meseci

Predsedniku Srbije se treba dozvoliti da poseti Jasenovac zbog velikog broja naših žrtava.

Saša

pre 11 meseci

Srbija zahvaljujući Vučiću neguje kulturu sećanja i ne zaboravlja nevine srpske žrtve nastradale u Jasenovcu.

Mila

pre 11 meseci

Podrška predsedniku Vučiću da nas predstavlja sve u Jasenovcu. Jasenovac je srpska rana.

Filip

pre 11 meseci

Vučićeva hrabrost nam je svima dala snage da bez bojazni otvoreno govorimo o srpskim žrtvama postradalim u jasenovackom logoru smrti.

Anja

pre 11 meseci

Jasenovac je jedno od najvećih stradalištu Srba. Hrvatska će kad-tad shvatiti da žrtve ne mogu da se zaborave i izbrišu iz sećanja.

ringeringeraja

pre 11 meseci

Pokreni pitanje o nestalim deonicama Lukoila u Srbiji!

Negovanka

pre 11 meseci

Vučić je političar i državnik kakvog ni jedna država u regionu nema.

Sonja

pre 11 meseci

Vučić je pre svega veliki ljudina i ljudski je što neće više ni sa kim da se zavađa.

Daniela

pre 11 meseci

Vučić vodi politiku mira. Odati počast je sasvim normalno i ljudski.

Gorica

pre 11 meseci

Ima Vučić veliko srce. Sigurno će mu se ispuniti želja.

Marija

pre 11 meseci

Želja Vučića sa zapali sveću i položi cveće žrtvama stradalim u Jasenovcu nema veze sa odnosima vlasti u Srbiji i Hrvatskoj. To je samo odavanje počasti žrtvama koje ne smeju biti zaboravljene.

Lepa

pre 11 meseci

Neće Vučić nikada odustati od namere da poseti Jasenovac.

Krstina

pre 11 meseci

Vučić je najveći Srbin. To što su mu zabranili da dođe u Jasenovac je van svake pameti.

Oleg

pre 11 meseci

Srbija nikad neće zaboraviti svoje nevine žrtve NDH

Srdjan

pre 11 meseci

Sramota za Hrvatsku da ne dozvoljavaju da posetimo mesto naseg stradanja.

Lika

pre 11 meseci

Hrvatske vlasti nikad nisu trebale da donesu takvu odluku, da se zabrani Vučiću da dođe u Jasenovac.

Ela

pre 11 meseci

Jasenovac će biti urezan u sećanje Srbije na žrtve, slava im.

Tomica

pre 11 meseci

Tužno je sve to šta Vučić preživljava, ali svaka mu čast što nikad ne odustaje i svima pruža mogućnost da isprave grešku, oni koji mu podmeću nogu.

Negovan

pre 11 meseci

Hrvati su se mnogo ogrešili o Vučića i Srbiju. Nikada se to ne može oprostiti, bez obzira i ako sada dozvole da predsednik poseti Jasenovac.

Jeca

pre 11 meseci

Srbija nikada neće zaboraviti žrtve Jasenovca,ali želi biti prijatelj sa svima koji nas poštuju!

Radiša

pre 11 meseci

Jadno je i bedno što su Hrvati ikada doneli ovakvu sramnu odluku.

Milena

pre 11 meseci

Potpuno normalno i jeste, tu ne postoji nista sporno

Nikola

pre 11 meseci

Iskreno verujem da će Vučić uskoro posetiti Jasenovac u privatnoj režiji jer tamo su stradali njegovi preci.

Cedomir

pre 11 meseci

Vučić ne želi i neće da dozvoli da se zločini u Jasenovcu zaborave. Logično je što želi da poseti Jasenovac i da upali sveću za sve stradale.

Alen

pre 11 meseci

Ma koliko god Hrvatska želi da izmeni istoriju Vučić im to neće dozvoliti.

Alex23

pre 11 meseci

Aleksandar Vučić treba da poseti Jasenovac u miru, i Hrvati treba da se pomire sa tim.

Mario

pre 11 meseci

Slažem sa sa Anom Brnabić, Aleksandar Vučić treba da poseti Jasenovac.

Viktor

pre 11 meseci

Hrvati mogu da se prave da se istorija nije dogodila, ali se ona dogodila. Normalan je Vucicev zahtev za posetu Jasenovcu, ne vidim nista sporno u tome.

Mixi

pre 11 meseci

Hrvati žele da izbrišu Jasenovac, ali Aleksandar Vučić im to neće dozvoliti.

SimaX

pre 11 meseci

Jasenovac je sramota hrvatske istorije, i Aleksandar Vučić im ne dozvoljava da oni tu istoriju izmene.

Goran

pre 11 meseci

To što Hrvati ne dozvoljavaju Vučiću posetu Jasenovcu ne znači da će Srbi zaboraviti kakve su sve zločine počinili nad našim narodom

Stefa

pre 11 meseci

Ukoliko Hrvatska želi mir potrebno je da dozvole da Aleksandar Vučić poseti Jasenovac.

Vujko

pre 11 meseci

Hrvatima smeta Aleksandar Vučić zato što sa njima Srbija dosta odskače u regionu.

Goran

pre 11 meseci

Srbija i Hrvatska bi trebalo da rade na tome da regulišu svoje odnose, ipak smo mi narod koji je dugo godina živeo u zajednici

Zvonko

pre 11 meseci

Plenković nikako neće moći da izmeni istoriju odnosno ono što se desilo u Jasenovcu, to mu Aleksandar Vučić neće dozvoliti.

Zeljko

pre 11 meseci

Aleksandar Vučić je samo u miru hteo da zapali sveću za naš narod koji je stradao u Jasenovcu.

Vanja

pre 11 meseci

Ne vidim zašto hrvatska vlast pravi toliki problem oko Vučićeve posete Jasenovcu kada je zhatev upućen na regularan, zvaničan način. Ako je clj uspostavljanje boljih odnosa i rešavanje nerešenih pitanja, ovakvim stavom prema njegovoj poseti, Hrvatska ne doprinosi boljim odnosima između naše dve zemlje.

Rale

pre 11 meseci

Kad Hrvati ne dozvoljavaju Aleksandru Vučiću da poseti Jasenovac zamislite kako se Hrvati ponašaju prema ostalim Srbima.

Goran

pre 11 meseci

Srbija se bori da pitanje nestalih ne ostane samo na papiru, već da po tom pitanju bude nekog konkretnog pomaka

mile

pre 11 meseci

Ne možemo da zaboravimo da su Hrvati dva puta u prošlom veku na srpskoj krvi i stradanju sebi stvorili državu.

Goran

pre 11 meseci

Stvarno nema smisla da Hrvatska odbija zahtev za Vučićevu posetu Jasenovcu

dule

pre 11 meseci

Vučić sigurno neće odustati od posete Jasenovcu i polaganja cveća na grobove srba koji su nastradali od ustaške ruke za vreme velikog rata.

Kosta

pre 11 meseci

Za obe zemlje je od koristi da naši odnosi budu što bolji i da se reše sva pitanja na kojima insistiraju obe stran. pomiriti se sa prošlošću i gledati u bolju budućnost je najbolje i za Srbiju i za Hrvatsku.

Sanja

pre 11 meseci

Jasenovac je mesto stradanja Srba i poseta Vučiću mora biti odobrena od hrvatskih vlasti. To je civilizacijska norma!

rade

pre 11 meseci

Hrvatska treba da se pokaje za svoje zločine koje je počinila prema srpskom narodu.

Jana

pre 11 meseci

Sramota je da Vucica nisu pustili da ida počast nevinim zrtvama stradalim u Jesnovcu

jovo

pre 11 meseci

Svi znamo da hrvati ne znaju ni za sramotu ni za stid pa me zabrana Vucicu da poseti Jasenovac uopste ne čudi.

Maja

pre 11 meseci

Nema razloga, osim onih izopačenih i političkih, da ne dozvole Vučiću da poseti Jasenovac.

Alex

pre 11 meseci

Jasenovac je stratište Srba koji su tu doživeli genocid.Hrvati to treba da znaju i omoguće srpskim zvaničnicima da posete Jasenovac.

sava

pre 11 meseci

Jasenovac je najveca hrvatska sramota ,ne mogu ih oprati ni Sava ni Dunav.

gagi

pre 11 meseci

Hrvatska po svaku cenu želi da umanji srpske žrtve u Jaseovcu, ali činjenice su uvek iste ne mogu se promeniti.

rade

pre 11 meseci

Najcrnja stranica u istoriji hrvata je genocid nad srpskim narodom koji su počinili u Jasenovcu.Vreme je da to javno priznaju.

Mila

pre 11 meseci

Srbija i Hrvatska imaju nerešena pitanja koja trebaju da razrešavaju, ali Hrvatska vrlo često iskazuje otvoreno neprijateljski stav prema Srbiji. Ono sa naftom i bolokadom uvoza jeste bio nizak i bespotreban udarac, kao što je i namerno odlaganje i sprečavanje Vučićeve posete Jasenovcu.

vlada

pre 11 meseci

Hrvati žele da izbrišu Jasenovac, ali Vučić im to neće dozvoliti.

goran

pre 11 meseci

Hrvatska se ocigledno nikada nece odreci svog nacizma i ustasa.

Nevena

pre 11 meseci

Srbija je apsolutno spremna i otvorena da sarađuje kako bi se rešila sva pitanja nestallih. Bolna i teška pitanja koja moraju biti rešena i Srbija ne beži od toga. S druge strane, Hrvatska ne deluje kao da ima želju da sa Srbijom gradi dobre odnose.

wera

pre 11 meseci

Srbija nema razloga da juri pošto poto u eU i ako unija ne vidi interes od ulaska SRbije u uniju ne treba ništa da ubrzavaju jer nama je dobro i van unije

cile

pre 11 meseci

Plenković nikako neće moći da izmeni istoriju odnosno ono što se desilo u Jasenovcu,Vučić je samo u miru hteo da zapali sveću za naš narod koji je stradao.

Ivana

pre 11 meseci

Srbija i Hrvatska trebaju da sarađjuju i da rešavaju sva nerešena pitanja kako bi u budućnosti mogli da gradimo naše međusobne odnose na zdravijim osnovama.

Cedomir

pre 11 meseci

Žrtve ustaških zločina nikada ne smeju biti zoboravljene. Vučić neće i ne želi nikada da dozvoli da se ta zlodela zaborave.

zoran

pre 11 meseci

Hrvatska i dalje živi u prošlosti i nikako da se okrene boljoj budućnosti i dokle god bude takva situacija neće biti dobrih odnosa i saradnje sa Srbijom.

gaga

pre 11 meseci

Vučić želi da doa počast onima koji su stradali od ustaškog noiža i treba da mu dozvole da položi cvet u Jasenovcu

Maja

pre 11 meseci

Hrvati nemaju nikakvo pravo da zabrane predsedniku drzave ciji su narod ubijali i odveli u isti taj logor da ga poseti.

Joka

pre 11 meseci

Vuciceva potreba je da ode u Jasenovac,odnese cvece i zapali svecu, jer tamo su stradali njegovi preci.

gaga

pre 11 meseci

SAradnja saHrvatskom je važna ali moraju da omoiguće bolji život SRbima ali i posetu Vučića

Jelena ivanovic

pre 11 meseci

Srbija se trudi da ostvari prijateljsku saradnju i uvek je za dijalog.

gaaa

pre 11 meseci

Srbija će podržavati SRbe u HRvatskoj ali i raditi na unapredjenju odnosa sa Hrvatskom ali i vlastr u Hrvatskoj mora da menja politiku

Jelena ivanovic

pre 11 meseci

Moramo da gradimo prijateljske odnose i da se ponasamo civilizovano

Slađana

pre 11 meseci

Hrvatska prema Srbiji vrlo često povlači poteze koji nisu korektni, a ako žele da gradimo normalne odnose, onda bi trebali normalno i da se ponašaju prema nama. Što se tiče pitanja nestalih, Srbija se prema istom odnosi odgovorno i spremni smo da ga konačno razrešimo.

haha

pre 11 meseci

Jasenovac je veliko stradanje SRba i Vučić želi da im oda počast.

Lea

pre 11 meseci

Srbija je sada moćna tako da je Hrvatima trn u oku.

Sima

pre 11 meseci

Za obe zemlje pitanje nestalih je teško, ali i neodložno je rešiti ga. Što se tiče Vučića i njegove želje da poseti Jasenovac, mislim da je politička i provokativna odluka da mu se to ne dozvoli. Zahtev je predat i ne vidim zašto je tajming i organizacija posete toliko komplikovano pitanje da se toliko dugo čeka na odgovor na zahtev.

Joka

pre 11 meseci

Dobro je da sada imamo predsednika koji otvoreno i javno govori o odnosima Srba i Hrvata i koji jasno govori o Jasenovcu i drugim ustaskim logorima gde su cinjeni stravicni zlocini

Filip

pre 11 meseci

Hrvatska i Srbija treba da rade na normalizaciji odnosa i na razrešavanju svih spornih pitanja koje imaju obe strane. Samo na taj način odnosi mogu biti bolji i kvalitetniji.

Mina

pre 11 meseci

Srbija zeli da bude u dobrim odnosima sa svima,ali ne da na sebe

Ognjen

pre 11 meseci

Žrtve zločina drugog svetskog rata se ne smeju zaboraviti i zaslužuju da im se oda počast.

Nada

pre 11 meseci

Odnosi između Hrvatske i Srbije nisu idealni ali dobro je da sa obe strane postoji i želja i volja da se oni unaprede, da se reše svi problemi izmeđju naših zemalja.

Ana

pre 11 meseci

Sećanje na žrtve nikada ne treba da izbledi. Oni su naša istorija.

Ivana

pre 11 meseci

Uvek ćemo se sećati nevinih žrtava i odavati im počast onako kako zaslužuju.

Nenad

pre 11 meseci

Verujemo i imamo nade da će ostvariti Ana Brnabićnekih od dogovora sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Milica

pre 11 meseci

Sećanje na nevine žrtve srpski narod nikada neće zaboraviti.

Sima

pre 11 meseci

Predsednikova poseta mora biti sto pre realizovana

Samosvesna građanka

pre 11 meseci

U jednom od podkasta sam odgledala najnovije gostovanje akademika Koste Čavoškog i on je tad, poredo ostalog, rekao da ,,Ana Brnabić ima ograničenu kongitivnu sposobnost'' - što je eufemizam za ono što mi obični građani nazivamo mentalnom zaostalošću - da je nesposobna da bez ponavljanja istih reči, bez gubljenja logične veze o onome o čemu počne da priča i gubljenju pojma o onome o čemu je počela da govori normalno da je bila jedva nekako sposobna da završi neku srednju školicu i da je, pošto je očigledno bila nesposobna da završi fakultet ili barem višu školu, završila par dvonedeljnih-tronedeljnih kurseva i da su nju (baš zato što ima takve kongitivne sposobnosti!) za premijera Srbije nametnuli Klaus Švab i ološi iz najbližeg Švabovog okruženja.

Slavica

pre 11 meseci

Vučić neće odustati od namere da poseti Jasenovac pogotovo što se zna da su tamo stradali i sahranjeni njegovi preci.

Dragan

pre 11 meseci

Nadamo se da ce premijerka dobiti konkretan odgovor.

Mela

pre 11 meseci

Ne treba da se volimo sa hrtvatima,ali bar da imamo neki normalan osnos sa njima

Saruman

pre 11 meseci

Normalno i civilizacijski bi bilo da ta poseta bude odobrena.

Olja

pre 11 meseci

Srbi su mnogo propatili u prošlosti i treba im odati poštu.

Slavica

pre 11 meseci

Velika je sramota što predsednik Srbije ne može da poseti Jasenovac u kome je stradao ogroman broj Srba.

Gagi

pre 11 meseci

Tito je oduvek stavljaonpo strani istinu o Jasenovcu, svaka cast Vucicu sto posvecuje paznju o stradanju srba.

Darko

pre 11 meseci

Nadamo se da neće biti problema pri poseti Vučića u Jasenovcu, nadam se da će Hrvati konačno imati razumevanja.

Aca

pre 11 meseci

Prosto mi nije jasno zašto Hrvatskoj smeta da Vučić poseti Jasenovac da položi cvet i upali sveću na tom stratištu.

Yes

pre 11 meseci

Jasenovac je mesto zločina nad Srbima i normalno je da boli.

Sara

pre 11 meseci

Nikada ne smeml zaboraviti stradanja Srba po ustaskim logorima. Treba omoguciti predsedniku Srbije obilazak Jasenovca.

Andrijana

pre 11 meseci

Plenković nikako neće moći da izmeni istoriju odnosno ono što se desilo u Jasenovcu.

Maki

pre 11 meseci

Treba i dalje insistirati na poseti Jasenovcu, da vidimo sve koji su im izgovori

Zex

pre 11 meseci

Za tu posetu nebi trebalo da bude ikakvih problema

Ljiljana

pre 11 meseci

To sto hrvati nemaju Vučiću u Jasenovac ne znači da ćemo mi prestati da pričamo o zlodela ustaša

Lala

pre 11 meseci

Za normalne ljude to jeste normalno al ne i za hrvate,koji i dalje gaje ustastvo

Rex

pre 11 meseci

želja prredsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Jasenovac

Suza

pre 11 meseci

Susedi se i dalje ponose svojom ustaškog istorijom

Vladan

pre 11 meseci

Vucicu treba biti omogućeno da ode u Jasenovac

Gogi

pre 11 meseci

Za odavanje pomena nevinim žrtvama,niko nebi trebao da pravi problem oko Vučićeve posete

Ferika

pre 11 meseci

predsednik zeli da položi cvet i upali sveću na tom stratišu.

Lili

pre 11 meseci

Hrvatska politika je takva da se i dalje gaji ustaštvo i svaki njihov političar isto se ponaša, boji se da donese drugačiju odluku

Kristina

pre 11 meseci

Dobro je što premijeri obeju država imaju korektan odnos

Darija

pre 11 meseci

Brnabic vodi dobru politiku sa susednim državama

Zana

pre 11 meseci

Jasenovac je naša rana koji nikada ne smešno da zaboravimo

Ana

pre 11 meseci

I ako oni neće nikad dozvoliti Vučiću da poseti Jasenovac, mi treba da iskoristim svaku priliku i uljudno pitamo

Vuk

pre 11 meseci

Vučić je čovek iz naroda I na mestu je to što želi da poseti Jasenovac.

Daca

pre 11 meseci

Ne smemo nikad, kao što i nećemo dozvoliti da Hrvatska prekraja istoriju

Štrumfeta

pre 11 meseci

Ne vidim ništa loše za ovu posetu ,koliko znam Jasenovac je turistička atrakcija ,obilazi ga ko god želi ,zašto bi Vučićeva poseta bila sporna?

Sale

pre 11 meseci

Srbije i Hrvatske treba da prave osovinu za stabilne odnose i novi Balkan.

Sanja

pre 11 meseci

I treba da se puseti Jadenovac i sigurna sam da će Vučić to učiniti.

Vera

pre 11 meseci

Neće se izbrisati zlodela koja su oni našoj deci učinili a mi kao narod ne smemo to nikad da zaboravimo

Djordje

pre 11 meseci

Rezultati aktuelne vlasti su vidljivi na svakom koraku.

Zoza

pre 11 meseci

Nijedan normalan čovek nebi trebalo da uskrati Vučiću takvu vrstu posete

Sandra

pre 11 meseci

Jasenovac je mesto gde su nadi preći ostali i to je za nas veliki spomenik koji sigurno niko drugi ne bi imao ideju da oseti i upali sveću za naše stare osim Vucica.

Miki

pre 11 meseci

Bravo Ana, postavila si bas pravo pitanje, ibas je na pravom mestu.

Marina

pre 11 meseci

Mislim da bi svima trebala biti omogućena poseta Jasenovcu.

MarinaZmaj

pre 11 meseci

Žalosno je koliko neidentifikovanih žrtava ima.

Nina

pre 11 meseci

Hrvatska bi trebalo da dozvoli posetu! Poseta Vucica Jasenovcu bi trebala biti skroz normalna stvar!

Sladja

pre 11 meseci

Vučić je vocek pre wvega i ideja da poseti Jasenovac je na mestu.

dobrilovkusa

pre 11 meseci

Mislim da bi trebalo biti dopušteno svakome da poseti Jasenovac. Vučić će tamo predstavljati srpski narod, i treba da ode.

Jana

pre 11 meseci

Normalna i ljudska. Čovek postupa kako misli i kako treba

Kija

pre 11 meseci

Zabraniti predsedniku Srbije da poseti Jasenovac je anticivilizacijski cin i velika sramota za celu Hrvatsku. Kako ih samo nije sramota da tako nesto dovedu u pitanje!

Maja

pre 11 meseci

Niko se ne bi setio Jasenovxa i naših predaka sem Vucica. On je covek koji misli o svemu.

Pele

pre 11 meseci

U civilizovanom svetu takve posete su normalna stvar .Nadam se da i Hrvatska to tako shvata.

Deki

pre 11 meseci

Svi znamo da sto Vučić naumi to i ostvari.Samo je potrebno vreme tako i ova poseta biće uskoro!!

Icko

pre 11 meseci

Ipak će dozvoliti hrvati,da se ide u jasenovac i da se oda počast.

Vuk

pre 11 meseci

Zašto se Hrvati plaše Vučićeve posete Jasenovcu? Znaju istinu šta su i kako radili njihovi preci i kako je nastala njihova država.

Tina

pre 11 meseci

Bilo bi ljudski da se ne pravi problem oko posete Vučića Jasenovcu.

Uros

pre 11 meseci

Samo napred predsedniče. Stići ćete Vi i u Hrvatsku. Svaka čast na takvom gestu .

Tina

pre 11 meseci

Vučićevi preci tamo stradali, ne razumem zbog cega se pravi problem oko posete!!

Ema

pre 11 meseci

Niko nema predsednika kao Srbija. Ništa njemu nece pronaći, sve stiže i svega se seti.

Milos

pre 11 meseci

Bravo Ana. Opet si pokazala snagu volju i želju da unaprediš saradnju sa Hrvatskom. Svaka čast!

Ana

pre 11 meseci

Za poboljšanje odnosa potrebne su obe strane, ne jedna. Srbija je uvek za rešenja i dogovor

Una

pre 11 meseci

Iskreno se nadamo da ce Hrvatska odobriti posetu predsednika Vucica Jasenovcu.

Vule

pre 11 meseci

Vučić želi nešto što je sasvim normalno, a naše susede treba da bude sramota.

Ana

pre 11 meseci

Bravo Ana ovo pitanje im je dobrodošlo nisu se nadali tome! Nasa predsednica je korak ispred svih! Bravo!

Joca

pre 11 meseci

Vučić je jedan jedini. Covek koji mudru politiku vodi i sve svoje zamisli sprovodi u dela što čine Srbiju sve jačom i boljom.

Bole

pre 11 meseci

Vučić ide da se pokloni nevino stradalim žrtvama i Hrvatska tu nebi trebalo da pravi bilo kakav problem

Ana

pre 11 meseci

Zašto da ne? Treba posetiti mesto gde su Srbi stradali.

Anica

pre 11 meseci

Apsolutno je Vučićevo pravo da poseti Jasenovac.

Leo

pre 11 meseci

Vucic ima zelju jer oseca potrebu da oda pocast stradalima u Jasenovcu, sto je sasvim na mstu! Pravi rodoljub nase zemlje!

Jasmina

pre 11 meseci

Niko nema zamisli jao Vucic. Sve na svom mestu i nista ne zaboravlja.

Marko

pre 11 meseci

Ne može Hrvatska Vucicu tako nešto da zabrani.

Milos

pre 11 meseci

Srbija je sasvim normalno uputila zahtev i nista vise.

Goran

pre 11 meseci

Hrvatska bi pozitivno trebalo da odgovori na zahtev Srbije.

Jana

pre 11 meseci

Nema ništa loše da Vucic poseti Jasenovac i oda počast nevinim zrtvama

Cedomir

pre 11 meseci

Hrvati treba da prestanu da žive u prošlosti, i da prihvate stvari onakve kakve jesu. Zašto zabraniti Vucicu da dodje da se pokloni senima ustaških žrtava i da im upali sveću..

Pesnik

pre 11 meseci

Mislim da Vučiću Hrvatska neće praviti nikakav problem za takvu vrstu posete

Olja

pre 11 meseci

Naravno da je civilizacijska norma da Vucic poseti Jasenovac.

Sara

pre 11 meseci

Neće niko zabraniti Vucicu njegovu želju da upali svecu nevino stradalim u Jasenovcu.

Milos

pre 11 meseci

Bice velika sramota Hrvatska ako ne odgovori pozitivno na zahtev.

Zoran

pre 11 meseci

Vucic zeli nesto sto je sasvim normalno i civilizovano.

Mila

pre 11 meseci

Srbija i Hrvatska bi trebalo da rade na normalizaciji odnosa.

Milos

pre 11 meseci

Samo da se Hrvatska odnosi covecanski prema zrtvama rata sve bi bilo drugačije.

Srki

pre 11 meseci

Poseta je takvog karaktera da niko u Hrvatskoj nebi trebalo da pravi pitanje u vezi toga.

Una

pre 11 meseci

Hrvati treba da se opamete već jednom i da ne sabotiraju Srbiju kad god stignu.

Zoran

pre 11 meseci

Hrvatska bi ipak trebalo malo konkretnije da odgovori.

Brane

pre 11 meseci

Ne može Hrvatska večno braniti Vučiću da se pokloni žrtvama u Jasenovcu i to će se sigurno uskoro desiti.

Uros

pre 11 meseci

Vazno je da se medjusobno postujemo, ali Hrvatska to ne zeli.

Marina

pre 11 meseci

Ana je postavila bas pravo pitanje na pravom mestu.

Sanja

pre 11 meseci

Treba koliko toliko izgladiti odnose sa Hrvatskom!

Mila

pre 11 meseci

Vučićeva želja bi trebalo da bude ispoštovana!

Sonja

pre 11 meseci

Vučić želi da oda počast žrvama u Jasenvcu!

Sehemimi1

pre 11 meseci

Poseta Vucica Jasenivcu je normalna u danasnje vreme, svi se nadamo da su se odnosi Srbije i Hrvatske normalizivali u svakom pogledu. Trebalo bi od strane Hrvatske i njenih nadredjenih udistojiti zelju predsednika i omoguciti mu posetu.

Vlada

pre 11 meseci

Poseta našeg državnika Vučića logoru Jasenovac je od velikog značaja za srpski narod , koji nikada neće zaboraviti nevine srpske žrtve Jasenovačkog logora smrti.

Ana

pre 11 meseci

Vučić želi da upali sveću žrtvama u Jasenovcu!

Nemanja

pre 11 meseci

Svakako da predsednik treba da poseti mesto gde je stradao naš narod.

Ljubicica

pre 11 meseci

Zabraniti predsedniku Srbije da poseti Jasenovac je anticivilizacijski cin i velika sramota za celu Hrvatsku

Sasa

pre 11 meseci

Poseta Jasenovcu treba da se odobri predsedniku Srbije bez ikakvih pitanja i razmišljanja. Tamo se ide da bi se odala čast nevinim žrtvama jednog bezumlja.

Endži

pre 11 meseci

Potpuno je nejasan motiv zbog kog je Hrvatima problem da u Jasenovac dođe predsednik Srbije. To sve deluje potpuno iracionalno.

Ivan Banović

pre 11 meseci

Vučić je prvi predsednik Srbije koji se neplaši da otvoreno, svuda i uvek govori o srpskim žrtvama u Drugom svetkom ratu. To narod veoma ceni i poštuje.

Ivana

pre 11 meseci

Jednog dana ce ispuniti Vucic zelju i posetice Jasenovac,zapaliti svecu u cast svim stradalim!

Dušan

pre 11 meseci

Hrvatska nebi trebala praviti problem,da se oda počast stradalim u Jasenovcu

Ivana

pre 11 meseci

Velika je sramota sto predsednik Srbije ne moze da poseti Jasenovac u kome je stradao veliki broj Srba.

V123

pre 11 meseci

Vucic je istinski patriota koji zna da je moralno da postujemo svoje zrtve i predake.

nevena

pre 11 meseci

Na ovako direktno pitanje nisu dali konkretan odgovor, baš bez veze.

zagorkapatrnozic

pre 11 meseci

Želja predsednika da poseti najveći logor smrti na Balkanu je potpuno humana i normalna i nema razloga da ne dobije odobrenje za to.

Maja

pre 11 meseci

Vučić ima želju da poseti Jasenovac samo da položi cvet i upali cveća. Mislim da je ljudski da Hrvatska to organizuje i dopusti Vučiću da poseti Jasenovac.

Una

pre 11 meseci

Uvek nekako napeta situacija sa Hrvatskom. Brnabićka je lepo iznela sve naše ciljeve i stavove. Mnogo bi bilo lakše kada bi Hrvatska imala svoju samostalnu politiku i mogućnist da sama odlučuje ali dokle god se bude povinovala drugome odnosi će biti zategnuti.

Ras

pre 11 meseci

Vucic ce otici u Jasenovac. Naci ce se neki nacin

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 11 meseci

Vucicev odlazak ili ne odlazak u hrvatsku niti ce povecari fasizam niti ce smanjiti fasizam u hrvatskoj .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija