• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.05.2023

13:07

Stefanović o protestima opozicije: Кakvu Srbiju nude oni koji nad 17 humki traže smenu Vučića i Vlade?!

Politika

Stefanović o protestima opozicije: Кakvu Srbiju nude oni koji nad 17 humki traže smenu Vučića i Vlade?!

Podeli vest

Način na koji je Srbija odgovorila na masovno ubistvo u školi "Vladislav Ribnikar" uzet je u celom svetu kao primer odlučne i efikasne reakcije, kakva nije postojala u mnogo većim i razvijenijim državama, istakao je član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović.

 

- Predlozi mera koje je odmah posle tragedije izneo predsednik Aleksandar Vučić, a Vlada već sutradan usvojila, primer su udžbenika za mnoge države koje se suočavaju ili će se, ne daj Bože, nekada možda suočiti sa sličnom tragedijom - navodi Stefanović.

Кako je rekao, podržati predsednika Vučića danas nije političko pitanje, pošto tragedija koja nas je zadesila nije se izrodila iz sfere politike, niti rešenja za nju mogu biti politička.

- Podrška predsedniku Vučiću danas je stvar ispravne odluke svakog od nas da ponovo damo poverenje jednom lideru, koji je nebrojeno puta pokazao da ume da rešava i najteže i nezamislive probleme - napomenuo je Stefanović.

On je ocenio da je politizacija tragedije koju "besramno sprovodi deo opozicije" ružno lice našeg društva.

- Šta reći o ljudima koji su planirali politički protest na ulici za treći dan žalosti zbog poginulih đaka? Кakvu Srbiju nude oni koji nad 17 svežih humki traže smenjivanje predsednika i Vlade i ništa drugo? To su ljudi koji će dopustiti da nam se ponove i "Vladislav Ribnikar" i Mladenovac. Zato što njihova prva briga nije narod i nije Srbija, već samo vlast nad tim narodom i vlast nad Srbijom - naveo je Stefanović.

Dodao je da je zato danas više nego ikad potreban odgovor ubedljivo većinske Srbije, "one koja je znala da se izbori i sa poplavama i da dočeka migrante i da kroz pandemiju prođe sačuvana".

- Potreban nam je jasan glas Srbije koja ne želi da joj se ponovi ubistvo dece u školi. Ta Srbija dobro zna da za predsednika ima čoveka koji je u stanju da pronađe i ostvari rešenja koja će je zaštititi od svakog, pa i naizgled nerešivog problema. Sada to treba jasno i da kaže. Prilika za to je veliki, narodni skup u Beogradu, pred Narodnom skupštinom 26. maja - rekao je Stefanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubiša

pre 11 meseci

Ti prisluškivač bolje da se ne javljaš. Iritiraš koliko i ovi šetači, ako ne i vise...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija