• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2023

23:48

SRBIJA TO NEĆE TOLERISATI, VEĆ ĆE ZAŠTITI SVOJ NAROD! Dačić: Vreme je da maske padnu – hoće li Kurti da formira ZSO?

printscreen

Politika

SRBIJA TO NEĆE TOLERISATI, VEĆ ĆE ZAŠTITI SVOJ NAROD! Dačić: Vreme je da maske padnu – hoće li Kurti da formira ZSO?

Podeli vest

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je vreme da maske padnu i da se utvrdi da li premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi ili ne želi da formira Zajednicu srpskih opština.

- Mi svakog dana živimo u problemu, da li će Kurti ponovo da razbukta neki konflikt. Umesto normalizacije, imamo dalju eskalaciju. Došli smo do toga da maske moraju da se skinu - hoće li Kurti da formira ZSO ili neće - rekao je Dačić u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Ukoliko Kurti to ne želi da uradi, onda, kaže, važi ono što je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao – da se ništa nismo dogovorili, a ukoliko želi da formira ZSO, onda treba da se vidi na kojim će to osnovama biti.

- On je nelegalno smenio Upravljački tim i razmišlja o jednostranim aktima, kako da uvede gradonačelnike u kancelarije na severu, a Srbi to neće dozvoliti - rekao je Dačić.

Podsetio je da će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sutra razgovarati u Briselu sa zamenikom kosovskog premijera Besnikom Bisljimijem, na tehničkom nivou.

- Da vidimo šta ćemo dalje - dodao je Dačić.

Kada je reč o predstojećem samitu Savetu Evrope, ponovio je da je Srbija duboko pogođena neprincipijelnom odlukom Komiteta ministara da se otpočne prijem Kosova u tu međunarodnu organizaciju.

- Kao odgovor na to smo pripremili amandman na Deklaraciju, koji govori o teritorijalnom integritetu Ukrajine, Moldavije i Gruzije, kao i svih drugih članica, ali Nemačkoj se ni to nije svidelo - ukazao je Dačić.

Dodao je da će umesto predsednika Vučića na Samit Saveta Evrope ići ambasadorka Srbije pri toj organizaciji Aleksandra Đurović.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Milenko Jovanov rekao je da Kurti i njegovi, ali i neki drugi poslanici, zagovaraju „ratni scenario“, koji se odigrava pred našim očima, a na koji je predsednik Aleksandar Vučić upozoravao i domaću javnost i međunarodnu zajednicu.

On je naveo i da ne bi isključio mogućnost da su protesti u Srbiji poslednjih nekoliko dana sa tim povezani, i da nekome odgovara da se Srbija bavi nekim drugim stvarima, i da svi okrenemo glavu na drugu stranu, a da Priština protera Srba sa Kosova.

- Međutim, rečeno je, ne jednom, da Srbija to neće tolerisati, već će zaštititi svoj narod. Tako da ta diverzija, ako je ima, nije nešto što će da prođe - rekao je Jovanov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Platini udario na svog naslednika: Čeferin je niko i ništa!
Fudbal

Platini udario na svog naslednika: Čeferin je niko i ništa!

Jedan od najboljih francuskih fudbalera u istoriji Mišel Platini prekinuo je dugododišnje medijsko ćutanje! Nekadašnji predsednik UEFA je u opširnom intervjuu za italijanski "Tutosport" govorio o mnogim temama, a nije propustio priliku da potkači Aleksandra Čeferina, koji ga je nasledio na mestu prvog čoveka evropske kuće fudbala!

03.06.2024

15:35

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija