• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kosovo online

19.06.2023

13:35

UDRUŽENI PROTIV KURTIJEVOG TERORA! Zdravstveni radnici iz Severne Mitrovice na protestu podrške uhapšenim Srbima! (VIDEO)

Kosovo online

Politika

UDRUŽENI PROTIV KURTIJEVOG TERORA! Zdravstveni radnici iz Severne Mitrovice na protestu podrške uhapšenim Srbima! (VIDEO)

Podeli vest

Više stotina Srba, među kojima su većina medicinski radnici, krenuli su od kruga Kliničko bolničkog centra u Severnoj Mitovici do spomenika Knezu Lazaru, gde će se pridružiti ostalim građanima koji protestuju zbog nasilnog hapšenja Srba na severu Kosova.

Plan je da okupljeni građani krenu u mirnu šetnju do Zvečana, javlja reporter Kosovo onlajna.

Na celu su direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek, doktor Dragiša Milović i drugi zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali i građani, prijatelji uhapšenih, predstavnici Srpske liste.

Građani zahtevaju puštanje na slobodu Srba sa severa - Dalibora Spasića, zdravstvenog radnika ,koji je u petak uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, kao i dan pre toga u Leposaviću uhapšenog Nemanje Vlaškovića, zatim sportiste Miluna Milenkovića Luneta, koji je nedavno uhapšen u Severnoj Mitrovici, kao i Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, koji su uhapšeni 29. maja za vreme mirnih protest u Zvečanu. 

Zdravstveni radnici nose srpske zastave i transparente sa natpisima: "Stop Kurtijevom teroru", "Dalibor Spasić nije kriv", "Svuda u svetu lekari su heroji"...

Jutros je u Leposaviću uhapšen i Uroš Vukadinović zaposlen u Telekomu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ena

pre 10 meseci

Srbi na KiM više ne mogu i neće da trpe teror Kurtija i njegovih terorista.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija