• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2023

12:59

VUČIĆ NA PALIĆU: Mi smo danas napravili u pravom smislu reči istorijski korak

printscreen

Politika

VUČIĆ NA PALIĆU: Mi smo danas napravili u pravom smislu reči istorijski korak

Podeli vest

Na Paliću je danas održana sednica Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske, kojoj su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Mađarske Katalin Novak.

Prisutni su i premijeri dve zemlje Ana Brnabić i Viktor Orban.

Potpisani su sporazumi iz sfere migracija, sporazum o izgradnji gasovoda Srbija-Mađarska, dogovor o zaštiti tajnih podataka, plan rada o stručnoj pomoći za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, poljoprivredni sporazumi, sporazumi o unapređenju putne infrastrukture, sporazum o elektronskoj razmeni podataka.

Potpisan je i ugovor o osnivanju Serbhunggas društva sa ograničenom odgovornošću.

Foto: Tanjug

Podsećamo, ranije danas održan je sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, a srpski predsednik se oglasio na Instagramu.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik je rekao da je danas napravljen istorijski korak, i da nije on tvorac te misli, već Viktor Orban.

– Mi smo danas napravili u pravom smislu reči istorijski korak – rekao je na početku Vučić.

- On je rekao da smo prešli jednu liniju ili granicu koja je očekivana, čak i kada sa nekim gradite ovako sjajne odnose. Naši odnosi danas su na istorijskom maksimumu. I politički odnosi, i odnosi između ljudi. Naši ekonomski odnosi su na maksimalnom nivou. Naša trgovinska razmena je pet puta veća nego pre 10 godina - rekao je on.

Vučić ističe da su danas potpisani važni sporazumi iz oblasti bezbednosti i odbrane, iako je Mađarska članica NATO, a Srbija nije.

- Došli smo do tako dobrih odnosa da i u tako teškoj sferi za saradnju možemo da budemo najbliži. Sinoć sam dugo razgovarao sa Viktorom, danas i sa predsednicom Novak, i pričali smo kako da zaštitimo naše zemlje, i kako da uradimo najbolje stvari za naše narode. To je ogroman strateški iskorak - kazao je predsednik.

On kaže da nemamo problem sa gasom, i imamo ukupno 560 miliona kubnih metara uskladištenih u Srbiji i Mađarskoj.

- To su ogromne količine, čime garantujemo sigurnost našim ljudima. Imamo i rezerve nafte i dizela. Potpisali smo i ugovor o izgradnji najvećeg terminala u ovom delu Evrope, da napravimo nešto veliko i prelepo, da ne bismo imali problema sa čekanjem na Horgošu. To su sve velike stvari koje će olakšati život običnim ljudima - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da smo ostvarili takav nivo poverenja da će mađarske diplomate deliti prostorije sa našima u Kinšasi i na Malti.

- To je jedna od stvari koja pokazuje koliko je poverenje između Mađarske i Srbije. Oformili smo 10 radnih grupa, od toga kako da uvozimo pileće i svinjsko meso, do renoviranja etnografskih muzeja. Kako da izgradimo naftovod što brže između Novog Sada i Mađarske, kako da i putarinu bolje i jedinstveno naplaćujemo za čitav prostor regiona - kazao je on.

Vučić je dodao da je posebno važno istinsko poverenje koje postoji između nas.

- Hoću da ljudi u Srbiji znaju, kada god je neka rasprava u bilo kom telu u Evropi. Ja ne znam kakva su to tela, ali znam sigurno da su Mađari uvek uz nas, i da nam pokazuju poštovanje. Ono na šta Mađari mogu da računaju je da ćemo biti lojalni i iskreni prijatelji, i veoma pouzdani u situacijama kada nije lako. A baš takvi prijatelji su svima potrebni - dodaje predsednik.

On se posebno zahvalio Ištvanu Pastoru zbog truda i energije koju je uložio da se postigne ovako dobra saradnja Srbije i Mađarske. 

- Mi od Mađarske imamo podršku na evropskom putu, ali i podršku da čuvamo svoju nezavisnost. I zahvalan sam mađarskim prijateljima što su uvek razumeli poziciju Srbije. Mi nismo deo evropskog kluba, nismo ni u NATO, ali smo se trudili da pokažemo da jedan mali narod i zemlja nije mala po snazi, ponosu i dostojanstvu. Hvala im što su uvek imali razumevanja za našu politiku - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da je sa teškom situacijom na KiM upoznao naše goste.

- Govorio sam o svemu, šta rade Srbima svaki dan bez ikakvog razloga, a šta Srbija poštuje. Sinoć smo nas dvojica pričali dugo o situaciji u regionu. Imali smo jedan zajednički razgovor sa predsednikom Dodikom. Hvala našim mađarskim prijateljima, mnogo dobrih stvari će iz ovoga proizaći i za građane Srbije i Mađarske - zaključio je Vučić.

Obraćanje predsednice Katalin Novak

Predsednica Katalin Novak kaže da je odrasla u Segedinu, i da joj je drago što može da bude među prijateljima u prijateljskoj zemlji.

- Posebno mi je drago što smo radili na tome da naši odnosi budu još sadržajniji. Sa prijateljima se zajedno smejemo i plačemo, i to je tako u odnosu na Mađare i Srbe. Imamo mnogo uspeha iza sebe, i posebno se zahvaljujem za to - kaže ona.

Katalin Novak ističe da su Mađari plakali sa Srbima, zbog masovnih ubistava u školi Ribnikar, i rekla je da je u ime svih Mađara izrazila saučešće.

- Bilo je teško preživljavati sve. Takođe je teško zamisliti sve što se događa na Kosovu. A saosećamo sa Srbima i zbog poplava koje su se desile. Ali pošto smo prijatelji, tu smo da pomognemo bilo u dobra, bilo u zla vremena. Pružićemo vam pomoć kada god to bude bilo potrebno - rekla je predsednica Mađarske.

Rekla je i da je ovo zlatno doba odnosa Srbije i Mađarske, i da naše zemlje razmišljaju dugoročno.

- Želimo da nastavimo mađarsko-srpsku saradnju. Radi se o dva naroda koja su suverena, i koji poštuju jedni druge. Postoji volja i konkretni planovi da u budućnosti imamo konkretne rezultate. Formirano je 12 radnih grupa, od kojih očekujemo da postignu rezultate - kazala je ona.

Predsednica Novak kaže i da je razgovarano o ratu u Ukrajini, i o šansama za mir.

- Naša pažnja usmerena prema Ukrajini ne sme da nas dovede u situaciju da zanemarimo šta se dešava na Balkanu. Srbija može da računa na podršku Mađarske u pregovorima sa EU, i da postane deo Šengen zone. Bez obzira na članstvo u EU, mi ćemo sarađivati sa Srbijom po svim pitanjima. Mi imamo zajedničke planove, i želimo da olakšamo prelaz granice između dve zemlje - rekla je predsednica.

Obraćanje Ane Brnabić

Premijerka Srbije je rekla da je ovo istorijski dan, i da su naši narodi danas bliži nego ikada.

- Vlada će predano i marljivo raditi da dalje unapređujemo saradnju. Prva zajednička sednica dve vlade održana je 2014. godine, i nepunih devet godina kasnije na dan kada osnivamo strateški savet za saradnju. To je devet godina marljivog rada. To pokazuje kada odgovorno radite na nečemu, možete da izgradite istorijski najbolje odnose - kazala je Ana Brnabić.

Ovaj posao je počeo da radi Aleksandar Vučić, nedugo nakon što je preuzeo funkciju predsednika Vlade, podseća ona.

- Meni je ogromna čast što sam mogla da nastavim da radim na tome. Ovakve stvari ne padaju sa neba. Želim da kažem nešto što za mene pokazuje zašto je ovo danas važno. Sigurno postoje ekonomski i trgovinski razlozi. Ali je stvar u prijateljstvu i partnerstvu, i poštovanju. Predsednik Vučić je danas rekao da je Srbija u teškim trenucima obično usamljena. Ali od kada imamo ovakve odnose sa Mađarskom to više nije tako - kazala je premijerka.

Ana Brnabić ističe da se Mađarska prva ponudila da pomogne zbog poplava.

- Hvala vam za prijateljstvo, i hvala predsedniku Vučiću i premijeru Orbanu zato što su pokrenuli ovaj proces i istrajali, i svima nama dali mogućnost da učestvujemo u tome. I hvala gospodinu Pastoru što je pokrenuo sve ovo - kazala je ona.

Obraćanje Viktora Orbana

Mađarski premijer Viktor Orban je na početku obraćanja rekao da vrednost placa zavisi od vrednosti placa suseda.

- Zato smo zainteresovani za Srbiju, jer to je dobro i za Mađarsku. U našem DNK imamo slične stvari. Sloboda, suverenitet, nezavisnost, to je kodirano u našem DNK. To je tako i sa Srbima i Mađarima. Kada je predsednik Vučić govorio o poštovanju koje Mađari pokazuju prema Srbima, to je zbog zajedničkog DNK. Ovo je 31. susret sa predsednikom Vučićem, i prijateljstvo se u politici postiže samo tvrdokornim radom - kazao je Orban.

On dodaje da se seća prvog razgovora, i da ga je interesovalo kako je tadašnji premijer Vučić razmišljao o prošlosti.

- Da li je taoc prošlosti, ili razmišlja o budućnosti, koju ćemo da formiramo ne kao taoci budućnosti već kao slobodne zemlje. Vučić je jasno rekao da želi da gradimo svoju budućnost - kazao je mađarski premijer.

Orban dodaje da moramo tražiti mogućnost saradnje sa što više zemalja, i kaže da je Srbija ključna zemlja zapadnog Balkana.

- Na kraju, dragi predsedniče, ja bih pomenuo jednu osetljivu stvar. Mi pratimo događaje na Kosovu i Metohiji pomno, i vidimo šta se radi Srbima. Smatram da je neprihvatljivo da izbore sa učešćem od 4 odsto prihvata međunarodna zajednica kao legalne. Mi Mađari to vidimo, i jasno nam je. A što se tiče hapšenja tri kosovska policajca, ja vas molim da razmislite o tome. Vaši neprijatelji hoće da vam naude, a ja mislim da bi bilo dobro da poslušate našu molbu i vratite tu trojicu policajaca Kosovu. Zato vas molim da razmislite o tome - zaključio je Viktor Orban.

Odgovori na pitanja novinara

Na pitanje o izjavi Petera Stana da nema potvrde iz Beograda ili Prištine o odlasku u Brisel, predsednik Vučić se obratio Orbanu i rekao da njemu uvek postavljaju teška pitanja.

- Pričao sam sinoć sa Viktorom mnogo o svemu što se zbiva oko Kosova. Išao sam na razgovore 11 godina tačno. Gotovo 11 godina. Svim razgovorima i pregovorima sam prisustvovao. Ne postoji čovek u Evropi ili Srbiji koji je bio na svim razgovorima sem mene. I uvek sam hteo da razgovorima rešavamo probleme. U srpskom narodu kompromis nije lepa reč. Ali napredak zemlje je pokazao da smo u pravu, u tome što smo čuvali mir - kazao je predsednik.

Vučić ističe da je Srbija čuvala mir uprkos bezbrojnim trzavicama. 

- I sve je to moglo do dolaska Kurtija na vlast, koji nikada nije hteo da razgovara. Dolazio bi da održi monologe, a ne bi slušao kada neko drugi govori. I neću da govorim pred našim mađarskim prijateljima o nečemu što bi njih moglo da dovede u neprijatnu poziciju - rekao je on.

Predsednik kaže da noćima ne spava, i da su brojne pretnje upućene Srbiji posle hapšenja policajaca tzv. Kosova. 

- I šta je rečeno da će da nam se desi u petak, subotu, juče... Od kojih sve sila, na koje sve načine. I primao sam to na sebe, ne želim da kažnjavaju zemlju. Srpski narod više ne može da trpi zulum. Svakoga dana uhapse nekog Srbina, ako nisu danas Viktore, uhapsiće nekog za dva sata. I kada pitate nekoga iz EULEKS-a napišu neku budalaštinu birokratsku koju ni sami ne mogu da prevedu. Ne kažu šta su uhapšeni stvarno uradili, nego nabrajaju članove - kazao je Vučić.

On ističe da su govorili iz Prištine kako je srpska policija pretukla tri policajca sa tzv. Kosova.

- Niko ih nije pretukao, eno piju koka-kolu i jedu grožđe. Ništa im ne fali. Ali ne, mi smo zlikovci i divljaci, jer ako to nije tako onda nema smisla ništa. Meni je Viktor juče rekao da je veliki pritisak na našu zemlju, i da jedva čekaju da donesu mere protiv nas i izjednače poziciju Beograd i Prištine. Nisam znao da će danas izaći sa ovom inicijativom. To je posao nadležnih organa, vama hvala na brizi, i svaki vaš savet i molbu sa najvećom pažnjom uzeću u razmatranje - kazao je predsednik.

Vučić je potom decidno rekao da neće ići da razgovara sa Kurtijem, dok ne puste svakog uhapšenog Srbina, dok se ne povuku lažni gradonačelnici sa Sever, dok se ne povuče njihova specijalna policija i ne prestanu da hapse Srbe svakog dana. 

- A onda ćemo da pričamo o formiranju ZSO. Hoćete-hoćete. Nećete, sa mnom ste završili. Iovako vidim da se trudite da izaberete nekog drugog u Srbiji ko će vam dati sve na tacni. Ja ne dam. I ne mogu da nipodaštavam sudbinu svog naroda, koji pati. I ne mislim da su zakazali neki datum, pošto on ima pametna posla. Ide u Vatikan, misli da će ih nagovoriti da ih priznaju. Ne pristajem na taktiku spržene zemlje i svršenog čina - kazao je on.

Predsednik je potom kazao da nijedan Albanac nije uhapšen ili upucan, već samo Srbi.

- A uopšte nije ni otvorena istraga za onog koji je upucao Dragišu Galjka. Upucali su nam dvoje dece, i na slobodi je. Hvala vam na svemu, emocije me ponekad previše obuzmu. Što bi Viktor rekao, suviše sam mator da mi se to dešava, ali šta da radim. Hvala na divnoj saradnji i ovom velikom danu. On će crvenim slovom, kako kažemo mi pravoslavci, biti upisan u našem kalendaru - kazao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
malapraksa

pre 10 meseci

Svaka čast našem rukovodstvu, prepoznali su ko su nam prijatelji.

Kaća

pre 10 meseci

Sebija i Mađarska su dobro sarađivale na svim poljima. Očekujemo pozitivne vesti.

Tijana

pre 10 meseci

Niz potpisanih sporazuma i niz zajednickih projekata koji nas cekaju u buducnosti a sve u cilju dobre saradnje i odlicnih odnosa sa Madjarskom. Jer se Vucic trudi da sa svima izgradi sto bolje odnose.

Gaga

pre 10 meseci

Na sednica Strateškog saveta je potpisano niz bilateralnih sporazuma na obostrano zadovoljstvo i u korist i Srbije i Mađarske.

Vanja

pre 10 meseci

Vrlo je vazno odrzavati dobre odnose sa zemljama regiona, a Madjarska se pokazala kao iskren prijatelj Srbije. Srecno u daljoj saradnji.

Saruman

pre 10 meseci

Za obadve države je veoma bitna saradnja na što višem nivou u svim oblastima.

Marko

pre 10 meseci

Srbija i Mađarska su dve zemlje koje ne prekidaju dugogodipnju saradnju i koje samo napreduju u dogovorima.

Kajce

pre 10 meseci

Na sednica Strateškog saveta je potpisano niz bilateralnih sporazuma na obostrano zadovoljstvo i u korist i Srbije i Mađarske.

Zoran

pre 10 meseci

Saradnja sa Madjarskom je od velikog značaja za naš ekonomski rast i razvoj.

Radovan

pre 10 meseci

Lep dan danas, kao i sastanak. Proslo sve u najboljem redu, bravo!

Maki

pre 10 meseci

Danas je istorijski dan za Srbiju.Potpisani su sporazumi iz sfere migracija, sporazum o izgradnji gasovoda Srbija-Mađarska i još važnih sporazuma.

Cica

pre 10 meseci

Istorijski dan za Srbiju, veliki sporazumi su potpisani!

Jana

pre 10 meseci

Ovo je pravi primer uspešne saradnje između dve bratske zemlje.

Mira

pre 10 meseci

Ekonomija i razumevanje povezuje naše dve zemlje.

Gordana

pre 10 meseci

Ovo je značajan događaj koji će imati dugoročne posledice za odnose između Srbije i Mađarske.

Sloboda

pre 10 meseci

Srbija zahvaljujući predsedniku Vučiću nije više usamljena u svojim borbama.

Jana

pre 10 meseci

Ovako treba da sarađuju dve susedne zemlje da unapređuju svoje odnose u cilju sto boljih uslova poslovanja. Brza pruga ce olaksati i ubrzati promet dobara i usluga.

Vuk

pre 10 meseci

Pokazali smo u celom regionu kako izgleda primer uspešne saradnje.

Irena

pre 10 meseci

Potpisani sporazumi pokazuju posvećenost obe zemlje jačanju saradnje u različitim oblastima.

Aca

pre 10 meseci

Naše dve ekonomije su snažno povezane i ubrzano se razvijaju.

Marinela

pre 10 meseci

Izgradnja gasovoda Srbija-Mađarska će imati pozitivan uticaj na energetsku sigurnost regiona.

Maja

pre 10 meseci

Jedan od brojnih velikih uspeha koje nam je obezbedio Vučić.

Radmila

pre 10 meseci

Zaštita tajnih podataka je ključna za očuvanje nacionalne bezbednosti i saradnju.

Maja

pre 10 meseci

Ovako se bori za svoju zemlju i obezbeđuje prosperitet.

Marija

pre 10 meseci

Stručna pomoć za pristupanje Srbije Evropskoj uniji je važan korak ka evropskim integracijama.

Ana

pre 10 meseci

Saradnja Srbije i Mađarske se nastavlja i potpisunu se značajni projekti na kojima ćemo zajedno raditi.

Lana

pre 10 meseci

Pružamo punu podršku za ovakve velike pobede za koje se izborio predsednik .

Aca

pre 10 meseci

Veoma bitne I važno stvari su se danas odigrale pogodne za obe zemlje i obe države

Djurdjina

pre 10 meseci

Poljoprivredni sporazumi će unaprediti saradnju u oblasti agrara i otvoriti nove tržišne mogućnosti.

Hana

pre 10 meseci

Napredak i razvoj naše zemlje zavisi od ovakvih saradnji i pregovora.

Jasminka

pre 10 meseci

Unapređenje putne infrastrukture će olakšati trgovinu i povezivanje između dve zemlje.

Laza

pre 10 meseci

Još jednom su naša dva naroda pokazala koliko se cene i poštuju.

Olgica

pre 10 meseci

Vucic ulaze ogromne napore da Srbija prosperira u svakom pogledu

Tatjana

pre 10 meseci

Elektronska razmena podataka će modernizovati administrativne procese i ubrzati protok informacija.

Tanja

pre 10 meseci

Potpisivanje sporazuma sa Mađarskom je rezultat ozbiljne i odgovorne politike koju vodi Predsednik Vučić.

Nevena

pre 10 meseci

Osnivanje Serbhunggas društva će omogućiti bolje upravljanje i iskorišćavanje gasnih resursa.

Jana

pre 10 meseci

Vučićev komentar o istorijskom koraku ukazuje na značaj ovog događaja.

Tea

pre 10 meseci

Ovo i jeste istorijski korak za Srbiju zato što će ovi sporazumi doneti jako dobre rezultate našoj zemlji. Drago nam je što jačamo prijateljstvo i saradnju i sa drugim zemljama i što marljivo radimo kako bi naše zemlje postizale samo dobre rezultate.

Jovana

pre 10 meseci

Odnosi između Srbije i Mađarske su dostigli novu visinu i pokazuju bliskost i razumevanje.

Bilja

pre 10 meseci

Srbija i naša susedna država Mađarska imaju odlične odnose na svim poljima.

Sasa

pre 10 meseci

Danas se na Palicu pise istorija o uspesnoj saradnji Madjarske i Srbije.

Jelena

pre 10 meseci

Ekonomski odnosi između dve zemlje su snažni i rastući.

Bojana

pre 10 meseci

Saradnja u oblasti bezbednosti i odbrane je važna za očuvanje stabilnosti u regionu.

Mira

pre 10 meseci

Potpisivanjem sporazuma sa Madjarskom,Vucic je danas nacinio istorijski korak za Srbiju i nase prijateljstvo i partnerstvo sa Madjarimo podigao na visi nivo poverenja

Mina

pre 10 meseci

Nasa zemlja ide napred velikom brzinom,jer smo prijateljska zemlja sa vecinom kao i sa Madjarskom

Ana

pre 10 meseci

Ovaj događaj svedoči o sposobnosti da se prevaziđu političke razlike i fokusira se na zajedničke interese.

Ranka

pre 10 meseci

Garantovanje energetske sigurnosti kroz rezerve gasa i nafte je od vitalnog značaja za obe zemlje.

Vojka

pre 10 meseci

Niko u Evropi nije podigao svoju saradnju i prijateljstvo na ovako veliki nivo kao Madarska i Srbija.

mile

pre 10 meseci

Veliki dan za Srbiju i Mađarsku, nikada nije bilo ovakvo prijateljstvo kao danas

irena

pre 10 meseci

Ova saradnja može doneti benefite i za građane Srbije i Mađarske.

corli

pre 10 meseci

Srbija i madjarska su podgile saradnju na jos visi nivo

Kristina

pre 10 meseci

Ovo je istorijski korak kako za Srbe, tako i za Mađare.

tijana

pre 10 meseci

Izloženi sporazumi pokazuju širok spektar oblasti u kojima se dve zemlje mogu zajednički razvijati.

Vojka

pre 10 meseci

Danas smo konkretizovali sve nacine da narodi obe zemlje osete sve benefite dobre saradnje.

tijana

pre 10 meseci

Očekujem da ovi sporazumi otvore nove mogućnosti za privredni rast i investicije.

dare

pre 10 meseci

Ovo je velika stvar za nasu drzavu i naord, imacemo mngoo koristi

Sanja

pre 10 meseci

Srbija i Mađarska pišu nove stranice istorije.

fred

pre 10 meseci

Da bi smo nastavili sa nasim napretkom i razvojem moramo imati dobre odnose i saradnju sa Madjarskom

jelena

pre 10 meseci

Saradnja između Srbije i Mađarske ima pozitivan uticaj na region Balkana.

Saruman

pre 10 meseci

Za obadve države je veoma bitna saradnja na što višem nivou u svim oblastima.

goga

pre 10 meseci

Predulosv za napredak jedne drzave jeste da ima dobre odnose i saradnju sa svojim susedima, a mi imamo veoma dorbu saradnju sa Madjarskom sto pokzauju novopotpisani sporazumi

Vojka

pre 10 meseci

Sporazumi koji su danas potpisani govore u prilog Madarske pisvecenosti saradnji sa nasom zemljom.

danijela

pre 10 meseci

Snažni odnosi između predsednika Vučića i premijera Orbana doprinose uspehu ove saradnje.

homer

pre 10 meseci

Nasa saradnja sa Madjarskom nikad nije bila na vecem nivou, i to je sve zahvaljjuci dobroj i odgovornoj politici koju sprovodi predsednik Vucic

slobodanka

pre 10 meseci

Snažni odnosi između predsednika Vučića i premijera Orbana doprinose uspehu ove saradnje.

dragana

pre 10 meseci

Ova inicijativa pokazuje da se kroz dijalog i konstruktivan pristup mogu postići značajni rezultati.

Milan

pre 10 meseci

Potpisivanje ovih sporazuma ce pomoci Srbiji na njenom putu digitalizacije, pomoci ce u resavanju problema na koje nailaze srpski poljoprivrednici, kao i u stabilizaciji cene naftnih derivata.

Ana

pre 10 meseci

Srbija i Madjarska sve vise jacaju saradnju i prijateljstvo

Srećko

pre 10 meseci

Pametni politički potezi i istorijski momenti. Saradnja sa Mađarskom nikada nije bila bolja.

miki

pre 10 meseci

Ovaj sporazum je znacajan za budućnost i buducu saradnju dve zemlje.

Miki

pre 10 meseci

Potpisani sporazumi samo ce ojacati prijateljstvo i saradnju Srbije i Madjarske i doprineti ekonomiji obe zemlje. Srbija uz Vucica prosperira i to niko ne moze da ospori.

Jovana

pre 10 meseci

Vučić je na Paliću izrazio zadovoljstvo zbog postignutog istorijskog koraka.

Mita

pre 10 meseci

Danas je bio značajan dan jer je Vučić naglasio da je ostvaren istorijski napredak.

Jovana

pre 10 meseci

Postignut je značajan napredak koji će imati dugoročne pozitivne posledice.

Matija

pre 10 meseci

Vučić je istakao da je danas napravljen ogroman korak ka boljoj budućnosti.

Jovana

pre 10 meseci

Postignut je prelomni trenutak koji će doneti mnoge prednosti.

Lena

pre 10 meseci

Srbija i Mađarska sarađuju u mnogim sferama političkog delovanja, uvek su podrška jedna drugoj, zajedno učestvuju u realizaciji razvojnih projekata koji čine samo deo uspešne saradnje.

Jasna

pre 10 meseci

Vučić je proglasio današnji dan kao ključan za razvoj naše zemlje.

helena

pre 10 meseci

Mislim da je saradnja sa Madjarskom jedna fenomenalna stvar

Ana

pre 10 meseci

Svaka cast za ovakav potez, pravi istorijski korak.

Ana

pre 10 meseci

Naši odnosi sa Mađarskom su na istorijskom maksimumu.

Jeca

pre 10 meseci

Prijateljstvo i saradnja koja opravdano traje.

Ena

pre 10 meseci

Izgradnja Strateškog saveta za saradnju sa Mađarskom koja je članica EU, je od izuzetnog značaja za Srbiju.

Nana

pre 10 meseci

Naši odnosi danas su na istorijskom maksimumu i politički odnosi i odnosi između ljudi.

Pera

pre 10 meseci

Odlični odnosi sa Mađarsko, sve više i više zajedničkih poslova koji su od interesa za oba naroda.

Nana

pre 10 meseci

Posebno je važno istinsko poverenje koje postoji između nas.

Ena

pre 10 meseci

Izgradnja Strateškog saveta za saradnju sa Mađarskom koja je članica EU, je od izuzetnog značaja za Srbiju.

Ena

pre 10 meseci

Izgradnja Strateškog saveta za saradnju sa Mađarskom koja je članica EU, je od izuzetnog značaja za Srbiju.

Ena

pre 10 meseci

Izgradnja Strateškog saveta za saradnju sa Mađarskom koja je članica EU, je od izuzetnog značaja za Srbiju.

Dragiša

pre 10 meseci

U dobrom društvu sve ide lakše. Tako su Orban i Vučić doneli važne odluke od istorijskog značaja za obe države.

Pavle

pre 10 meseci

Saradnja Srbije i Madjarske nije zasnovana samo na ekonomskom interesu, vec i prijateljskoj osnovi.

Nikolaj

pre 10 meseci

Istorijski korak, ka boljoj i sigurnijoj budućnosti Srbije.

Slavisa

pre 10 meseci

Srbija će u budućnosti biti još bolja zemlja i sigurnija, uz iskrene prijatelje iz Madjarske.

Ana

pre 10 meseci

Sto bi se reklo nas Predsednik pomera granice svojim uspesima. Imate ogromnu podrsku gradjana

Nedic

pre 10 meseci

Srbija i Mađarska su dostigli vrhunski plan za budućnost ove dve države.

Mia

pre 10 meseci

Svaka cast na ovako uspesnoj saradnji koja ide u korist i Madjarskoj i Srbiji!

Mia

pre 10 meseci

Ovo je znacajan napredak za Srbiju u svakom smislu!

Paja

pre 10 meseci

Ovako treba da sarađuju dve susedne zemlje da unapređuju svoje odnose u cilju sto boljih uslova poslovanja. Brza pruga je za dobrobit svih.

Maja

pre 10 meseci

Politika predsednika Vučića i Orbana podstakla je privredni rast i proširila trgovinu između Srbije i Mađarske, što je omogućilo visok nivo saradnje između dva naroda danas. Trenutno radimo zajedno u svim oblastima kako bismo osigurali buduću bezbednost oba naroda.

Nikola

pre 10 meseci

Srbi i Mađari su u prošlosti bili na suprotnim stranama. Te stranice prošlosti su veoma uspešno zatvorili i sada su čvrsto usredsređeni na sadašnjost i budućnost.

Sanja

pre 10 meseci

Država Srbija neguje svoje prijateljske odnose sa državom Mađarskom, naše iskreno prijateljstvo i saradnja će se nastaviti i dalje u budućnosti između naših dveju zemalja.

Ceca

pre 10 meseci

Odnosi se produbljuju i svakim novim sporazumima podižu na viši nivo. Srbija i Mađarska, dve države iskrenog prijateljstva.

Ivana

pre 10 meseci

Partnerstvo i saradnja su faktori koji doprinosi jacanju ekonomije ,a Srbija je uvek spremna da jaca svoj razvojni put.

Maja

pre 10 meseci

Zahvaljujući snažnoj političkoj volji Vučića i Orbana, Srbija i Mađarska ostvaruju izvanredan napredak u međusobnim odnosima. Ovi pozitivni odnosi se ogledaju u bliskosti i međusobnom poštovanju između naših zemalja, što je osnova za dalju saradnju i prosperitet.

Nikola

pre 10 meseci

Dve zemlje nastavljaju da sarađuju, saradnja je na istorijskom maksimumu, zbog čega treba očekivati da će se još više unapređivati i graditi prijateljstvo među ljudima.

Sanja

pre 10 meseci

Srbija i Mađarska imaju sjajne rezultete kako na ekonomskom, tako i na svakom drugom polju. Prijateljstvo dve države je sve jače.

Ceca

pre 10 meseci

Saradnja sa Mađarskom je na visokom nivou u mnogim oblastima zahvaljujući Vučiću koji je doprineo čvrstim odnosima koji su zasnovani na saradnji, podršci i poverenju.

Ivana

pre 10 meseci

U svim društvenim, ekonomskim i političkim segmentima saradjujemo sa Madjarskom i postovanje se prosto vidi kada su u pitanju naši narodi!

Veljko

pre 10 meseci

Zahvaljujući Vučicu Srbija ima budućnost...

Ana

pre 10 meseci

Danasnji susreti vodecih predstavnika Srbije i Madjarske potvrda su dobrih odnosa koji idu uzlaznom putanjom.

Milenko

pre 10 meseci

Srbija i Mađarska će zajednički sprovoditi svoju odbrambenu i bezbednosnu politiku.

Milana

pre 10 meseci

Srbija i Madjarska se u ovim ludim vremenima podrzavaju, postapljuju, saradjuju jer zajedno smo jaci! Madjarska je shvatila to jako brzo, a nasi ostali susedi se prodaju za jedan kredit!

Nenad

pre 10 meseci

Vrlo jako bitna je sednica koja je završena strateška za savet Srbije i Madjarske u toku ceremonija potpisivanja sporozuma.

Pera

pre 10 meseci

Zahvaljujuci Madjarskoj i Orbanu Srbija ne treba da brine za grejanje naredne zime. Imacemo dovoljno gasa u skladistu koje su nama Madjari omogucili.

Nena

pre 10 meseci

Korača Srbija sigurnim koracima napred uz podršku prijatelja, ovoga puta Mađarske.

Tanja

pre 10 meseci

Zahvaljujući Predsedniku Vučiću i i iskrenom prijateljstvu sa Orbanom, Srbija i Mađarska su učvrstila saradnju za razvoj obe države.

Vuk

pre 10 meseci

Potpisati što više političkih i ekonomskih sporazuma izmedju dve prijateljske zemlje!

Mika

pre 10 meseci

Dobra saradnja se nastavlja i unapredjuje u korist obe drzave!

Siki

pre 10 meseci

Zajedno su uvek jači i bolji, za bolji i napredniji život čine sve.

Ljilja

pre 10 meseci

Sa Mađarima smo uvek imali prijateljski odnos, podršku i poštovanje!!! To je od velikog značaja za obe zemlje!

Siki

pre 10 meseci

Dobro je imati partnerstvo sa takvim Predsedikom koji nas podržava u težim situacijama.

Milica

pre 10 meseci

Ovo je velik korak za našu Srbiju! Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Vučiću koji se toliko trudi i vredno radi sve kako bi svakom građaninu naše zemlje omogućio bolje sutra!

Sar

pre 10 meseci

Madjarska i Srbija su danas potpisale mnogo sporazuma u sferi energetike poljoprivrede i drugim oblastima zajednicke saradnje.

Marta

pre 10 meseci

Odlična saradnja između ove dve prijateljske zemlje se nastavl

Gaga

pre 10 meseci

Lepo je što Mađarska pruža podršku Srbiji.

Mara

pre 10 meseci

Kroz istoriju odnosi Srbije i Mađarske su na a maksimumu .

Dr

pre 10 meseci

Danas su potpisani ključni sporazumi koji će još više unaprediti dobre odnose dveju zemalja

Sasa

pre 10 meseci

Dosta vaznih sporazuma je potpisano tokom posete Viktora Orbana poput sporazuma o izgradnji gasovoda Srbija-Mađarska, poljoprivrednih sporazuma i mnogih drugih. Bravo za ovu uspesnu saradnju.

strahinja

pre 10 meseci

Veliki nis sporazuma smo danas potpisali sa Madjarskom.

Gorica

pre 10 meseci

potpisani sporazumi su za bolju i siguriju buducnost Srbije.

Danica

pre 10 meseci

Danasnji potpisani sporazumi u mnogome ce pomoci Srbiji.

Zoltan

pre 10 meseci

Potpisani sporazumi da Madjarskom ce imati veliki uticaj na jos veci rast i razvoj nase ekonomije.

Strahinja

pre 10 meseci

POtpisani sporazumi su pokazatelj koliko je uspesna spoljna politika koju vodi Vucic.

Danijela

pre 10 meseci

Потписивање споразума је од великог значаја за Србију!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija