• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ "Kosovo onlajn"

25.06.2023

16:25

Puštanje uhapšenih Srba, povlačenje specijalnih jedinica i formiranje ZSO fundament za deeskalaciju! Vučević o situaciji na Kosovu i Metohiji

printscreen instagram

Politika

Puštanje uhapšenih Srba, povlačenje specijalnih jedinica i formiranje ZSO fundament za deeskalaciju! Vučević o situaciji na Kosovu i Metohiji

Podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević izneo je četiri tačke koje bi bile fundament deeskalacije na tzv. Kosovu, koje uključuju puštanje nedavno uhapšenih Srba, povlačenje specijalnih jedinica tzv. Kosovske policije, formiranje ZSO i učešće Srba na lokalnim izborima jer je, kako navodi, nacionalni interes da dođe do političkog rešenja.

Vučević je na Instagramu ocenio da je situacija na Kosovu i Metohiji sada već u kontinuitetu veoma teška.

- Mora da se priča, pod jedan o puštanju svih koji su protivzakonito uhapšeni. Mora da se priča o momentalnom povlačenju specijalnih policijskih jedinica. Mora da se priča o formiranju Zajednice srpskih opština. I da se priča o učešću Srba na izborima za lokalne samouprave. To su po meni četiri tačke koje bi morale da budu fundament rešenja ove situacije, ako želimo da zaista idemo u pravcu deeskalacije - istakao je Vučević.

On je dodao da je nespokojan, jer jednostrani potezi Prištine i Aljbina Kurtija predstavljaju nasilje.

- Politika Aljbina Kurtija, politika Vlade u Prištini, direktno je opasnost za bezbednost Srbije. On suštinski nameće nasiljem i jednostranim potezima svoju politiku. Zato sam ja nespokojan i zato nisam siguran da vidim rešenje političkim putem i daj Bože da je to moguće, jer je Srbiji to preko potrebno. Naš životni, nacionalni interes je da dođe do političkog rešenja - rekao je Vučević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Una

pre 10 meseci

Naša vlast je odgovorna i zna se da je formiranje SZO prioritet,kao i puštanje naših neosnovano uhapšenih Srba.

Danka

pre 10 meseci

Нужно је испуњење сва четири захтева да би наш народ на Косову и Метохији имао мало мира!

Katarina

pre 10 meseci

Курти хапси невине Србе.

Tamara

pre 10 meseci

Formiranje ZSO je neizbežno, mora se uskoro dogoditi.

Sanja

pre 10 meseci

Srbija ima svoje crvene linije i ispod toga neće ići.

Milica

pre 10 meseci

Kurtijeva politika je opasna za bezbednost Srba.

Sima

pre 10 meseci

Moramo ostati istrajni u svojim zahtevima. Nema odustajanja, a medjunarodna zajednica mora da se probudi

Slavka

pre 10 meseci

Da bi se situacija na KiM smirila a narod konačno povukao u svoje domove i počeli normalno da rade, na Kurtiju su tri najvažnije stavke koje bi morao da ispuni... puštanje pritvorenih, povlače je specijalaca i formiranje ZSO

Novak

pre 10 meseci

Kurti prvo mora da prestane sa divljanjem, pa onda da sve vrati u predjsšnje stanje kako bi se odnosi iole normalizovati. A onda formiranje zajednice sa većinskim srpskim narodom.

Ivana

pre 10 meseci

Vucevic je izjavio da bi doslo do eskalacije sa Kurtijem neophodno je ispunjenje zahteva.Zahtevi su:pustsnje neduzno uhapsenih Srba,formiranje ZSO i pravo ucesca Srba na izborima.

esa

pre 10 meseci

Oslobadjanje SRba i formiranje ZSO pa onda novi izbori. ČEmu izbori ako Srbi nemaju normalna prava na KIM?

Nana

pre 10 meseci

Naš životni, nacionalni interes je da dođe do političkog rešenja.

Jelena

pre 10 meseci

To su ta četiri osnovna zahteva da bi na KiM bilo mira.

Jelena

pre 10 meseci

Zahtevi su najrealniji mogući da bi se na KiM uspostavio mir. Ali Kurti to neće prihvatiti.

Isidora

pre 10 meseci

Vučevićevi zahtevi su zaista realni. Njihovim ispunjenjem došlo bi do deeskalacije.

Bilja

pre 10 meseci

Preko je potrebno da se problemi reše mirnim, političkim putem, ali nažalost, Kurti želi rat.

Mare

pre 10 meseci

Od krucijalnog znacaja je da se situacija na KiM smiri i problemi reše političkim putem. Međutim, Aljbin Kurti želi upravo suprotno, rat po svaku cenu, kako bi prognao Srbe sa njihovih ognjišta.

Lela

pre 10 meseci

Pod hitno da se reše ključne tačke koje su od našeg nacionalnog interesa. Politika koju vodi Kurti je sramna i za svaku osudu!

Ana

pre 10 meseci

Politika Kurtija je opasnost po Srbiju. Zbog terora i napada na Srbe na KiM nema sigurnosti i mira za Srbiju.Ipak postoji nada da ce se doci do politickog resenja.

Ana

pre 10 meseci

Srbija želi mir i normalan život za svoj narod. Pustiti uhapšene i formirati ZSO

Maja

pre 10 meseci

Sve je teže trpeti Kurtijevog iživljavanje. Srbija želi dijalog i mir ali to polako gubi smisao jer Kurti ne želi mir

Daca

pre 10 meseci

Kurti ne poštuje nikakve dogovore. Dijalog za njega ništa ne znači. Međunarodna zajednica mora pod hitno da reaguje.

Gaga

pre 10 meseci

Da bi se situacija na KiM smirila i normalizovala Kurti mora da formira ZSO i pusti sve nase ljude koje je bez osnova zatvorio.

Carica Sveta

pre 10 meseci

Podržavam sva 4 fundamenta koje je postavio ministar vojni Republike Srbije o deeskalaciji na KiM. Ali to će ostati samo spisak lepih želja ukoliko ne iskoristite sve pravne tekovine međunarodnog prava i krivičnog zakona protiv onih koji vrše teror nad Srbima na KiM, a imate krucijalne dokaze da vrše zlostavljanje, torturu, protivpravo lišavanje slobode, nasilno oduzimanje zemljišta, upad u jave opštinske centre, neovlašćeno deljenje fotografija pritvorenika u ponižavajućim uslovima, upucavanje i prebijanje dece. A gde je Briselski sporazum, gde je ZSO, gde je zemljište manastira Visoki Dečani. Gde su pokušaji podmetanja putničkog automobila sa municijom u opštini Zvečan u cilju terorističkog akta koji bi bio pripisan Srbima. Ja verujem u Vojsku Srbije. Jedini ko želi rat su Kurti , bivši i sadašnji PR OVK i njegov ministar policije, ekstremista Svečija koji je uništavao vozila njihove policije i Eulexa. Sigurno je da ja kao majka i žena ne želim rat. Ili bar kao normalna osoba. Ali vi političari kao da ne razumete ponekad realnost i hitnost u nekim situacijama. Uostalom, još nakon pucnjave u oktobru 2021 kada je ranjen Srećko Sofronijević , poslala sam na mejl predsednice Vlade Srbije šta mora da se uradi. Da ste to uradili tada, ja bih svoje vreme provodila mirno, sa porodicom. Ne bih se bavila Kurtijem. I pojmom rata. Ne bismo živeli u vanrednoj situaciji dve godine zbog ludaka u Prištini. Plus godina pandemije. 2020. Da nije bilo Grenela ne bi bio pušten ni ovaj jedan Srbin. Kao da ja ne znam. Pa ja znam gde je đavo zadanio, a ne takve stvari. Zato da radite svoj posao. I da ga radite kako treba.

Mia

pre 10 meseci

Kurti ne zeli razgovore nego na sve nacine pokusava da nas uvuce u rat!

Pavle

pre 10 meseci

Medjunarodnoj zajednici i Kurtiju je kristalno jasno koji su uslovi za okoncanje trenutne krize na KIM.

Aaa

pre 10 meseci

Kurti treba da pusti uhapšene Srbe sa KiM i da konačno formira ZSO zarad mira na KiM a ne da radi šta želi na Kosmetu

Maja

pre 10 meseci

Srbija će se zalagati da političkim putem i razgovorima reši situaciju na KiM. Stanje je veoma ozbiljno i nadamo se da ćemo tim putem uspeti jer sukobi ne dovode do rešenja.

Nikola

pre 10 meseci

Konstantna borba za istinom je sinonim nase drzave koja ne odustaje od svojih gradjana. To je borba za pravdu, kao traganje za resavanje problema mirnim putem.

Sanja

pre 10 meseci

Cilj Srbije je da održi mir i bezbednost naroda na KiM!Sukobi za Srbiju nisu opcija sto se ne može reci za Kurtija koji želi rat

Ceca

pre 10 meseci

Srbija je ucinila sve moguce da sa Kurtijem resi sve mirnim putem i razgovorom. Ali zlikovac Kurti to nikad nije prihvatio, srpski narod je predugo trpeo njegov teror i od njega zavisi kako ce se Srbija ponasati u narednom periodu.

Ivana

pre 10 meseci

Politicko resenje problema na severu KiM je jedini moguci i ispravan put za deeskalaciju napete situacije koju Kurti svakodnevno podgreva i doliva ulje na vatru.Novim hapsenjima, odbijanjem da formira ZSO, postavljanjem laznih gradonacelnika na sever..

Maja

pre 10 meseci

Kurti na KIM konstantno ugrozava bezbednost naseg naroda i to vise nije ni malo naivo, ali svakako da ce aktuelna valst kao i do sada da se maksimalno trudi da smiri situaciju koja je svakodnevno teska.

Nikola

pre 10 meseci

Očuvati mir i pronaći sredinu je politika naše nacije. Za nas građane Kosova i Metohije, međutim, to je izazovna okolnost jer Kurti ne želi mir, ne želi stvaranje zajednica srpskih opština, on želi sukob. Isticanje da sama Priština ometa razgovor, a ne srpska strana, ključno je.

Sanja

pre 10 meseci

Osnovna stvar je formiranje ZSO, prestanak terora nad Srpskim narodom,puštanjem neosnovano uhapšenih Srba, obezbeđivanja mira ljudi koji žive na KiM i ostvarivanje osnovnih ljudski prava!

Ceca

pre 10 meseci

Kurti na sve načine pokušava da ponizi i uništi srpski narod na KiM! Zna Srbija da nema važnijeg pitanja od zaštite svojih nacionalnih interesa!

Ivana

pre 10 meseci

До сада је Србија улагала све могуће напоре да се са Куртијем и његовом прљавом политиком обрачунава мирним путем и разговорима. Није желео ни реч да чује! Зато у наредном периоду од Куртија зависи какве ће потезе Србија повлачити! Народ наш је предуго трпео његов зулум.

Saruman

pre 10 meseci

Doći će i Kurtijevom zulumu kraj.Ne može doveka da mu prolaze laži i nasilje .

Zvezdica

pre 10 meseci

Srbi koje su Kurtijevi specijalci lišili slobode da se po hitnom postupku oslobode.

Uros

pre 10 meseci

Bez formiranja ZSO nema ni naznaka resenja problema na KiM.

Zvezdica

pre 10 meseci

Kako bi se nastavio dijalog i sačivao mir, zahtevi koje je uputila Srbija moraju biti ispunjeni.

Dušan

pre 10 meseci

Ove tri stvari bi vratili Srbe u normalan život na KiM

Zvezdica

pre 10 meseci

Formiranje ZSO je preduslov za nastavak dijaloga i samo tako srpski narod na Kosovu će se osećati bezbedno.

Petar

pre 10 meseci

Jedini krivas za svaki od ova tri neispunjena uslova kriv je Kurti

Nina

pre 10 meseci

Nista sto je dogovoreno Pristina nije ispostovala, a po svemu sudecu nema nameru da to uradi

Mara

pre 10 meseci

Prvenstveno puštanje Srba , povlačenje kosovske policije sa severa Kosova i Metohije i naravno formiranje zajednice srpskih opština.

Goga

pre 10 meseci

Da bi došlo do daljih razgovora između Beograda i Prištine neophodno je da Kurti ispuni osnovne zahteve koji su dati.

Andrijana

pre 10 meseci

Morace Kurti sve ovo da ispuni u sto kracem roku.

OPET UHVAĆEN U LAŽI! Ministarstvo odbrane razobličilo Kurtijeve neistine o hapšenju terorista u centralnoj Srbiji!
Politika

OPET UHVAĆEN U LAŽI! Ministarstvo odbrane razobličilo Kurtijeve neistine o hapšenju terorista u centralnoj Srbiji!

Ministarstvo odbrane ovim putem još jednom odlučno demantuje tvrdnje koje je izneo takozvani "kosovski premijer" Aljbin Кurti, kojima pokušava da obmane javnost da su pripadnici Vojske Srbije učestvovali u lišavanju slobode tri naoružana lica sa Кosova i Metohije, koja su protivpravno nosila oružje i kretala se duboko u teritoriji centralne Srbije.

18.06.2023

15:50

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pogledajte snimak hapšenja pedofila: U stanovima im pronađeni pornografski snimci i još mnogo dokaza (VIDEO)
Hronika

Pogledajte snimak hapšenja pedofila: U stanovima im pronađeni pornografski snimci i još mnogo dokaza (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK, Uprave za tehniku i policijskih uprava u Smederevu, Pirotu, Šapcu, Leskovcu, Novom Pazaru, Vranju i Boru, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u akciji „Armagedon“, uhapsili su sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prikazivanje, pribavljanje i posedovanje pornografskog materijala i iskorišćavanje maloletnog lica za pornografiju i polno uznemiravanje.

21.05.2024

13:49

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija