• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

19.07.2023

07:16

Kosovo i Metohija u fokusu: Važan dan u Briselu! Vučić sa Stoltenbergom i nastavak dijaloga sa Prištinom!

printscreen

Politika

Kosovo i Metohija u fokusu: Važan dan u Briselu! Vučić sa Stoltenbergom i nastavak dijaloga sa Prištinom!

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se danas u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopšteno je na internet stranici Alijanse. Biće održana i nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou uz posredstvo EU.

Zajedničke izjave generalnog sekretara NATO i predsednika Srbije predviđene su za 19 časova, navedeno je u saopštenju. 

Vučić je nedavno rekao da će tražiti sastanak sa generalnim sekretarom NATO zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Stoltenberg je nakon toga rekao da je u stalnom kontaktu sa Vučićem, kao i da je spreman da se sastanu.

Dijalog Beograda i Prištine

Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, a prištinsku delegaciju glavni pregovarač Besnik Bisljimi.

Kako je rečeno Tanjugu u EU sastanci će biti bilateralni i počeće u 9.30, a od strana zavisi da li će biti održan i trilateralni sastanak.

- Trilaterala je naš cilj, ali od dva gosta zavisi kao i uvek da li će biti spremni da sednu zajedno - rečeno je u EU. Portparol EU peter Stano potvrdio je da će specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak da se sastane sa glavnim pregovaračima obe strane "u kontekstu malo olakšanog dijaloga u Briselu".

- Fokus će biti puna primena Sporazuma od 27. februara i koraci ka deeskalaciji situacije na severu Kosova - objavio je Stano na Tviteru.

Prošle nedelje je u Briselu potvrđeno da je Lajčak pozvao glavne pregovarače Beograda i Prištine da dođu u Brisel, kako bi razgovarali o primeni Sporazuma o putu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija