• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.07.2023

16:57

Glasaćemo za sve tačke dnevnog reda - Palma: Slavica Đukić Dejanović najbolji izbor za ministra prosvete

informer.rs

Politika

Glasaćemo za sve tačke dnevnog reda - Palma: Slavica Đukić Dejanović najbolji izbor za ministra prosvete

Podeli vest

Predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da će Jedinstvena Srbija glasati za sve tačke dnevnog reda i da je Slavica Đukić Dejanović najbolji izbor za ministra prosvete u vreme ludila društvenih mreža.

- Jedinstvena Srbija će glasati za sve predložene tačke dnevnog reda i to nisu zakoni zbog političkih poena i svi donose korist i građanima Srbije i državi Srbiji. Posebno je važan Zakon o ozakonjenju kojim će ljudi koji nisu mogli da ozakone svoje objekte, sada ne moraju da čekaju ni Detaljni urbanistički plan ni generalni urbanistički plan i sada će moći da se priključe o na struju i na gas i na vodu. Mnoge porodice se šire, rađaju se deca i taj zakona je koristan za sve takve porodice, a u svakom gradu ili opštini ima od 10 do 15 posto takvih objekata. Dodela 10 000 dinara deci do 16 godina takođe je korisno i to je pozitivno iznenađenje. Ja to radim već godinama u Jagodini i zato i Jedinstvena Srbija i SPS podržavaju ono što radi Aleksandar Vučić - podvukao je Palma tokom rasprave u Skupštini Srbije dodavši da je Slavica Đukić Dejanović pravi izbor za ministra prosvete Srbije jer, kako je kazao, ona je najbolji izbor u aktuelnom vremenu ludila društvenih mreža, zbog svog iskustva i zbog svoje profesionalnosti.

SPS JE KAO NOVAK ĐOKOVIĆ, ŠTO STARIJI TO BOLJI

- Neki su ovde u Skupštini kritikovali SPS koji je obeležio 33 godine postojanja. Socijalistička partija Srbije je kao Novak Đoković, što starija to bolja. Od izbora do izbora SPS i naša koalicija SPS – Jedinstvena Srbija ima sve više glasova građana Srbije I naša koalicija ima veoma dobru saradnju sa Srpskom naprednom strankom. Ovde neki iz opozicije hoće bez glasova građana direktno da uđu u ministarske fotelje. U fotelje ne uvode ni Vučić ni Dačić ni Palma, već građani Srbije na izborima na osnovu rezultata i programa. Ti iz opzicije koji bi hteli na minstarske funkcije su kao ona publika koja uleti na stadion, odnosno na teren. To što radi Ivica Dačić je zanat, to ne piše ni u jednoj knjizi, to je njegovo iskustvo u međunarodnim odnosima i zahvaljujući Dačiću i predsedniku Vučiću je prvo 18 država povuklo priznanje takozvanog nezavisnog Kosova, a kasnije još deset - rekao je Palma.

RODITELJI UBIJENE DECE SU OGORČENI OSNIVANJEM ANKETNOG ODBORA

- Da li se znali da su roditelji ubijene dece ogorčeni na osnovanje Anketnog odbora. Dajte da sudski organi, policija, tužilaštvo kažu šta imaju da kažu, a onda da vidimo da li je bio problem u institucijama. Šta ćemo mi da zovemo tužioca na raport. Dva meseca smo raspravljali o toj temi u Skupštini Srbije i sad još Anketni odbor, Zbog toga je Jedinstvena Srbija bila protiv imenovanja predsednika Anketnog odbora, a SPS je bio uzdržan - podvukao je Marković.

ZEMLJORADNIČKE ZADRUGE SU UNIŠTILE POLJOPRIVREDNOG PROZIVOĐAČA

- Zemljoradničke zadruge su nekada radile kada nije bilo interneta i one su tada uništile poljoprivrednog proizvođača. Svojevremeno su poljoprivredni prozivođači u centralnoj Srbiji predavali šećernu repu šećerani u Ćupriji, a posrednik je bila zemljoradnička zadruga i kada Šećerana nije platila poljoprivrednicima i tako je 5 000 poljoprivrednika ostalo bez berićeta. A danas kada postoji internet gde se može videti sve ko i šta kupuje i ko i šta prodaje, zemljoradnička zadruga nije neophodna i takve zadruge su bile štetne. Danas je bitno kako pomoći poljoprivednim prozivođačima koji su imali veliku štetu tokom elementarnih nepogoda u vidu poplava i sada poljoprivrednici koji su sejali pšenicu umesto 6, 6 i po tona po hektaru kako je nekada bilo, danas imaju 4 tone po hektaru i sa malim procentom hlebnosti - izjavio je Palma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak
Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića, koje je trebalo da utvrdi njegovu procesnu sposobnost, dostavljeno je Višem sudu u Beogradu nakon zahteva sudskog veća zbog čestih odgoda ročišta uz objašnjenje da je vlasnik škole glume, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole, u lošem zdravstvenom stanju.

01.05.2024

08:02

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15