• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.07.2023

17:55

Vesić: Od sutra i firme mogu da koriste jedinstven tag u Srbiji i Severnoj Makedoniji

Zoran Sinko

Politika

Vesić: Od sutra i firme mogu da koriste jedinstven tag u Srbiji i Severnoj Makedoniji

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da od sutra i sva pravna lica mogu da postanu korisnici veb platforme za elektronsku naplatu putarine, preko koje će im biti omogućeno onlajn plaćanje putarine za prolaske autoputevima Srbije i Severne Makedonije, upotrebom jedinstvenog taga, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Zajednički tag između Srbije i Severne Makedonije pokazao se kao odličan potez, o čemu najbolje svedoči podatak da je skoro 20.000 ljudi u Srbiji iskoristilo mogućnost da sa jednim tagom putuje kroz obe zemlje - rekao je Vesić.

Sada se ista mogućnost pruža i firmama, da koristeći ovu pogodnost, ubrzaju protok svojih roba i usluga, dodao je ministar.

- Ponosni smo na projekat zajedničkog taga, jer njime pokazujemo kako možemo da radimo u korist i građana i privrede, što je i cilj politike koju vode predsednik i Vlada Srbije - istakao je Vesić.

On je pojasnio da se mogućnost korišćenja zajedničkog taga odnosi na sva pravna lica koja žele da postanu novi korisnici, kao i za već postojeće korisnike u pripejd sistemu i one koji imaju zaključen ugovor sa JP "Putevi Srbije", kao ovlašćenim distributerom za elektronsku naplatu putarine u postpejd sistemu.

Dodao je i da bi sva pravna lica pre nego što postanu korisnici veb platforme trebalo da provere dnevne limite svojih platnih kartica, kako bi bili sigurni da su u skladu sa njihovom planiranom dnevnom potrošnjom.

Napomenuo je i da dina karticom nije moguće plaćati putarinu u Severnoj Makedoniji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija