• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2023

22:40

Manifestacija u Sjenici: Ministar Milićević otvorio Eko kamp "Pešter u srcu"

Informer

Politika

Manifestacija u Sjenici: Ministar Milićević otvorio Eko kamp "Pešter u srcu"

Podeli vest

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom večeras je u Sjenici svečano otvorio Eko kamp "Pešter u srcu".

Otvaranju kampa prisustvovali su i ministar turizma i omladine u Vladi Srbije Husein Memić, potpredsednik Narodne skupštine Srbije i predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić,  kao i predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić i članovi opštinskog rukovodstva.

- Kroz ovaj kamp, mladi Srbi i Bošnjaci iz dijaspore i regiona imaće priliku da se povežu, steknu nova prijateljstva i upoznaju raznolikost i lepotu ovog predivnog prirodnog parka, ljudi i života na Pešteru. Kamp u Sjenici samo je jedan od ukupno 22 ovakva kampa koje uz finansijsku podršku naše Vlade i ministarstva na čijem sam čelu organizuju lokalne samouprave širom Srbije. Kroz ove kampove će proći više od pet hiljada mladih od 15 do 20 godina - rekao je ministar Đorđe Milićević i poručio okupljenim mladima iz dijaspore  da se nada i veruje da će jednog dana mnogi od njih biti na visokim državnim funkcijama, i da će bez obzira na razlike složno i zajedno raditi u interesu građana Srbije, baš kao što to danas rade on, ministar Memić i potpredsednik Skupštine Zukorlić.

Foto: Informer

 

 

Ministar je istakao da je Vlada Srbije posvećena građenju čvršćih veza sa dijasporom i da će učiniti sve da barem jedan deo mladih iz dijaspore vratimo da žive u Srbiji. 

- Letnji kampovi predstavljaju jedinstvenu priliku za našu decu iz celog sveta da se povežu sa svojim korenima, nauče više o našoj kulturi, istoriji i jeziku, ali i da stvore nova prijateljstva. Ova iskustva će biti neprocenjiva i verujem da će im pomoći da razviju svoj identitet i da još više zavole Srbiju - rekao je ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija