• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.07.2023

15:42

Subotica: Gradonačelnik Bakić obišao radove na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u Ivangradskoj ulici

Grad Subotica

Politika

Subotica: Gradonačelnik Bakić obišao radove na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u Ivangradskoj ulici

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas radove u Ivangradskoj ulici, u subotičkoj Mesnoj zajednici „Ker“, i tom prilikom istakao da će se rehabilitacijom i proširenjem kolovoza u ovoj ulici, s obzirom na to da se u blizini nalazi Osnovna škola „Ivan Milutinović“, povećati bezbednost učesnika u saobraćaju, kao i protočnost saobraćaja duž cele ulice.

- U Ivangradskoj ulici kolovoz se rehabilituje u dužini od 280 metara i proširuje jedan metar, sa četiri na pet metara. Vrednost radova iznosi 5,8 miliona dinara. U okviru održavanja i ulaganja u saobrćajnu infrastrukturu na teritoriji grada Subotice u budžetu Grada opredelili smo 368 miliona dinara, ne računajući 250 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i 2.886.000 evra iz ’LIID’ projekta za razvoj lokalne infrastrukture i institucionalno jačanje lokalnih samouprava - rekao je gradonačelnik Bakić.

On je dodao da su tokom prethodnih nekoliko meseci okončani radovi na rehabilitaciji kolovoza u ulicama Ive Andrića i Šime Tikvickog, takođe u MZ „Ker“, kao i radovi na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u Peščarinoj ulici, u MZ „Radanovac“.

- U toku su i radovi na rehabilitaciji i proširenju ulice Ante Paretića, u MZ ’Kertvaroš’. Kao što vidite, ovo je još jedan u nizu lepih događaja za naš grad. Nastavljamo sa lepim događajima i vestima. Uskoro ćemo se videti na nekoj od sledećih lokacija, jer nas u narednom periodu očekuje izgradnja, rehabilitacija i proširenje kolovoza u više ulica na teritoriji našeg grada - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

Tehnički direktor kompanije „Vojput“ Vukoslav Vukoslavović rekao je da je Ivangradska samo jedna od pet ulica u kojima se trenutno izvode radovi.

- Počeli smo da radimo i po drugom ugovoru koji je potpisan sa Upravom za kapitalna ulaganja, to je put Šupljak – Male pijace, gde u dužini od dva kilometra radimo proširenje puta sa tri na šest metara. Osim toga, ’Vojput’ je u ovoj godini uradio spoj od Šantića do Bajmoka, sa čime je povezan koridor od Subotice do graničnih prelaza Bački Breg i Bezdan. Uz to je završena i rehabilitacija puta Apatin-Sombor, a trenutno se radi i na proširenju puta Kljajićevo-Telečka, kao i rekonstrukcija puta Bački Sokolac-Bačka Topola - naveo je Vukoslav Vukoslavović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija