• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2023

16:22

Dali ste sve od sebe - spasili hiljade domova: Gašić dočekao srpske vatrogasce iz Grčke

Tanjug

Politika

Dali ste sve od sebe - spasili hiljade domova: Gašić dočekao srpske vatrogasce iz Grčke

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić dočekao je danas ispred Gradske kuće u Nišu vatrogasce-spasioce Ministarstva unutrašnjih poslova koji su proteklih dana u Grčkoj, hrabro i požrtvovano, pomagali grčkom narodu u savladavanju vatrene stihije koja je ugrožavala veliki deo te zemlje.

Vatrogascima herojima koji su u izuzetno teškim terenskim uslovima i na ekstremno visokim temperaturama gasili velike požare, štiteći ugroženo stanovništvo na području grčkog grada Volos, ministar Gašić je rekao da su svojom hrabrošću i sposobnošću još jednom potvrdili spremnost naše zemlje da pomogne i pruži podršku svima kojima je potrebna.

- Odmah nakon dogovora predsednika (Aleksandra) Vučića i grčkog premijera (Kirijakosa) Micotakisa i trenutka kada sam vam izdao nalog da krenete put Grčke, vi ste bili spremni i bezuslovno ste se stavili na raspolaganje našim grčkim prijateljima. Dali ste sve od sebe, spasili više desetina domova ljudima koji su strahovali da će njihova kuća biti sledeća zahvaćena neumoljivom vatrom - rekao je ministar Gašić i naglasio da je cela Srbija ponosna na hrabrost, humanost, solidarnost i prijateljstvo koje su srpski vatrogasci iskazali u spasilačkoj misiji u Grčkoj.

Foto: Tanjug

 

 

- Takva jeste naša Srbija, naš narod i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - izjavio je ministar i najavio da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u dodatnu opremu pripadnika Sektora za vanredne situacije koji su od početka ove godine bili angažovani u 16.656 vanrednih događaja iz kojih je spaseno 1.097 ljudi, kao i u obuke vatrogasaca-spasilaca za angažovanje u specijalističkim timovima u svim vanrednim situacijama.

Vođa Vatrogasno-spasilačkog tima Davor Vidović istakao je da im je najvažniji cilj bio zaštita života grčkih građana.

- Vatrogasno-spasilački tim od 36 vatrogasaca-spasilaca i dva člana medicinskog osoblja, sa 14 vozila, od 25. jula do juče, zajedno sa grčkim kolegama vatrogascima, davao je sve od sebe da ispuni zadatke koji su pred tim postavljeni, a naš najvažniji cilj je bio da zaštitimo živote i imovinu grčkih građana na teritoriji gde smo dejstvovali - rekao je Vidović istakavši da su posebno ponosni na to što su uspeli da zaustave požar i odbrane naselje Nea Anhijalos. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija