• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.08.2023

18:58

Pitanje je dana kada kreće! Vučić naavio izgradnju još jedne brze pruge, ali i auto-puta, deonica, obilaznica

printscreen

Politika

Pitanje je dana kada kreće! Vučić naavio izgradnju još jedne brze pruge, ali i auto-puta, deonica, obilaznica

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji, uprkos veoma lošim finansijskim uslovima u svetu, nijedan putni i železnički projekat nije zaustavljen i najavio da ovih dana kreće izgradnja brze pruge na delu od Niša do Brestovca.

- Uskoro treba da potpišemo i ugovor za izgradnju autoputa od Bačkog brega do Kikinde - rekao je Vučić i dodao da je bilo planirano da se uradi autoput do Nakova, ali da će biti urađen do Srpske Crnje, graničnog prelaza sa Rumunijom.

Dodao je da će biti izgrađen i autoput od Beograda do Zrenjanina i da severni deo Srbije očekuje puno infrastrukturnih projekata.

Vučić je naglasio da će brzo biti završena i brza pruga od Novog Sada do Subotice i da će, kada Mađari budu završili svoj deo, moći da se stigne od Beograda do Budimpešte za samo dva sata i 40 minuta, a od Novog Sada do Budimpešte za dva sata i neki minut preko.

- Idemo i u izgradnju brze pruge prema Nišu i dalje, što je veoma važno za razvoj Niša i ovih dana, kreće i gradnja deonice Niš - Bredstovac od 23 kilometra, ali radićemo i prugu od Niša do Dimitrovgrada sa obilaznicom oko Niša - rekao je predsednik.

Naveo je da će se graditi i obilaznica oko Kragujevca i dodao da će država pomoći da se završi izgradnja Gradske tržnice u tom gradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija