• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2023

20:35

Samostalni poslanik Dejan Bulatović: Sraman čin rušenja ploče žrtvama jasenovačkog logora

Ata images

Politika

Samostalni poslanik Dejan Bulatović: Sraman čin rušenja ploče žrtvama jasenovačkog logora

Podeli vest

Kao samostalni narodni poslanik najstrožije osuđujem vandalski čin skrnavljenja spomen-ploče na Obali jasenovačkih žrtava u Beogradu i koristim ovu priliku da apelujem da se ovaj akt nasilja nigde i nikada više ne ponovi, a pogotovo ne na teritoriji Srbije, rekao je samostalni narodni poslanik Dejan Bulatović.

- U ovim danima tuge, kada se Srbija seća svojih brojnih žrtava, ne smemo dozvoliti da se skrnave obeležja po Beogradu, koja su i podignuta kako bi se odalo poštovanje stradalima na stratištima bivše Jugoslavije, naročito u ozloglašenom logoru Jasenovac. Rušenju spomen ploče jasenovačkim žrtvama u samom Beogradu, u vreme kada se u susednoj Hrvatskoj nizom manifestacija proslavlja etničko čišćenje srpskog stanovništva i veličaju masovni zločini počinjeni nad našim narodom, predstavlja jasan pokazatelj da i dalje ima onih kojima smetaju legitimna obeležja nazvana po žrtvama tog stravičnog zločina - naglasio je Bulatović.

- Zbog svega navedenog, ali posebno zbog osetljivosti i istorijskog značaja ovog pitanja i samog obeležja, kao narodni poslanik koji se zalaže za mirni dijalog, tražim hitnu reakciju od nadležnih organa u cilju pronalaženja nalogodavaca i počinioca ovog gnusnog čina skrnavljenja spomen obeležja, jer Srbija, apsolutno jeste i mora ostati garant mira i stabilnosti našeg regiona, pa ako su rušeni antifašistički spomenici u našim susednim republikama, to nikako ne sme da služi kao primer Beogradu i Srbiji - zaključio je Bulatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija